Învață să faci afaceri utilizând noua tehnologie

Cursul IT Business and Entrepreneurship

Cursul IT Business and Entrepreneurship se va ocupa cu teoria antreprenoriatului, precum și cu abordarea temei de inițiere a unei afaceri, înființarea companiei, planificarea și aplicarea planului de afaceri, construirea infrastructurii informatice pentru dezvoltarea antreprenoriatului etc.

În secolul XXI, după angajamente de afaceri tot mai nesigure și un drum tot mai greu până la un profit foarte bun, antreprenoriatul a devenit una dintre soluțiile pentru realizarea unei cariere de succes. Tocmai din acest motiv, în ultimii ani ne putem întâlni tot mai des cu noțiunea de antreprenoriat, în primul rând, în urma participării companiilor mici la dezvoltarea economiei. Pe lângă aceasta, tot mai multe persoane decid să își construiască cariere de antreprenori, deoarece acestea oferă stimulente materiale și psihologice mai mari decât carierele corporative „clasice”. 

Antreprenoriatul, ca și concept de realizare a noilor domenii de afaceri, joacă un rol important în dezvoltarea fiecărei societăți și economii, în primul rând deoarece oferă angajarea unui număr mare de persoane, participă la dezvoltarea sistemelor de cercetare și de dezvoltare, creează prosperitate pentru națiune și indivizi, reprezintă o provocare și oferă încredere în sine. 

Deși antreprenoriatul este un domeniu complex ce se poate descrie prin câteva definiții diferite, numeroase studii au descoperit anumite caracteristici comune ale antreprenorilor. Acestea sunt, în primul rând, dorința de succes, orientarea față de intuiție în loc de gândire rațională și orientarea spre preluarea riscului. Pe durata acestui curs veți avea posibilitatea de a studia și de a dobândi toate competențele necesare pentru cariera de antreprenor.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: IT Management.

Cursul IT Business and Entrepreneurship – descriere și scopuri

În timpul cursului IT Business and Entrepreneurship, pe care îl puteți parcurge online sau tradițional – în clasă, care face parte din cursurile corelate, veți asimila procedura și elementele necesare pentru începerea propriei afaceri. 

În cadrul cursului veți avea ocazia de a învăța premisele unui antreprenoriat de succes, strategii de participare pe piață, precum și să aflați care sunt cele mai frecvente motivații și caracteristici ale antreprenorilor de succes. Pe lângă aceasta, cursul se va ocupa și cu începerea propriei afaceri, de la inițiativă la idee de inițiere și până la elementele integrale ale unui plan de afaceri. Profesori cu experiență vă vor prezenta beneficiile pe care le poate realiza o companie datorită unui plan de afaceri bine alcătuit, precum și toate elementele pe care ar trebui să le conțină planul respectiv, indiferent de scop. 

O atenție deosebită va fi dedicată analizei de piață, planului de marketing, dar și producţiei, planului de management și financiar, analizei SWOT etc. Cu această ocazie vă veți familiariza și cu infrastructura informatică pentru dezvoltarea antreprenoriatului. 

Pentru a parcurge cursul fără probleme și pentru a asimila cu ușurință cunoștințe noi, cursul este împărțit în module, care vă vor pregăti treptat pentru fiecare lecție care urmează. La începutul cursului vă așteaptă modulul care se ocupă cu antreprenoriatul și cu importanța sa, cu strategiile și cu competențele. Apoi urmează modulul care are drept scop să vă prezinte modele pentru începerea unei afaceri și să vă prezinte modalitățile sale de finanțare. 

În a doua jumătate a cursului vă veți întâlni cu o materie ceva mai complexă. Aici intră modulele trei și patru, care vor pune accentul pe dezvoltarea unui plan de afaceri, respectiv pe tehnologia informației și antreprenoriat.

După finalizarea cursului veți înțelege caracteristicile și poziţia antreprenorului, precum și responsabilitățile cu care se întâlnesc antreprenorii pe perioada de conducere a unei companii. Acest curs are scopul de a vă prezenta cunoștințele necesare pentru conducerea cu succes a unei companii, precum și de a vă prezenta strategiile de gestionare și operare eficiente într-un mediu de afaceri turbulent. Scopul cursului este de a asimila strategia completă pentru elaborarea unui plan de afaceri și de a înțelege rolurile diverselor sisteme de calcul în antreprenoriat.

Cursul IT Business and Entrepreneurship

Planul și programa cursului:

1. Antreprenoriatul 

 • Noțiunea și importanța antreprenoriatului 
 • Implicațiile unei afaceri de succes 
 • Strategiile antreprenoriatului
 • Competențe antreprenoriale 
 • Caracteristici și motive antreprenoriale 

2. Începerea unei afaceri 

 • Identificarea ocaziilor de afaceri 
 • Formele de bază ale inițierii unei afaceri 
 • Alegerea formei de proprietate a unei afaceri 
 • Modele de finanțare a unei afaceri
 • Cerințe preliminare pentru conducerea cu succes a unui start-up 

3. Dezvoltarea unui plan de afaceri 

 • Planul de afaceri
 • Funcții, beneficii și dezvoltarea unui plan de afaceri 
 • Elementele unui plan de afaceri 
 • Familiarizarea cursanților cu analiza de piață ca unul dintre cele mai importante instrumente în elaborarea unui plan de afaceri
 • Planul de marketing 
 • Planul de producție și de management 
 • Planul financiar 
 • Analiza SWOT și care este semnificația ei 
 • Observații finale 

4. IT și antreprenoriatul 

 • Tehnologia informației și antreprenoriatul 
 • Infrastructura informației pentru dezvoltarea antreprenoriatului 
 • Avantajele utilizării tehnologiei informației pentru antreprenori

Cursul IT Business and Entrepreneurship

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te