Cursul Universal Windows Platform

Numărul utilizatorilor de calculator creşte în mod constant. Pe baza statisticilor, Windows este sistemul de operare pe care utilizatorii îl aleg cel mai des. Pentru a răspunde la nevoile utilizatorilor, Microsoft îmbunătăţeşte în permanenţă şi prezintă noi versiuni Windows. Ultima versiune a sistemului de operare Windows (în continuare OS) a adus schimbări importante. Una dintre cele mai mari schimbări este prezentarea platformei Windows Universal şi a aplicaţiilor Windows universale. 

Aplicaţiile universale se modernizează folosind un set complet nou de biblioteci, adaptat spectrului larg de diferite dispozitive. Astfel Microsoft, datorită acestui tip de aplicaţie, realizează scopul stabilit mai demult – de a permite programatorilor să scrie aplicaţii care vor funcţiona pe toate dispozitivele pe care se execută sistemul de operare Windows (desktop şi laptopuri, tabelete şi telefoane).

După cum îi spune şi titlul cursului, accentul va fi pus pe familiarizarea cursanţilor cu toate cunoştinţele necesare care vă vor oferi posibilitatea de a înţelege platforma Universal Windows şi de a învăţa să creaţi aplicaţia Universal Windows.  

Platforma de dezvoltare numită Universal Windows Platform a devenit accesibilă utilizatorilor împreună cu sistemul de operare Windows 10, care a adus multe alte noutăţi. Aplicaţiile Windows universale, numite şi UWP apps, se execută pe toate dispozitivele pe care este instalat Windows 10 OS şi sunt caracterizate de trei componente: conţinutul aplicaţiei, elemente de navigare şi elemente de comandă.  

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Microsoft Desktop Apps Development Program.

Descrierea şi scopul cursului Universal Windows Platform

Pe durata acestui curs, pe care îl puteţi parcurge online sau tradiţional – în clasă, care face parte din programe corelate, veţi cunoaşte tehnicile de bază pentru crearea tipului de aplicaţii Windows  – aplicaţii universale (Universal). 

Cu această ocazie vă veţi familiariza şi cu sistemul de operare Windows 10 şi cu platforma Windows Universal. De asemenea, veţi afla tot ce este important, dar care se referă la conectarea aplicaţiei cu baza de date, precum şi cu modalitatea de publicare a aplicaţiilor şi posibilitatea de câştig. Acestea, precum şi alte cunoştinţe dobândite, vă vor oferi posibilitatea de a învăţa dezvoltarea aplicaţiei universale folosind XAML, diferite tipuri de layout, controale de bază şi custom. 

De asemenea, pe durata cursului veţi avea ocazia de a învăţa cum să creaţi un UI funcţional,adaptabil, care se va comporta adecvat pe diferite dispozitive Windows 10. Printre altele, cursul va aborda şi principiile de bază de lucru cu datele, folosind bazele de date EF şi SQLite, precum şi lucrul cu file system. 

Pentru a asimila abilităţi noi aduse de acest curs, trebuie să deţineţi cunoştinţele de bază a limbajului de programare C#. Parcurgând cursurile corespunzătoare din cadrul programului LINK Academy la care vă şcolarizaţi, veţi avea posibilitatea de a ajunge la cunoştinţele necesare. 

Pentru o mai bună înţelegere şi o monitorizare mai simplă a lecţiilor, cursul este împărţit în câteva module. Primul vă va prezenta introducerea în lumea platformei Universal Windows, apoi urmează modulul dedicat creării lui UI a aplicaţiilor Universal. Al treilea modul vă va învăţa să lucraţi cu datele. Printre altele, aici vă veţi ocupa şi cu crearea bazelor de date embeded şi cu utilizarea lor. 

Modulele din a doua parte a cursului sunt create în aşa fel încât să ofere cursanţilor cunoştinţe mai complexe, iar în al patrulea modul vă veţi întâlni cu programare avansată a aplicaţiei Universal Windows, în timp ce ultimul modul este rezervat tehnicilor pentru publicarea şi distrubuirea aplicaţiilor. 

Parcurgând cursul, veţi învăţa cum comunică două aplicaţii universale, precum şi cum puteţi folosi locaţia în aplicaţie. De asemenea, veţi afla cum vă puteţi publica lucrările şi în cadrul magazinului oficial Windows apps, realizând şi un câştig în acelaşi timp. 

Cursul Universal Windows Platform

Planul şi programa cursului:

1. Introducerea în lumea platformei Universal Windows

 • Familiarizarea cursanţilor cu mediul Windows 10
 • Universal Windows Platform 
 • Crearea primei aplicaţii UWP

2. Crearea lui UI a aplicaţiilor Universal 

 • Tipuri de layout şi utilizarea lor şi controale layout şi utilizarea lor 
 • Controale de bază
 • Controale de utilizator (custom)
 • Responsive layout 

3. Lucrul cu datele 

 • Crearea şi folosirea bazelor de date embeded
 • Entity Framework (EF) 
 • Model–View–ViewModel Pattern 

4. Programare avansată a aplicaţiei Universal Windows

 • Comunicarea App to App
 • Lucrul cu file system
 • Lucrul cu locaţia şi GPS

5. Publicarea şi distribuirea aplicaţiilor 

 • Posibilitatea de câştig din aplicaţie 
 • Publicarea aplicaţiei 
 • Dezvoltarea aplicaţiei UWP de la început la sfârşit

Cursul Universal Windows Platform

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te