Curs Blockchain technologies

În ultimii câțiva ani, tehnologiile blockchain au devenit un concept foarte popular în diferite forme de practică modernă de afaceri. Conceptul de tehnologii blockchain a fost inițial asociat cu criptomonedele și tehnologia legată de rețeaua bitcoin. Una dintre ideile de bază ale tehnologiilor blockchain este că aceste tehnologii reprezintă o bază distribuită, descentralizată și publică a tuturor tranzacțiilor.

Este un sistem complex, adică un lanț de blocuri care conține informații digitale sau tranzacții grupate în blocuri. O bază de date publică, ca orice altă bază de date online, permite accesul de oriunde și în orice moment al zilei. Tehnologia Blockchain este considerată o tehnologie care nu poate fi manipulată, adică o tehnologie în cadrul căreia nu este posibilă efectuarea niciunui tip de fraudă.

Bitcoinul nu poate fi materializat și are limitările sale. Și anume, este posibil să se creeze doar 21 de milioane de bitcoini, a căror valoare variază în funcție de fluctuațiile cursului de schimb. Fiecare proprietar de bitcoin trebuie să dețină o cheie privată, care este necesară pentru a accesa portofelul electronic și tranzacția.

Datorită tehnologiei blockchain, banii digitali au devenit recunoscuți ca o idee inovatoare a tehnologiei moderne, dar această inovație nu este ascunsă în contextul concret și interpretarea monedei electronice. Și anume, adevărata valoare a banilor digitali este ascunsă în modul în care funcționează și se distribuie, grație tehnologiei P2P sau tehnologiei blockchain.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Online Sales & E-business Development ManagerSocial Media, Online PR & Community ManagerPPC & Digital Channels ManagerE-commerce Manager & EntrepreneurWeb Project Manager & Data Analyst.

Descrierea și scopul cursului Blockchain technologies

Cursul „Blockchain technologies” oferă participanților posibilitatea de a se familiariza mai mult cu una dintre inovațiile secolului al XXI-lea, adică cu o tehnologie din ce în ce mai aplicată – tehnologia blockchain. În acest curs, participanții vor învăța termeni de bază legați de această tehnologie, inclusiv bitcoin, criptomonede, blockchain, minerit, garantarea încrederii și altele. Se face un efort pentru a explica în detaliu modalitățile de realizare a tranzacțiilor de încredere, precum și rolul și funcțiile minerilor și mineritului în cadrul proceselor tehnologice blockchain. De asemenea, se acordă o atenție deosebită problemelor de verificare a securității în cadrul tranzacțiilor prin tehnologii blockchain.

Un loc special în curs îl ocupă aplicarea tehnologiei blockchain în afacerile moderne. Cursul va arăta cum se schimbă valoarea monedei bitcoin, care țări acceptă și recunosc importanța criptomonedei ca bani legitimi și ce beneficii găsesc în aplicarea acesteia. Cu toate acestea, cea mai mare valoare a acestor bani virtuali este considerat a fi sistemul pe baza căruia sunt gestionate tranzacțiile cu bani digitali. Prin urmare, cursul va explica sistemele online de protecție a criptomonedei și modalitățile de aplicare a acestui sistem în alte sfere ale dreptului proprietății.

Tehnologiile blockchain sunt responsabile pentru o tranzacție securizată în care interesele ambelor părți ale sistemului sunt protejate de fraudă și orice alt tip de fraudă. Cursul va arăta că sistemul blockchain este o garanție a încrederii între două părți într-o tranzacție convenită.

Conceptul de blockchain este aplicabil și altor activități comerciale, cum ar fi, de exemplu, activitatea juridică. Tehnologiile blockchain pot fi de mare folos în practica de afaceri a companiilor de asigurări, adică în practica asigurării dreptului de proprietate asupra terenurilor, imobilelor, vehiculelor și a altor tipuri de servicii de asigurare.

