Programarea PHP – 10 cărți pe care le recomandăm

Programarea necesită perfecționare continuă pentru a avansa în carieră. Prin urmare, este nevoie de timp pentru a îmbunătăți abilitățile existente și pentru a dobândi altele noi. Pe lângă cursuri și seminarii IT, cărțile profesionale sunt o sursă excelentă de informații.

Cărți de programare PHP

Deși programarea este una dintre cele mai căutate profesii din lume, cele mai bine plătite locuri de muncă necesită un anumit nivel de expertiză. Acest lucru înseamnă că, în calitate de începător, puteți găsi rapid un loc de muncă, dar așteptați-vă să vă îmbunătățiți cunoștințele și să obțineți altele noi.

Pentru programarea PHP, o carte care conține sfaturi de specialitate poate fi extrem de importantă. Pentru aceasta am pregătit 10 cărți care sunt surse excelente de cunoștințe pentru începători, dar și pentru programatori mai experimentați care doresc să învețe ceva nou sau pur și simplu să-și reîmprospăteze cunoștințele.

Programarea PHP – cărți pentru începători 

Dacă sunteți începător și sunteți interesat cum să deveniți un programator PHP, cărțile de expertiză cu sfaturi de specialitate vă vor facilita procesul de învățare. Studierea acestor titluri vă va ajuta să vă familiarizați cu materia și să asimilați mai ușor materialul educațional într-o școală IT.

PHP: A Beginner’s Guide, Vikram Vaswani

Când veți începe să învățați programare, orice ajutor este mai mult decât binevenit. Cartea este tocmai aceasta – o lectură pentru toți cei care întâlnesc pentru prima oară programarea PHP. Avantajul acestui ghid este că, pe lângă principiile de bază, oferă și informații utile pentru utilizatori mai experimentați.

Cartea acoperă instalarea software-ului, abordează sintaxa, clasele, variabilele, extensiile, XML, MySQL și alte domenii importante pentru programarea PHP. Datorită numărului mare de subiecte, mulți consultă și PHP: A Beginner’s Guide pentru discuții ocazionale cu experții.

The Joy of PHP Programming, Alan Forbes

Pentru a facilita „înțelegerea” termenilor din limbajul de programare PHP, această carte pornește de la elementele de bază. Este vorba despre un adevărat ghid pentru începători, ceea ce înseamnă că informațiile sunt plasate treptat, cu o explicație detaliată a termenilor. Printre subiectele mai importante abordate se numără: sintaxele PHP de bază, instalarea PHP, precum și MySQL.

Un anumit spațiu este dedicat și lucrului cu fotografii, sfaturi și subiecte de securitate. În acest fel, veți asimila cu succes bazele PHP și vă veți ridica nivelul de cunoștințe. Cartea vă va prezenta, de asemenea, modalități de a crea cele mai simple scripturi PHP. Conceptul de modificare a site-ului este, de asemenea, explicat mai detaliat și tot ce învățați veți putea verifica prin teste.

Head First PHP & MySQL, Lynn Beighley & Michael Morrison

Când vine vorba de PHP, majoritatea cărților pentru începători sunt scrise pentru a oferi o mulțime de informații. În acest fel, începătorul își face o idee despre ce trebuie să stăpânească pentru a-și începe cariera de programator. Este și în cazul acestui titlu, care este un fel de mini-enciclopedie în domeniul IT.

Așa cum era de așteptat de la serialul Head First…, această ediție este scrisă într-un mod interesant și plin de umor. Există, de asemenea, numeroase exemple practice extraordinare care facilitează învățarea. Acest lucru este valabil mai ales pentru subiecte mai complexe, care, altfel, sunt mai greu de explicat. Ulterior, cunoștințele dobândite vor fi testate printr-o serie de teste și exerciții care vă vor arăta cât ați progresat.

