Curs Web Design for Managers

Cunoașterea designului web din perspectiva afacerii este importantă, deoarece site-urile web și aplicațiile sunt un canal important de comunicare cu clienții și potențialii clienți. Un site web bine conceput poate crește probabilitatea ca clienții să viziteze site-ul și să întreprindă o anumită acțiune. Designul site-ului web afectează prima impresie a tuturor utilizatorilor despre afacerea voastră, iar un design prost îi poate îndepărta foarte repede pe potențialii clienți.

În plus, un design web bun poate ajuta la creșterea rezultatelor SEO (Search Engine Optimization), ceea ce înseamnă că site-ul vostru va fi mai vizibil în rezultatele căutării și, prin urmare, va fi mult mai ușor pentru utilizatori să ajungă la site-ul vostru atunci când caută. Acest lucru înseamnă mai mult trafic, adică mai multe vizite pe site și, în același timp, potențial mai multe vânzări.

Designul web joacă, de asemenea, un rol important în experiența utilizatorului (UX) și designul interacțiunii. Dacă utilizatorii nu se pot deplasa ușor și rapid pe site, adică găsesc informațiile dorite, sau au probleme cu anumite funcționalități, le va afecta negativ experiența și probabil că vor merge pe alt site.

Un manager în design web poate juca un rol-cheie în organizarea și coordonarea muncii unei echipe de designeri web și programatori. El este responsabil de planificarea, organizarea și controlul proiectelor de design web, precum și de potrivirea nevoilor clientului cu ceea ce echipa poate livra. Așadar, cunoștințele despre design web sunt importante pentru afaceri, deoarece ajută la creșterea vânzărilor, la îmbunătățirea experienței utilizatorului și a rezultatelor SEO.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: E-commerce Manager & EntrepreneurSocial Media, Online PR & Community ManagerDigital Marketing Planner & Account ManagerWeb Project Manager & Data AnalystContent & SEO Manager.

Cursul Web Design for Managers – descriere și obiective

Un manager de design web are un rol important în comunicarea cu clienții, oferirea de consiliere de design și identificarea de noi oportunități de afaceri. De asemenea, ar trebui să lucreze cu o echipă de designeri web și programatori pentru a asigura o dezvoltare de calitate a paginilor web și pentru a îndeplini cerințele clienților. De asemenea, este foarte important să urmărim în permanență tendințele actuale în domeniul designului web și dezvoltării tehnologiei, pentru ca echipa să poată aplica cele mai noi funcționalități. Un manager de design web ar trebui, de asemenea, să aibă grijă de termenele și bugetele proiectului, precum și de calitatea muncii echipei.

Cursul Web Design for Managers este destinat managerilor care doresc să-și extindă cunoștințele și abilitățile în domeniul designului web. Scopul acestui curs este de a ajuta managerii să folosească potențialul designului web și să creeze o prezență online eficientă și de înaltă calitate, care va contribui la îmbunătățirea afacerilor, a reclamei, a poziționării în rezultatele motoarelor de căutare, precum și la îmbunătățirea comunicării cu grupul-țintă.

La început, cursul vorbește despre pregătirea pentru crearea unui site web, adică prezintă pașii cheie în crearea unui site web, precum și documentele care sunt utilizate în timpul pregătirii, dar și regulile care se aplică în timpul creării site-ului web.

Apoi, participanții se vor familiariza cu documentația detaliată a proiectului, dar și cu structura, elementele cheie și navigarea site-ului, precum și cu diferite modalități de conectare a site-ului la rețelele sociale. Ultima parte a cursului abordează cele mai populare soluții OpenSource, cum ar fi Jommla, și modul în care funcționează.