Cursul „Blockchain technologies” oferă cunoștințe ceva mai ample despre aplicarea tehnologiilor blockchain în practica de afaceri decât cele de bază. În consecință, participanții vor afla despre diferite tipuri de criptomonede în economia modernă, dezvoltarea tehnologiei moderne și tendințele în afacerile moderne și organizarea socială în general. Prin diverse studii de caz le va fi prezentată aplicarea blockchain-ului în diverse industrii și proiecte.

Cursul Blockchain technologies vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Care sunt posibilele domenii de aplicare a tehnologiilor blockchain?

Tehnologiile blockchain sunt tehnologii care pot fi aplicate în diverse industrii, precum finanțe, asigurări, administrație guvernamentală, lanț de aprovizionare, organizare, management etc. Aceste tehnologii păstrează fiabilitatea datelor și au posibilitatea de a face backup automat al datelor în timp real, precum și posibilitatea de salvare a datelor în multe locații. Cu toate acestea, deși există multe avantaje ale acestor tehnologii, aplicarea lor nu a fost exploatată pe deplin. Și anume, aplicarea tehnologiilor blockchain este încă subdezvoltată, iar unele dintre motivele pentru aceasta sunt: ​​maturitatea insuficientă, scalabilitatea insuficientă, nerespectarea reglementărilor, complexitatea implementării, precum și compatibilitatea incompletă cu alte tehnologii și standarde.

2. Ce este bitcoinul?

Bitcoinul este prima și cea mai populară criptomonedă, o monedă digitală care funcționează pe baza unei baze de date descentralizate, distribuite și publice, cunoscută sub numele de blockchain. A fost creat în 2009 ca o alternativă a banilor tradiționali, care sunt controlați de băncile centrale și guverne.

Poate fi achiziționat, stocat și folosit pentru a plăti bunuri și servicii online, iar în unele țări poate fi folosit și pentru achiziții din magazinele fizice. Bitcoinul se deosebește de monedele clasice prin faptul că este limitat de cantitatea care poate fi în circulație – vor fi maximum 21 de milioane de bitcoini, iar acum sunt aproximativ 18 milioane în circulație.

Bitcoinul este stocat într-un portofel digital, care poate fi pe un hard disk, telefon mobil sau online. Accesul la portofel necesită chei private, pe care utilizatorul trebuie să le păstreze într-un loc sigur, deoarece fără ele nu există acces la bani. Tranzacțiile sunt procesate folosind algoritmi matematici complecși, iar fiecare tranzacție este percepută cu o taxă sub forma unei sume mici în bitcoini.

3. Ce putem face cu criptomonedele?

Criptomonedele sunt monede virtuale utilizate în diverse scopuri. În viitor, este planificat ca criptomonedele să fie folosite ca mijloc de plată legitim, la fel ca monedele tradiționale. Criptomonedele sunt foarte specifice pentru că sunt virtuale, dar asta nu le diminuează valoarea. În prezent, ele pot fi folosite pentru a plăti bunuri și servicii, pentru investiții și economii, dar și pentru conversia în moneda dorită. În prezent, mii de comercianți acceptă criptomonede ca metodă de plată, iar pe harta comercianților găsiți locuri în care este posibilă efectuarea unei plăți într-una dintre criptomonede. Datorită stocării simple, criptomonedele sunt ideale pentru economii, iar câștigurile suplimentare sunt posibile pe măsură ce valoarea criptomonedelor crește. De asemenea, permit transferul de bani rapid și fiabil.

Blockchain technologies

Planul și programa:

1. Introducere în tehnologiile blockchain – Ce este tehnologia blockchain și unde poate fi aplicată?

2. Criptomonede – Ce sunt criptomonedele, ce criptomonede există și cum și unde le putem folosi în practică și face plăți cu ele?

3. Aplicarea tehnologiei blockchain – Ce este tehnologia blockchain și unde este reprezentată?

4. Tendințele și dezvoltarea tehnologiei blockchain

Participanții la cursul Blockchain technologies

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te