Cursul Technical SEO

Cursul Technical SEO acoperă subiecte legate de optimizarea componentelor tehnice ale site-urilor web, care sunt importante pentru poziționarea paginilor web ale unui site în rezultatele căutării motoarele de căutare. Aceste componente ale optimizării SEO, alături de On-page și Off-page, aparțin unuia dintre cele trei domenii de optimizare care au o importanță deosebită în comunicarea site-urilor web cu roboții motoarelor de căutare. Astfel, factorul tehnic SEO este responsabil în special de buna poziționare a site-urilor web pe motoarele de căutare.

Cu alte cuvinte, datorită diferitelor elemente tehnice bine aranjate și utilizate, motorul de căutare își folosește roboții pentru a citi mai rapid, a interpreta corect și a poziționa adecvat paginile web ale site-ului. Tehnologiile moderne, precum și internetul și platformele pentru crearea de site-uri web și publicarea de conținut, se dezvoltă și se schimbă în fiecare zi, urmate de industria SEO. Astfel de oportunități de dezvoltare încurajează foarte mult îmbunătățirea algoritmului de căutare.

Un site atinge un nivel satisfăcător de optimizare atunci când toate elementele importante de optimizare tehnică pentru motoarele de căutare sunt corect setate. Una dintre ideile principale ale acestui curs este de a vă prezenta semnificația și importanța unor astfel de elemente, dar și funcționalitatea și importanța lor în practica de optimizare. În acest sens, unul dintre segmentele importante ale cursului se va referi la instrumentul Google Search Console, datorită căruia se realizează o indexare mai eficientă a paginilor web ale site-ului, dar și o recunoaștere mai rapidă a elementelor problematice de pe site-uri.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Content & SEO Manager.

Descrierea și scopul cursului Technical SEO

Cunoscând toate elementele și aspectele SEO-ului tehnic, veți putea înțelege mai bine metodele prin care motoarele de căutare ajung la conținutul creat pe paginile web și site-urile online. Cursul Technical SEO va discuta despre condițiile tehnice care trebuie îndeplinite pentru ca crawlerele sau roboții motoarelor de căutare să parcurgă conținutul site-urilor web, iar apoi să detecteze conținut nou postat pe site. Prin urmare, una dintre ideile principale ale acestui curs este de a oferi cunoștințe despre modul de a percepe și aborda rezolvarea problemelor minore sau majore atunci când vine vorba de factorii tehnici de optimizare. După curs, veți putea să judecați în mod independent ce poate fi îmbunătățit pe un site web, astfel încât paginile acestuia să fie recunoscute de robot și, ca atare, să obțineți poziții mai înalte în rezultatele căutării motoarele de căutare.

La cursul Technical SEO vom analiza toate elementele tehnice importante care afectează îmbunătățirea optimizării. Prin curs, veți afla despre importanța optimizării tehnice și importanța optimizării on-page în crearea de conținut. Cursul specific este organizat pentru a acoperi toți termenii și funcționalitățile tehnice importante, cum ar fi: robots.txt, crawling, canonical Tag URL, coduri de stare a site-ului web, click depth, indexing, XML și HTML site maps, redirecționări etc. Optimizarea site-urilor pentru dispozitive mobile și importanța vitezei de încărcare a site-ului web vor fi discutate separat, deoarece este un segment specific care este foarte important pentru o poziționare mai bună în SERP.

Datorită cursului de Technical SEO, veți avea ocazia să vă familiarizați cu toate aspectele tehnice ale optimizării pentru motoarele de căutare web, iar instrumentele folosite pentru examinarea elementelor tehnice de pe site vor fi, de asemenea, acoperite. Ca urmare, după finalizarea cu succes a cursului, veți fi pregătiți teoretic și terminologic pentru a aborda cu încredere optimizarea tehnică. Ca o constantă a cursului, trebuie evidențiată tendința de a determina toate elementele tehnice ale SEO cât mai simplu, dar meticulos, precum și de a fi completate cu numeroase exemple vizuale și demonstrații prin practica muncii experților SEO. După curs, veți putea seta opțiunile în instrumentul Google Search Console pentru ca roboții motoarelor de căutare să inspecteze mai repede site-ul, dar și pentru ca acesta să fie mai bine poziționat în rezultatele căutării.