Acest curs va oferi participanților cunoștințele și abilitățile necesare pentru planificarea, organizarea și controlul cu succes al proiectelor web, precum și pentru crearea de pagini web de calitate. Scopul acestui curs este ca managerii să poată, în mod independent, în funcție de sfera și tipul de proiect, să planifice, să implementeze și să execute toți pașii necesari pentru un proiect web de succes și funcțional. De asemenea, participanții vor putea defini clar prețul unui proiect web în raport cu modelul de afaceri și nevoile clientului, adică marca acestuia.

Cursul Web Design for Managers vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. De ce este important un site web de calitate și bun pentru o afacere?

Un site web de calitate și bine conceput este important pentru afaceri, deoarece duce la o recunoaștere mai bună a mărcii, mai mult trafic pe site, vânzări potențial mai mari și o creștere a conversiei vizitatorilor în clienți.

Un site web de calitate trebuie să fie ușor de utilizat, deoarece acest lucru crește timpul petrecut de utilizatori pe site, ceea ce duce la o șansă mai mare de conversie. Site-ul trebuie, de asemenea, să fie adaptat pentru dispozitive mobile pentru a fi accesibil unei game largi de vizitatori. Un site web bine conceput poate ajuta la poziționarea site-ului în rezultatele căutării, ceea ce va duce la mai mulți vizitatori atunci când vine vorba de trafic organic. De asemenea, site-ul trebuie să aibă mecanisme de protecție adecvate pentru a securiza datele utilizatorilor.

În general, un site web de calitate și bine conceput este important pentru afaceri, deoarece ajută la construirea imaginii de marcă, la creșterea vizitatorilor, la creșterea conversiilor, la îmbunătățirea experienței utilizatorului, la îmbunătățirea rezultatelor SEO etc.

2. Cum să găsiți un echilibru între designul site-ului și funcționalitate?

Construirea unui site web nu înseamnă doar un aspect atrăgător din punct de vedere estetic. Este necesar să ne gândim la arhitectura de ansamblu a site-ului și să o proiectăm astfel încât să fie simplu și practic pentru utilizatori și, cel mai important, în conformitate cu strategia aleasă și cu mesajul pe care brandul dorește să-l comercializeze despre sine. Echilibrul corect între funcționalitate și design este cheia pentru crearea unui site care să ofere utilizatorilor o experiență bună de utilizare, care este scopul fiecărui site.

Fiecare element al designului ar trebui să fie simplu, astfel încât să nu interfereze cu funcționalitatea site-ului și să nu afecteze gradul de utilizare al acestuia. Utilizabilitatea se referă la experiența utilizatorului și la modul în care acesta percepe site-ul. Un site web de înaltă calitate permite utilizatorilor să se deplaseze liber și ușor pentru a obține informațiile necesare și pentru a efectua acțiunea dorită.

3. Ce este Content Management System (CMS) și care sunt instrumentele cele mai frecvent utilizate?

CMS sau Content Management System este un sistem pentru managementul dinamic al conținutului. Este o platformă folosită pentru a crea, publica și organiza conținut. Acest instrument poate fi adaptat la diferite nevoi și obiective ale proiectului. Unul dintre avantajele cheie ale utilizării unui CMS este separarea procesului de editare a conținutului de designul și funcționalitatea site-ului. Acest lucru permite utilizatorilor care nu sunt experți în domeniul designului și programării să schimbe și să introducă în mod independent informații noi pe site. Există multe soluții diferite de creare de site-uri pe piață, WordPress, Blogger, Joomla și Drupal fiind printre cele mai populare.

Web Design for Managers

Planul și programa cursului

  • Documente care însoțesc procesul de pregătire a unui spectacol online – o introducere în pregătirea site-ului web
  • Documentația de proiect care însoțește dezvoltarea șantierului
  • Structura site-ului, navigarea pe site și conectarea site-ului la rețelele sociale (Facebook, Instagram, Twitter etc.)
  • CMS ca soluție de dezvoltare a site-ului web și costul dezvoltării site-ului web în raport cu modelul de afaceri

Participanții la cursul Web Design for Managers

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te