Cursul Data Visualization

Cursul Data Visualization acoperă subiecte care pot fi utile nu numai celor care abia intră în lumea afacerilor, ci și celor care sunt deja în afaceri și doresc să-și îmbunătățească afacerea. Dezvoltarea modului modern de a face afaceri a dus la faptul că astăzi se poate vorbi despre vizualizarea din ce în ce mai interactivă a datelor, utilizarea lor și interpretarea analitică. Ca urmare, se consideră că trăim și lucrăm într-o eră a afacerilor care este recunoscută ca era datelor și informațiilor. Trăim într-o epocă în care informațiile cresc în fiecare zi, motiv pentru care de multe ori nu suntem în stare să o urmăm, să o înțelegem și, în final, să o folosim. Datorită unor astfel de oportunități, condițiile de pe piața modernă au devenit destul de complexe și competitive.

Tendințele de globalizare au influențat extinderea pieței, creșterea concurenței și apariția unor oportunități și șanse noi, imprevizibile. Din această cauză, companiile sunt nevoite să-și bazeze deciziile de afaceri pe informații verificate, vizualizate cuprinzător, clar articulate și sistematizate.

În multe afaceri, s-a observat că diferitele sisteme informatice nu sunt suficient integrate. Această practică poate reduce semnificativ productivitatea zilei de lucru, deoarece datele sunt insuficient organizate într-un singur loc. O bază de date slabă și dezorganizată în care informațiile nu sunt suficient de conectate poate face practica zilnică de a face afaceri mult mai costisitoare și complicată.

Având în vedere că prezența tot mai mare a globalizării și creșterea concurenței se remarcă, dar și că situațiile imprevizibile și provocările devin din ce în ce mai frecvente, companiile trebuie să își poată planifica deciziile de afaceri pe baza unor informații relevante, integrate și sistematizate. Prin urmare, tot mai multe companii se îndreaptă către introducerea sistemelor informatice integrate pentru a îmbunătăți productivitatea și eficiența afacerii și pentru a facilita organizarea datelor și luarea deciziilor.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Online Sales & E-business Development ManagerE-commerce Manager & Entrepreneur şi Web Project Manager & Data Analyst.

Descrierea și scopul cursului Data Visualization

Cursul Data Visualization explică importanța și funcția vizualizării datelor. Participanții se vor familiariza mai întâi cu conceptul de date, apoi cu diferite surse și tipuri de date. Cursul abordează și conceptul de informație, care se referă la procesul de lucru cu date. La sfârșitul cursului, ca ultimă etapă a muncii și managementului datelor, vor fi acoperite exemple concrete și instrumente de vizualizare a datelor.

Cursul Data Visualization abordează rolul și importanța vizualizării datelor, cu accent pe diferite moduri de organizare a datelor în reprezentări tabelare, diagrame cu linii, cronologie, diagrame cu bare, diagrame circulare și altele. Cursul explică caracteristicile de bază ale diferitelor vizualizări și regulile care trebuie urmate pentru a recunoaște mai ușor informațiile importante pentru luarea deciziilor de afaceri. Cursul evidențiază, de asemenea, avantajele și dezavantajele vizualizării, ceea ce oferă o perspectivă detaliată asupra aplicării vizualizării și a altor oportunități de îmbunătățire a afacerii. De asemenea, se acordă o atenție deosebită diferitelor situații în care se utilizează vizualizarea și se subliniază contribuția acesteia la descoperirea tiparelor ascunse și a informațiilor utile pentru succesul în afaceri.

Scopul cursului Data Visualization este de a sublinia importanța și semnificația diferitelor moduri de aplicare a vizualizării în prezentarea informațiilor. Acest curs vorbește despre numeroasele avantaje pe care vizualizarea le oferă antreprenoriatului. De exemplu, veți putea să vedeți rapid și să organizați cu ușurință informațiile importante și să prezentați locuri care oferă spațiu de îmbunătățire și indică decizii utile de afaceri. De asemenea, veți afla diferența principală dintre termeni precum date și informații într-un context de afaceri și vă va fi clar cum să afișați vizual acești termeni.

Prin asimilarea metodelor de vizualizare a datelor, veți putea alege cea mai bună modalitate de a rezolva preocupările de afaceri. În acest curs veți afla despre numeroasele avantaje și aplicații practice ale vizualizării datelor. Unul dintre obiectivele principale ale cursului este de a vă învăța cum să folosiți metodele de prezentare a datelor.

