Cursul On-page SEO

Optimizarea on-page este procesul de îmbunătățire a calității și relevanței conținutului de pe toate paginile web, dar și a altor elemente de pe site, inclusiv elemente vizibile în pagină, precum și codul HTML. Scopul optimizării on-page este de a crește calitatea și relevanța paginilor web pentru cuvintele-cheie optimizate. Totuși, procesul de optimizare nu se termină cu îmbunătățirea conținutului și a altor elemente din pagină. Munca continuă pe toate paginile site-ului este necesară pentru a menține o poziție bună în rezultatele căutării. Chiar dacă unele pagini ale site-ului nu necesită optimizare frecventă, menținerea relevanței și calității tuturor paginilor web este crucială pentru menținerea unei poziții bune în rezultatele căutării.

Toate elementele din optimizarea on-page sunt sub controlul proprietarului site-ului sau al persoanei care efectuează optimizarea. În plus față de conținut există și alte alte elemente care pot afecta clasarea unei pagini în rezultatele motoarelor de căutare, cum ar fi titluri, meta descrieri, adrese URL ale paginilor, linkuri interne, etichete alternative de imagine, viteza de încărcare a paginii etc. Unele dintre aceste elemente au un impact mai puternic asupra clasamentului, iar altele mai puțin. Cu toate acestea, optimizarea adecvată a tuturor acestor elemente poate avea un impact mare asupra poziționării site-ului în rezultatele motoarelor de căutare.

De aceea este important să acordați atenție tuturor elementelor din cadrul optimizării on-page și să le adaptați în funcție de cuvintele-cheie optimizate. Munca continuă pentru îmbunătățirea calității și relevanței conținutului și a altor elemente de pe site este cheia pentru menținerea unei poziții bune în rezultatele căutării.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Content & SEO Manager.

Descrierea și scopul cursului On-page SEO

Optimizarea on-page este cheia pentru a obține un clasament ridicat în motoarele de căutare. În acest curs, participanții vor învăța cum să optimizeze elementele cheie pe paginile web, inclusiv adresa URL, titlul paginii, meta descrierea, titlurile și subtitlurile, conținutul, imaginile, linkurile interne, adaptarea pentru dispozitive mobile etc.

Cursul începe cu o explicație a elementelor cheie ale optimizării on-page, începând cu adresa URL, care odinioară era considerată foarte importantă, dar acum nu este un element de clasare la fel de relevant din cauza abuzurilor apărute în trecut. Următorul element de abordat este titlul paginii, care ar trebui să rezume conținutul paginii în câteva cuvinte și să fie atractiv și vizibil pentru utilizator în fila browserului și a rezultatelor căutării. Aceasta este urmată de o meta descriere – o scurtă descriere a paginii, care apare în codul HTML al paginii.

Titlurile și subtitlurile sunt elemente HTML care afectează, de asemenea, clasarea motorului de căutare, iar titlul H1 este deosebit de important, deoarece are cel mai mare impact asupra algoritmului de clasare. Optimizarea imaginii este, de asemenea, importantă, deoarece se acordă atenție nu numai dimensiunii imaginii, ci și adăugării unei etichete alt pentru fiecare imagine, care spune motoarelor de căutare despre ce este imaginea.

Legăturile interne și adaptarea la dispozitivele mobile sunt, de asemenea, factori importanți ai optimizării on-page, deoarece asigură că utilizatorul poate naviga cu ușurință pe site, chiar și pe ecranele mai mici ale dispozitivelor mobile. De asemenea, unul dintre elementele cheie ale optimizării on-page este optimizarea conținutului, deoarece este ceva pe care motoarele de căutare îl analizează cel mai mult. La curs, participanții vor învăța cum să scrie conținut de calitate, relevant și original, care va fi util pentru utilizatori și pentru clasamentele motoarelor de căutare.

După acest curs, participantul va putea optimiza în mod independent conținutul paginilor web, precum și alte elemente cheie, care vor îmbunătăți clasamentul pe motoarele de căutare și vor atrage mai mulți vizitatori. Pe scurt, acest curs va oferi toate instrumentele și cunoștințele necesare pentru a obține cu succes și eficient on-page SEO.

Cursul On-page SEO vă va răspunde la următoarele întrebări

1. La ce ar trebui să acordați atenție atunci când vă optimizați conținutul?

Atunci când optimizați conținutul pentru un site web, este important să vă concentrați pe nevoile și preferințele utilizatorilor. Conținutul pe care îl creați trebuie să fie clar și ușor de citit, indiferent dacă este în format text sau multimedia. Conținutul este un factor cheie în optimizarea on-page SEO și trebuie avut grijă ca acesta să fie vizibil pentru motoarele de căutare și utilizatori.