PHP & MySQL Novice to Ninja, Tom Butler & Kevin Yank

Cei mai buni profesori sunt cei care pot transmite chiar și cele mai complexe informații într-un mod inteligibil și interesant. Acest lucru se face pentru ca un începător să fie interesat de subiect, dar și pentru a asimila informații noi. Este o provocare mare pentru autori, mai ales când vine vorba de o temă de specialitate precum PHP.

Titlul cărții conține secțiunea: „... de la începător la ninja ...”. Acest lucru vă va face să conștientizați că veți folosi cu pricepere cunoștințele dobândite ca niște războinici celebri din umbră. Principalul atu al cărții este textul care, într-un mod interesant, reunește elementele de bază ale PHP-ului și MySQL-ului. Aceasta face ca alegerea să fie excelentă pentru cititorii fără cunoștințe prealabile.

PHP, Alexander Clyde

Pentru a trece de la începător la expert, trebuie să stăpâniți elementele de bază așa cum trebuie. Multe cărți vor încerca să vă ofere aceste cunoștințe, la fel ca acest simplu nume PHP. Ca și celelalte titluri pe care vi le-am prezentat, și autorul a depus un efort pentru a transmite cunoștințe într-un mod interesant. Acest stil de scriere facilitează achiziția de informații noi prin utilizarea unor exemple.

Cartea începe cu o scurtă istorie a PHP-ului, precum și informații de bază despre ceea ce este PHP-ul. Pe lângă conceptele de bază și temele pentru începători, există și teme pentru utilizatori mai avansați care doresc să se perfecționeze în continuare.

Este interesant că această carte vă va pune constant în situația de a programa ceva, chiar și cele mai de bază lucruri. Sunt menționate în detaliu codurile și lucrurile la care trebuie să fiți atenți pentru a învăța cât mai eficient posibil. 

Programarea PHP cărți

Cărți PHP pentru utilizatori avansați 

Când vine vorba de PHP, este întotdeauna bine să aveți lângă dvs. o carte de specialitate, chiar și atunci când sunteți destul de încrezători în abilitățile dvs. Uneori chiar și utilizatorii avansați au nevoie de sfaturi utile pentru experți. Pentru astfel de ocazii, dar și pentru instruire ulterioară, există cărți PHP pentru programatori mai experimentați.

PHP, MG Martin

În fiecare profesie, se ajunge la punctul în care vă dați seama că este timpul să avansați. Adesea, atingerea unui nou nivel de expertiză este o provocare mare. Din fericire, calea către noile cunoștințe poate fi facilitată de cărți ca aceasta. Subtitlul O abordare avansată și detaliată a perfecționării limbajului de programare PHP pentru dezvoltarea web dezvăluie ceea ce puteți învăța.

Deși PHP-ul este unul dintre limbajele mai ușor de învățat, nivelul de expert necesită încă multă învățare. Autorul cărții a depus un efort uriaș pentru ca acest proces să fie cât mai ușor posibil, explicând segmente PHP avansate. Se descriu în detaliu lucrul cu clasele, programarea orientată pe obiecte, stilurile de codare etc. Stilul de scriere este foarte bine înțeles, deși se vorbește despre teme mult mai complexe, ceea ce face munca și mai ușoară.

PHP Advanced and Object-Oriented Programming, Larry Ullman

Programarea avansată PHP este o provocare pentru oricine dorește să avanseze ca programator. Când se învață lucruri noi, este bine să știți că învățați dintr-o sursă de încredere. Asta se întâmplă și în cazul acestui titlu, care a cunoscut a treia ediție actualizată.

Prin capitole, veți cunoaște ultimele tendințe mondiale când vine vorba de programare. Veți afla mai multe despre tehnicile PHP avansate, servere și mai multe capitole sunt dedicate programării orientate pe obiecte, precum și soluționării problemelor de programare și testare.

