Cursul Market Planning and Segmentation

Pentru a începe cu succes o afacere sau un nou proiect, trebuie să definiți clar obiectivele, apoi să cercetați și să analizați amănunțit piața. Planificarea și segmentarea pieței sunt o secvență logică. Deși spațiul pentru noi provocări de afaceri este mare, produsele sau serviciile afacerii nu sunt destinate și necesare fiecărui client și nu este posibilă plasarea lor pe piața de masă. Așa că este o greșeală să credeți că toți clienții sunt peste tot. Strategiile de afaceri ar trebui să se bazeze pe o piață bine segmentată și pe un plan clar care poate răspunde nevoilor consumatorilor.

Planificarea și segmentarea pieței sunt instrumente importante în crearea unei identități și imagini corporative. În plus, ele sunt importante atunci când stabilesc obiective și decizii strategice și de marketing adecvate. Înțelegerea grupului-țintă este esențială pentru crearea unui produs sau serviciu durabil, precum și pentru construirea unei afaceri durabile pe termen lung a unei companii. Prin segmentarea pieței, companiile identifică toate specificul grupului-țintă cărora li se adresează și, în conformitate cu caracteristicile și obiectivele sale de afaceri, creează strategii de marketing și proiectează mesaje.

Cursul Market Planning and Segmentation abordează problemele cheie ale pieței și segmentarea acesteia și poate fi deosebit de interesant pentru persoanele care înființează companii start-up, precum și pentru antreprenori, dar și pentru cei care doresc să devină. Această zonă de afaceri este esențială pentru toate start-up-urile de afaceri, dar oferă și o practică utilă, valoroasă și aplicabilă companiilor aflate în stadii mai mature de dezvoltare.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Content & SEO ManagerPPC & Digital Channels ManagerDigital Marketing Planner & Account ManagerSocial Media, Online PR & Community ManagerE-commerce Manager & Entrepreneur.

Descrierea și scopul cursului Market Planning and Segmentation

Cursul Market Planning and Segmentation va prezenta câteva dintre conceptele de bază importante legate de piață și segmentarea pieței. Accentul cursului va fi pus pe caracteristicile pieței, tipurile de piață, dar și pe criteriile de bază pe baza cărora este posibilă efectuarea segmentării pieței. În acest sens, acest curs vă poate ajuta să obțineți o viziune cuprinzătoare asupra semnificației conceptuale și a semnificației concrete a piețelor și a nivelurilor de segmentare ale pieței. Cursul va explica, de asemenea, abordări ale modului în care companiile pot alinia produsele și serviciile în funcție de nevoile piețelor țintă sau ale consumatorilor.

Accentul cursului Market Planning and Segmentation este legătura dintre marketing și comportamentul consumatorului. Legătura dintre marketing și consumatori este importantă deoarece prin aceasta se creează valoarea produselor și serviciilor. Prin urmare, segmentarea pieței va fi prezentată pe parcursul cursului în trei etape de bază, cu accent pe criteriile utilizate în acel proces. De asemenea, veți avea ocazia să aflați mai multe despre cum este posibil să reduceți riscul campaniilor de marketing nereușite. Astfel, ca una dintre modalități, datorită căreia se poate reduce riscul, se va înțelege crearea de strategii de afaceri și marketing personalizate prin împărțirea pieței în funcție de caracteristicile acesteia. În conformitate cu cele de mai sus, o parte a cursului va fi dedicată modalităților de segmentare a piețelor de afaceri.

În cursul de planificare și segmentare a pieței, accentul este pus pe prezentarea conceptului de planificare și segmentare a pieței. Când vine vorba de segmentarea piețelor de afaceri, vor fi acoperite două abordări de bază, iar apoi segmentarea piețelor internaționale.

Scopul acestui curs este de a vă prezenta diferite tipuri de cercetări de marketing și diverse moduri de poziționare a produselor în funcție de nevoile pieței. Datorită materialului de curs bine conceput și clar articulat, veți avea posibilitatea să învățați cum să recunoașteți, să formulați și să comercializați atributele afacerii voastre în funcție de obiectivele și caracteristicile pieței. De asemenea, vor fi procesate interpretări predictive despre consumatori și mișcările pieței. Prin exemple din practică, veți afla despre numeroasele beneficii ale planificării și segmentării pieței, care includ, printre altele, îmbunătățirea vânzărilor, sortimentul, economisirea resurselor și conectarea cu clienții.

