Fă următorul pas în carieră cu resurse, cunoștințe noi și suportul nostru care te vor ajuta să-ți atingi toate obiectivele profesionale.

Curs Online PR

Practica de PR online a devenit parte integrantă a oricărui departament de PR sau departament de relații publice din multe organizații de afaceri. Activitățile de PR online sunt foarte importante pentru comunicarea unei companii cu publicul-țintă în contextul său de afaceri. Practica unui manager de PR online include o gamă foarte largă de acțiuni în sfera funcției de PR, motiv pentru care PR-ul trebuie să cunoască și obligațiile managerului de relații publice. În unele companii, activitățile de PR tradiționale și online sunt efectuate de un angajat într-o poziție de PR.

Este foarte important ca managerul de PR să cunoască contextul de afaceri în care operează o companie, dar și să știe să comunice cu diferite grupuri ale publicului-țintă. Deși munca managerului de PR devine din ce în ce mai complicată odată cu dezvoltarea diferitelor medii, precum și cu activitățile sale, există anumite elemente de bază ale unei bune comunicări care sunt necesare nu numai pentru managerul de PR, ci și pentru toți angajații din diferite sectoare ale unei afaceri. Prima tendință și de bază a fiecărui manager de PR, și apoi a unui angajat, ar trebui să fie de a dezvolta relații și cooperare durabile și pe termen lung cu clienții/utilizatorii unei companii.

Legătura dintre organizație și publicul-țintă se construiește prin managementul strategic al proceselor de comunicare în interiorul și în afara unei afaceri, care este sarcina principală a sectorului de relații publice. Cu alte cuvinte, scopul principal al PR-ului este de a gestiona comunicarea calitativ, atât în ​​interiorul, cât și în afara companiei. Relațiile publice online (PR online) implică integrarea diverselor activități de comunicare care vizează construirea unei imagini pozitive a unei afaceri în lumea online.

Activitățile de PR online bine gestionate sunt doar un segment dintr-o gamă largă de activități de afaceri ale unei companii de succes. Cu siguranță, relațiile publice sunt o secțiune a afacerilor care ajută la crearea unei afaceri stabile, de încredere și sigure.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Web Project Manager & Data AnalystOnline Sales & E-business Development ManagerPPC & Digital Channels ManagerContent & SEO ManagerSocial Media, Online PR & Community Manager.

Curs Online PR - descrierea și scopul cursului

Modulul de PR online este conceput pentru a oferi cunoștințe adecvate în domeniul managementului relațiilor publice în lumea online. În plus, acest modul va aborda, de asemenea, modalități de stabilire și menținere a unei comunicări de afaceri de înaltă calitate pe internet prin diverse servicii de comunicare. Pentru ca povestea PR-ului online să fie completă, un segment separat al modulului este dedicat diverselor tehnici de măsurare a activităților de PR online. Cunoașterea plasamentului online de calitate este una dintre acțiunile deosebit de importante ale fiecărui angajat care lucrează la comunicare și menținerea unor relații pozitive cu publicul între companie și publicul-țintă. Prin urmare, este foarte important ca fiecare scriitor de conținut să aibă cunoștințe despre elementele de bază ale comunicării cu publicul.

La modulul de PR online veți avea ocazia să cunoașteți câțiva termeni foarte importanți de PR online, dar și să vă familiarizați cu diferite activități desfășurate de managerul de PR, necesare pentru ceilalți angajați însărcinați cu utilizarea și exprimarea conținutului în cadrul unei companii. Astfel, modulul de PR online va aborda conceptul și definirea relațiilor online cu publicul, dar vor fi definiți și principalii determinanți terminologici, precum și obiectivele activităților de PR online. Un loc special este dedicat procesului specific de comunicare dintre emițător și receptor, iar această problemă este abordată într-o parte separată a modulului. De asemenea, au fost abordate diferite modalități de marketing al conținutului și tipuri de media în mediul online, precum și diferite strategii de comunicare online.

Un editor de conținut sau un manager de conținut este conștient de faptul că PR-ul poate fi un instrument util și necesar în comunicarea fiecărei companii cu clienții/utilizatorii. De aceea, atunci când creați conținut, este bine să știți să răspundeți la cerințele și nevoile utilizatorilor și clienților, ceea ce duce la o îmbunătățire sigură a reputației online a unei companii. Una dintre zonele problematice care vor fi abordate în modul se referă la crearea de conținut pentru site în contextul PR-ului online. O parte a acestei întrebări va fi abordată prin povestea blogului companiei, conținutul acestuia și tipurile de comunicare cu publicul. A doua parte a acestui domeniu problematic va fi privită prin prisma comunicării prin intermediul rețelelor și platformelor de socializare, care astăzi reprezintă un canal de comunicare indispensabil pentru fiecare practică de PR online. În acest modul vă veți familiariza cu modelele de marketing care sunt prezente pe platformele sociale.