PHP 7 Data Structures and Algorithms, Mizanur Rahman

Învățarea limbajului de programare PHP poate fi o provocare. Fiind vorba despre o carte destinată utilizatorilor mai avansați, accentul este pus pe teme specifice. Prin urmare, algoritmi și structuri de date au fost elaborate pentru a maximiza capacitățile acestui limbaj de programare.

Deși este destinată utilizatorilor cu mai multă experiență, elementele de bază sunt cu siguranță prezentate pe scurt. În acest fel, cititorului i se reamintesc elementele individuale care sunt necesare pentru a înțelege subiectul. Pentru fiecare provocare majoră, autorul prezintă mai multe modalități de a obține un algoritm eficient. Astfel, fiecare soluție este prezentată în detaliu ca să știți întotdeauna ce să aplicați în situații specifice. 

Mastering PHP 7, Branko Ajzele

Este întotdeauna util să aveți la un loc descrieri detaliate ale tuturor capacităților noi (și vechi) ale limbajului PHP. Versiunea 7 a introdus câteva progrese, așa că nu este o idee proastă să aveți un ghid detaliat de sfaturi lângă dvs. Stăpânirea tuturor funcțiilor suplimentare vă va face și mai ușor să creați codul așa cum vă imaginați. Veți învăța, de asemenea, cum să implementați soluții care să vă ajute ca rezultatul programării să fie elegant și lizibil.

Sunt explicate și modalități de a crea servicii web, de a interacționa cu bazele de date și de a implementa pachete care îmbunătățesc produsul final. Sunt discutate în detaliu și optimizarea performanței PHP, precum și arhitectura fără server. În sfârșit, există cele mai eficiente metode de testare a codului, depanare și rulare a unei aplicații PHP.

Modern PHP, Josh Lockhart

Cartea PHP modern este, în multe privințe, mult mai complexă decât celelalte cărți pe care le veți întâlni. Conține o mulțime de termeni și descrieri profesionale pe subiectul claselor, facilităților și aspectelor de securitate. Și în timp ce începătorii o pot citi, totuși multe subiecte vor fi în continuare o provocare. Cartea pare să se concentreze asupra utilizatorilor mai experimentați care doresc să obțină cunoștințe suplimentare.

Acesta este motivul pentru care această carte este o completare excelentă pentru participanții la cursuri PHP, chiar și pentru programe de pregătire IT și mai complicate. În carte este dedicat mult spațiu metodologiilor PHP Facebook și modalităților în care folosește mediul PHP. Indiferent dacă vă concentrați pe mediul Wordpress sau aplicația SaaS (software ca serviciu), această carte vă va ajuta să găsiți soluțiile potrivite.

De unde se pot achiziționa cărți pentru programarea PHP?

Dacă sunteți interesat de formarea ulterioară, majoritatea acestor cărți pot fi achiziționate online. Unele pot fi comandate de la adresa de domiciliu, în timp ce achiziționarea unei cărți electronice (e-books) este mult mai ușoară. Nu numai că este mai ieftin, ci este și gratuit (și legal) în anumite condiții! Mai exact, Amazon oferă opțiunea de citire gratuită prin aplicația Kindle.

Trebuie avut în vedere faptul că instituțiile IT, unde mulți se școlarizează, reprezintă o sursă excelentă pentru literatura de specialitate. Astfel, de exemplu, biblioteca din cadrul LINK Academy este foarte bine echipată și oferă răspunsuri la multe întrebări de specialitate. Este o formă excelentă de asistență dacă ați ales, să spunem, un program de școlarizare PHP Web Development.

În acest fel puteți conta întotdeauna pe sprijinul, nu doar al bibliotecii profesionale bogate, dar și al experților în programarea PHP. Cărțile de specialitate, lectorii cu experiență și ambiția dvs. de a continua o carieră IT de invidiat sunt combinația câștigătoare pentru avansarea în lumea limbajelor de programare. Este suficient doar să recunoașteți ce anume doriți să atingeți în cariera dvs., iar ajutorul pe acest drum este întotdeauna disponibil.