Cursul Market Planning and Segmentation vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este segmentarea pieței de consum?

Scopul de bază al fiecărei strategii de afaceri și de marketing este identificarea și satisfacerea nevoilor utilizatorilor. Segmentarea pieței de consum reprezintă împărțirea clienților în grupuri în funcție de caracteristici comune în scopul concentrării asupra afacerii și modelării conform unui grup de consumatori definit. Segmentarea permite o mai bună optimizare a strategiilor, tehnicilor și mesajelor de marketing în funcție de diferite subgrupuri ale publicului-țintă. Prin colectarea de date pe grupuri segmentate, compania este capabilă să identifice modele de comportament și să comercializeze produsul sau serviciul într-un mod adecvat. Variabilele de bază ale segmentării sunt demografice, psihografice, comportamentale și geografice. Prin exemple din practică, veți vedea beneficiile segmentării pieței, precum îmbunătățirea vânzărilor, sortimentul, economisirea resurselor, dar și conectarea cu clienții sau utilizatorii.

2. Ce înseamnă segmentarea pieței?

Segmentarea pieței reprezintă gruparea potențialilor clienți în funcție de caracteristici și nevoi similare, permițând companiei să creeze diferite categorii de consumatori și să adapteze produse sau servicii la nevoile acestora. Afacerile de succes cercetează și analizează amănunțit piața pentru a segmenta grupurile-țintă și a-și ajusta strategia și branding-ul. Cu o bună segmentare a pieței, companiile pot reduce riscurile și pot crește eficiența afacerii, concentrându-se pe cele mai de succes produse și servicii. Segmentarea pieței poate ajuta, de asemenea, la consolidarea poziției competitive a unei afaceri în raport cu alte companii din concurența de pe piață. Determinarea grupurilor-țintă necesită o colectare atentă a datelor și o analiză a pieței, iar variabilele primare utilizate în segmentarea pieței sunt demografice, psihografice, comportamentale și geografice. Scopul oricărei strategii de afaceri și de marketing ar trebui să fie identificarea și satisfacerea nevoilor clienților, iar segmentarea pieței este cheia succesului în acest proces.

3. Cum se explică segmentarea piețelor de afaceri?

Segmentarea piețelor de afaceri înseamnă identificarea și gruparea potențialilor clienți sau consumatori după anumite criterii, care pot fi împărțite în macros-egmentare și micro-segmentare. Macro-segmentarea include criterii mai largi, cum ar fi dimensiunea companiei, industria, structura organizațională sau locația geografică, în timp ce micro-segmentarea se concentrează pe segmentarea mai specifică a pieței în funcție de cerințele de produs și livrare, inovația organizațională, criteriile de decizie de cumpărare și atitudinile furnizorilor.

Micro-segmentarea este o formă mai avansată de segmentare în care clienții sunt poziționați în mai multe nișe de piață. Prin identificarea micro-segmentelor, compania poate crea campanii de marketing personalizate care sunt aliniate cu dorințele, nevoile și interesele unor grupuri separate de pe piața micro-segmentată. Scopul micro-segmentării este de a defini practicile de marketing care vor produce cele mai eficiente rezultate cu grupuri de utilizatori sau potențiali clienți. Micro-segmentarea ajută companiile să îmbunătățească eficiența afacerii, să reducă riscurile și să își mărească poziția competitivă pe piață.

Managerul efectuează planificarea și segmentarea pieței

Planul și programa cursului Market Planning and Segmentation

1. Definirea termenilor fundamentali în domeniul segmentării pieței

2. Caracteristici ale segmentării pieței, selecției pieței țintă și poziționării produsului

  • Trei etape de bază în realizarea marketingului țintă
  • Caracteristicile segmentării
  • Criterii de evaluare a diferitelor segmente

3. Niveluri de segmentare a pieței

  • Caracteristicile diferitelor niveluri de segmentare a pieței și strategii de marketing

4. Segmentarea pieței de consum

  • Beneficiile cercetării consumatorilor și caracteristicilor cheie la segmentarea consumatorilor

5. Segmentarea piețelor de afaceri

  • Macro-segmentarea și micro-segmentarea pieței
  • Segmentarea pieței internaționale

Participanții la cursul Market Planning and Segmentation

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te