În acest curs veți dobândi cunoștințe și abilități în domeniul vizualizării datelor, care vă pot ajuta să luați decizii de afaceri mai bune și mai informative în viitor.

Cursul Data Visualization vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Cum se interpretează vizualizarea datelor?

Multe studii arată că prezentarea vizuală a datelor este mult mai rapidă și mai ușor de citit și de înțeles decât prezentarea textuală sau tabelară a datelor. Prin urmare, scopul oricărei vizualizări este de a converti datele într-o formă vizuală care accelerează procesul de procesare și accesul la informații utile. Vizualizarea face posibilă recunoașterea clară a tendințelor, modelelor și predicțiilor evenimentelor, care este unul dintre locurile importante atunci când se iau deciziile finale de afaceri.

Cu ajutorul vizualizării, datele devin mai clare, ceea ce face mai ușor să reacționați în timp util în situațiile de afaceri. În plus, vizualizarea facilitează prezentarea și argumentarea rezultatelor deja obținute în rapoartele de afaceri. La cursul Data Visualization veți asimila diferite metode de afișare a datelor într-un mod eficient, dar veți înțelege și avantajele și dezavantajele acestei proceduri într-un context de afaceri.

2. Care sunt unele dintre cele mai utilizate moduri de vizualizare a datelor?

Există multe moduri de a vizualiza datele. Formele de bază de vizualizare sunt reprezentarea spațială, lungimea, punctele și suprafețele. Una dintre cele mai frecvent utilizate metode de vizualizare este Bar Chart-ul. Oferă posibilitatea comparării datelor cantitative. Cu toate acestea, în situațiile în care doriți să afișați relația dintre elemente și ierarhia acestora, cel mai bine este să utilizați o diagramă ramificată. Vizualizarea cronologică este utilizată atunci când se prezintă evenimente care au avut loc într-o anumită ordine cronologică. O diagramă cu linii este utilizată pentru a afișa modificarea unei singure variabile de date în timp și în cazurile în care există o dependență între axele X și Y. Pie Chart și Treemap Chart sunt utilizate atunci când se afișează structura datelor, în timp ce diagramele de dispersie sunt folosite pentru a reprezenta valori pentru parametrii specifici într-o diagramă. Toate aceste metode permit prezentarea vizuală eficientă a datelor și contribuie la o înțelegere mai ușoară și mai rapidă a informațiilor, ceea ce duce la luarea unor decizii de afaceri de calitate.

3. Care sunt avantajele și dezavantajele vizualizării datelor?

Se știe deja că vizualizarea datelor are numeroase avantaje, dar are și anumite dezavantaje și neajunsuri. Avantajele vizualizării datelor pot fi îmbunătățirea comunicării orale sau scrise. De asemenea, vizualizarea simplifică rapoartele complexe și economisește timp, oferind capacitatea de a reacționa rapid și de a îmbunătăți procesul de planificare a afacerii. Vizualizarea datelor este un instrument util, aplicabil pe scară largă și adaptabil datorită modificării sale ușoare la colectarea de date noi.

Dacă ar fi să luăm în considerare dezavantajele afișării vizuale a datelor, s-ar putea spune că unele dintre principalele sale dezavantaje sunt: ​​reducerea vizibilității datelor, incapacitatea de a afișa cu acuratețe o cantitate mare de date, costurile suportate, afișarea care nu oferă explicații și altele. Rapoartele care sunt prezentate exclusiv vizual pot fi considerate incomplete deoarece nu oferă informațiile detaliate pe care le permit rapoartele formulate ca explicație textuală. De asemenea, afișajele de date în care există prea multă stilizare a datelor vizuale pot fi confuze, greu de citit și neclare, ceea ce poate face dificilă interpretarea raportului.

Data Visualization

Planul și programa cursului Data Visualization

1. Date – concept și semnificație

  • Surse de date
  • Date cantitative și calitative
  • Informații și date
  • Procesul de prelucrare a datelor
  • Vizualizarea datelor

2. Metoda de vizualizare a datelor

  • Tabele
  • Diagrame (Tree Diagram, Timeline, Bar Chart, Line Chart, Pie Chart i drugi / etc.)

3. Aplicarea vizualizării datelor

  • Motive pentru aplicarea vizualizării datelor
  • Transferul de date
  • Selectarea graficului

4. Avantajele și dezavantajele vizualizării datelor

Participanții la cursul Data Visualization

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te