Cursul Technical SEO vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Care este funcția robotului în optimizarea site-urilor web?

Funcția principală a roboților este de a găsi conținut nou sau actualizat pe internet. Scopul roboților sau al păianjenilor (spiders) sau al boților (bots) sau al crawlerelor este să exploreze conținutul site-urilor web, mai precis să ajungă la paginile web disponibile ale site-urilor prin deplasarea prin linkuri. Este important să acordați o atenție deosebită legăturilor externe și interne atunci când creați pagini web. De asemenea, trebuie remarcat faptul că roboții motoarelor de căutare nu au obligația de a accesa cu crawlere tot conținutul sau toate paginile web de pe un singur site web.

De aceea, uneori, nici măcar nu vizitează unele linkuri și pagini web. Unul dintre termenii importanți legați de SEO tehnic este crawling-ul. Este procesul prin care robotul trece prin conținut, apoi citește acel conținut și interpretează conținutul paginii web, urmat de procesul de indexare. În timpul acestui proces, toate informațiile colectate de roboți sunt stocate în indicii motoarelor de căutare, care devin apoi disponibile în căutările utilizatorilor de internet.

2. Care este rolul lui XML sitemap?

Fișierele care oferă informații despre pagini, videoclipuri și alte conținuturi și fișiere de pe un site web se numesc sitemap-uri. XML sau Extensible Markup Language este folosit pentru a crea sitemap-uri care conțin peste 50.000 de linkuri și au mai mult de 10 MB. Este important de subliniat că, cu ajutorul sitemap-urilor XML de pe site-uri web, roboții motoarelor de căutare se deplasează din ce în ce mai repede prin paginile web prin linkuri și interpretează mai rapid conținutul de pe acestea.

Informațiile de pe site-uri sunt astfel colectate și stocate în indexurile motoarelor de căutare și devin disponibile pentru căutări ulterioare. Prin urmare, toate datele noi sunt indexate, după care sunt colectate informații despre acestea și apoi grupate în funcție de anumite criterii, datorită cărora sunt afișate utilizatorilor după o interogare ulterioară. Este deosebit de util ca reîmprospătarea sitemap-ului XML să fie executată automat, pentru a urmări toate modificările efectuate pe site.

3. Ce reprezintă Google Search Console?

Google Search Console este un instrument care este gratuit și destinat proprietarilor de site-uri, dar și experților SEO, administratorilor și altor persoane care se ocupă de întreținerea site-urilor. Așadar, Google Search Console este un instrument de control și monitorizare a anumitor parametri de pe site-uri web. Datorită acestui instrument se pot obține informații despre indexarea site-urilor web, dar și acei factori de optimizare care afectează vizibilitatea site-urilor online pot fi recunoscuți.

Google Search Console are funcția de a furniza proprietarilor de site-uri toate informațiile relevante despre modul în care Google își vede site-ul online într-un singur loc. Pe lângă instrumentul Google Search Console, care poate fi util pentru o imagine de ansamblu mai ușoară și mai clară a tuturor aspectelor tehnice ale unui site web, trebuie menționat și instrumentul Google Analytics, care ajută la analiza și revizuirea managementului strategic al unui site web.

Technical SEO

Planul și programa cursului Technical SEO

1. Optimizarea elementelor tehnice ale site-ului – SEO tehnic

  • Harta site-ului (XML sitemap) – formatare și cele mai frecvente erori
  • Browser Robot Control – Comenzi
  • Meta robots
  • Codurile de stare ale serverului
  • Afișare și explicație privind găsirea codurilor de stare a serverului pentru toate paginile sau pentru fiecare pagină
  • Canonical
  • URL Tag

2. Viteza site-ului

3. Optimizare URL

4. Elementele de bază ale instrumentelor Google Search Console

  • Configurarea unui sitemap XML în Google

Participanții la cursul Technical SEO

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te