Când aveți de-a face cu optimizarea conținutului, ar trebui să acordați atenție cuvintelor-cheie. Cuvintele-cheie sunt cuvintele pe care utilizatorii le folosesc cel mai des în căutare și ar trebui să apară în conținut, astfel încât motoarele de căutare să recunoască subiectul paginii voastre. Cu toate acestea, este important să nu supraîncărcați textul cu cuvinte-cheie, deoarece acest lucru poate duce la un fel de penalizare din partea motoarele de căutare.

Textul bine structurat poate îmbunătăți semnificativ experiența utilizatorului și poate crește probabilitatea ca utilizatorii să rămână pe pagină. Textul trebuie să fie clar și relevant. Conținutul original este, de asemenea, un factor cheie pentru SEO, deoarece motoarelor de căutare nu le place conținutul copiat de pe alte site-uri. Dacă este necesar, textul trebuie împărțit în unități mai mici pentru a fi mai clar.

Pe scurt, atunci când optimizați conținutul pentru un site web, este crucial să vă concentrați pe experiența utilizatorului. Acordați atenție cuvintelor-cheie, structurii textului și originalității conținutului pentru a îmbunătăți clasarea SEO a paginii voastre și pentru a atrage mai mulți vizitatori.

2. Cum afectează o adresă URL în mod direct algoritmul de clasare al unui motor de căutare?

O adresă URL (Uniform Resource Locator) este o adresă unică pe internet care este utilizată pentru a accesa un anumit site sau pagină. URL-ul este unul dintre factorii care afectează algoritmul de clasare în motoarele de căutare.

În primul rând, adresa URL ar trebui să fie simplă și ușor de citit, cu indicații clare despre conținutul paginii. Motoarele de căutare preferă adresele URL scurte și la obiect, cu cuvinte-cheie care descriu conținutul paginii.

În al doilea rând, adresa URL ar trebui să fie unică pentru fiecare pagină de pe site, astfel încât motoarele de căutare să poată indexa fiecare pagină separat și să ofere rezultate relevante ale căutării. Adresele URL duplicate pot duce la probleme cu indexarea paginilor, ceea ce poate afecta negativ clasarea site-ului. În al treilea rând, adresa URL ar trebui să fie stabilă și să nu se schimbe frecvent. Schimbarea frecventă a adresei URL poate duce la pierderea backlinkurilor valoroase și, prin urmare, poate reduce autoritatea site-ului.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, relevanța URL-ului ca factor în algoritmul de clasare a fost redusă din cauza abuzului – site-urile foloseau cuvinte-cheie sau expresii în cadrul URL-ului care nu erau neapărat legate de conținutul acelei pagini, ceea ce duce la înșelarea utilizatorilor.

3. Cum se formează page title, respectiv titlul paginii?

Page title sau titlul paginii este unul dintre cele mai importante elemente ale optimizării on-page SEO. Când motoarele de căutare indexează pagina voastră, ele folosesc titlul pentru a determina subiectul paginii și cuvintele-cheie ale acesteia. Prin urmare, este important ca titlul paginii să fie precis și relevant, cu termenii cheie pe care îi vizați.

Titlul paginii ar trebui să fie unic pentru fiecare pagină, astfel încât motoarele de căutare să poată distinge paginile voastre de altele. De asemenea, trebuie să fie scurt și clar, în intervalul de la 55 la 60 de caractere, pentru a fi afișat complet în rezultatele căutării. De asemenea, este important ca titlul vostru să fie atractiv pentru a atrage utilizatorii să dea clic pe pagina voastră.

Pentru a fi cât mai eficient, titlul paginii ar trebui să conțină termeni cheie legați de subiectul paginii, iar cel mai bine ar fi ca termenii cheie sa fie plasați la începutul titlului.

On-page SEO

Planul și programa cursului On-page SEO:

Conținutul cursului On-page

1. Ce este optimizarea On-page

 • Optimizare URL
 • Optimizarea titlului paginii (Page Title)
 • Optimizare Meta Description
 • Optimizarea titlurilor (heading)
 • Optimizarea imaginii
 • Optimizarea linkurilor interne și a tagurilor de ancorare (anchor tag)
 • YMYL & E-A-T
 • Google Search Quality Evaluator Guidelines
 • Structured data

2. Optimizarea conținutului

 • Keyword density
 • Keyword frequency
 • Keyword prominence
 • Keyword distance
 • Optimizare pentru dispozitive mobile
 • On-Page Audit
 • Content Editor (WSA) 
 • Analiza TF-IDF
 • Duplicate content
 • Canonical tag
 • Teste on-page

3. Rank Tracker

 • Setări
 • Pornirea unui nou proiect
 • Secțiuni principale și suprafețe de lucru
 • Sfaturi
 • Sarcini

Participanții la cursul On-page SEO

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te