Cursul Advanced JavaScript and AJAX

Limbajul de scripting JavaScript conține, în esență, limbajul de programare C și datorită acestei caracteristici se consideră a fi unul dintre cele mai ușoare de învățat. Acest limbaj de programare se aplică în special în domeniul programării web, în primul rând din cauza uneia din principalelor sale caracteristici care permite JavaScript-ului să opereze pe toate browserele web mai cunoscute, cum ar fi Explorer, Mozilla, Chrome, Firefox, Netscape și Opera. 

Pe de altă parte, AJAX reprezintă o tehnologie, mai exact un grup de tehnologii pentru dezvoltarea web care este destinată exclusiv creării aplicațiilor interactive pentru web. Pentru utilizarea AJAX-ului este necesar să aveți cunoștințe de JavaScript, HTML, CSS și XML. În plus, este de dorit să cunoașteți și notația JSON pentru utilizarea mai bună a AJAX-ului.

Este important să subliniem că toate aceste competențe menționate de care aveți nevoie pentru parcurgerea acestui curs veți avea ocazia să le dobândiți prin alte cursuri, care fac și ele parte din programul la care vă pregătiți. În felul acesta veți avea toate cunoștințele necesare pentru dezvoltarea unor noi cunoștințe la cursul Advanced JavaScript and AJAX.

Așa cum sugerează și numele, acest curs a fost conceput pentru ca începătorii să se familiarizeze cu activitatea avansată în limbajul de programare JavaScript. Pentru un succes mai mare, trebuie să cunoașteți logica pe baza căreia funcționează acest limbaj de programare. Aceste cunoștințe le puteți dobândi prin frecventarea cursului JavaScript de bază, la care se adaugă, ca o continuare logică, cursul Advanced JavaScript and AJAX.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Programare PHP.

Scopul şi descrierea cursului Advanced JavaScript and Ajax

La acest curs veți avea posibilitatea de a vă familiariza cu tehnicile avansate JavaScript și veți învăța să vă descurcați cu cererile HTTP asincrone. În plus, veți afla cum se folosește XML și JSON, precum și biblioteca jQuery. Totodată, cursul Advanced JavaScript and AJAX se va ocupa și cu tehnicile avansate de utilizare a frameworkului AngularJS și Dojo Toolkit.

Pentru parcurgerea acestui curs și pentru o înțelegere mai ușoară a subiectelor care se vor trata în timpul acestuia, aveți nevoie de cunoștințe elementare de lucru în HTML și CSS, precum și de cunoașterea bazelor limbajului JavaScript. Cu ajutorul competențelor menționate, dezvoltarea noilor cunoștințe va fi foarte simplă, astfel încât în foarte scurt timp veți fi pregătit pentru crearea unei aplicații web avansate cu ajutorul JavaScript-ului.

Cursul este împărțit în două secțiuni tematice, adică module, unde vă veți familiariza, pas cu pas, cu toate competențele necesare pentru programarea aplicației web în JavaScript. În prima parte a cursului se pune accentul pe familiarizarea participanților cu bazele funcționării limbajului de programare JavaScript, iar apoi și cu programarea orientată pe obiecte.

După aceasta vă așteaptă unitățile de învățare în care veți învăța să lucrați cu XML și cu obiectul XMLHTTPRequest. Apoi veți afla ce este tehnologia AJAX, din ce este formată, cum funcționează și unde se pot vedea beneficiile folosirii ei. În unitățile de învățare care urmează vă va fi prezentată activitatea avansată cu expresiile regulate, precum și cu activitatea în timp real - animația. 

A doua parte a cursului se va ocupa cu bibliotecile externe JavaScript. Veți dobândi toate abilitățile necesare pentru a lucra cu bibliotecile jQuery și AngularJS, iar apoi veți învăța și conceptele de bază ale platformei Node.js și veți afla cum se lucrează cu bibliotecile Dojo.

După finalizarea cu succes a cursului Advanced JavaScript and AJAX, veți fi capabil să creați în mod independent logica de client a aplicației web și să începeți o carieră în domeniul tehnologiei informației. Cunoștințele dobânditevă vor prezenta o referință valoroasă în căutarea unui job, dar și o bază importantă pentru perfecționarea și dezvoltarea în continuare a noilor abilități.

Cursul Advanced JavaScript and AJAX

Planul şi programa cursului

1. Advanced JavaScript și AJAX

 • Bazele funcționării limbajului de programare JavaScript
 • Programarea orientată pe obiecte în JavaScript
 • Familiarizarea participanților cu XML-urile și cu modalitățile lor de aplicare
 • Activitatea cu obiectul XMLHTTPRequest
 • AJAX - JavaScript asincron și XML
 • Activitatea avansată cu expresiile regulalate
 • Activitatea în timp real - animația

2. Biblioteci externe JavaScript 

 • Introducere în jQuery - Selectori
 • jQuery - Operarea evenimentelor
 • jQuery - Efectele
 • jQuery și manipularea DOM
 • În ce măsură jQuery ușurează folosirea AJAX-ului?
 • Familiarizarea participanților cu activitatea în frameworkul AngularJS
 • AngularJS - Filtre și metode
 • AngularJS - AJAX și rutare
 • Familiarizarea participanților cu bazele conceptului platformei Node.js
 • Ce este Dojo și unde se folosește?

Advanced JavaScript programming and Ajax

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te