Scopul modulului de PR online este de a indica cât mai clar sensul și scopul bunelor practici de PR. Ideea modulului de PR online este de a ajuta la articularea obiectivelor și la crearea strategiilor și tehnicilor care vor atinge reputația și credibilitatea dorite în fața opiniei publice în mediul online al companiei care aplică această comunicare. Prin materialul și exemplele din acest modul, veți afla despre practicile care construiesc o bună reputație pentru un brand, organizație și individ pe un site web, blog și rețele sociale.

Curs Online PR vă va răspunde la următoarele întrebările:

1. Care este diferența dintre relațiile publice și relațiile publice online?

Există o anumită diferență între relațiile publice în formă tradițională și relațiile publice pe canalele de comunicare digitale. În ambele cazuri, definiția – că relațiile publice sunt un proces strategic de comunicare prin care se construiește relația unei companii cu grupurile sale de public-țintă – este corectă. Prin urmare, atât în ​​PR-ul tradițional, cât și în PR-ul online, activitățile de comunicare ale unei organizații de afaceri tind să se concentreze pe câștigarea unei reputații pozitive în public. În raport cu relațiile publice tradiționale, practica PR-ului online se concentrează pe mediul online și canalele digitale, ceea ce presupune un set de activități diferite. Relațiile publice online sunt acțiunile desfășurate de managerul de PR pe canalele de comunicare pe internet, care reprezintă și instrumentul de lucru de bază folosit pentru a comercializa mesaje care pot fi de interes pentru utilizator/client.

2. Care este rolul unui blog de companie?

Spre deosebire de un site web, un blog este considerat un instrument simplu și mai ușor de creat, publicat și gestionat, conținut pe adresa online a unei companii. Crearea postărilor pe blog a dus la faptul că clienții/utilizatorii se pot conecta cu compania mai rapid și mai simplu, dar pot participa mai ușor la partajarea conținutului. În plus, trebuie remarcat faptul că blogul companiei este un site automatizat al cărui conținut este afișat cronologic și este, de asemenea, o modalitate mai puțin formală de comunicare cu publicul-țintă.

Conținutul postărilor de pe blog este mai personal, intim și uneori nu are legătură directă cu afacerile companiei. Blogurile companiei pot fi împărțite în bloguri externe și interne în funcție de grupul-țintă cu care comunică. Astfel, un blog extern în companie este un tip mai comun de blog al companiei, iar textele și conținutul de pe acesta sunt disponibile public pentru toate grupurile publicului-țintă extern. Spre deosebire de acesta, un blog intern este un blog dedicat exclusiv angajaților companiei și nu toate companiile au acest tip de blog.

3. La ce se folosește Facebook Insights?

Facebook are o opțiune specială numită Facebook Insights, prin care se pot verifica datele analitice și metricile paginilor de afaceri. Prin Insights se pot obține informații despre primirea postărilor în rândul urmăritorilor paginilor de afaceri de pe Facebook. De exemplu, puteți obține o imagine mai clară asupra orelor din zi în care ar trebui să publicați, câte persoane s-au arătat interesate de conținutul de pe pagina de Facebook, câte persoane au văzut o anumită postare (fie printr-o campanie plătită, fie organic), câți au dat clic pe postare sau au interacționat cu ea, prin ce dispozitive a fost accesată pagina de Facebook etc. Unele dintre cele mai populare postări de pe Facebook sunt încă postările video. Datorită opțiunii Insights, este posibil să recunoașteți nu numai câți oameni au văzut conținutul video, ci și cât timp au vizionat urmăritorii paginii videoclipul (de exemplu, până la 10 secunde sau mai puțin).

Online PR

Planul și programa:

Modulul: Online PR

1. Concept și strategie de relații publice online

 • Conceptul și definiția relațiilor publice online
 • Tipuri de media în mediul online
 • Strategii de comunicare online

2. Site-ul ca instrument de PR

 • Obiectivele site-ului
 • Surse de trafic pe site
 • Selectarea conținutului pentru site
 • Cum să pregătiți conținutul pentru site?

3. Managementul blogului companiei

 • Ce este un blog?
 • Blogul companiei
 • Crearea unui blog pe o adresă web
 • Cum să scrieți pentru blogul unei companii?
 • Gestionarea comentariilor de la vizitatorii blogului

4. Rețelele sociale

 • Caracteristicile rețelelor sociale
 • Conceptul de conținut de marketing

5. Facebook

 • Facebook – rețeaua tuturor rețelelor?
 • Crearea de postări eficiente pe Facebook
 • Facebook Insight

Participanții la cursul Online PR

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te