AutoCAD Architecture

AutoCAD Architecture este versiunea programului AutoCAD, care este creată exclusiv pentru nevoile arhitecţilor. Spre deosebire de versiunea standard a software-ului popular, AutoCAD Architecture sprijină un mod de lucru mai rapid şi conţine funcţii dedicate pentru proiecte arhitecturale care ajută utilizatorii să deseneze cât mai eficient.

Versiunile mai vechi ale acestui program au fost cunoscute sub numele AutoCAD Architectural Desktop, motiv pentru care utilizatorii l-au denumit deseori ADT. Însă, în 2008, Autodesk a decis să schimbe numele acestui program pentru a se potrivi cât mai bine cu denumirile altor software în cadrul pachetelor sale, precum AutoCAD Electrical sau AutoCAD Mechanical.

Una dintre principalele caracteristici ale programului AutoCAD Architecture, de care se ocupă acest curs, este că obiectele arhitecturale din cadrul lui sunt într-o relaţie reciprocă. De asemenea, în cadrul acestui program obiectele pot fi prezentate în vizualizare 2D, respectiv 3D. 

Datorită instrumentelor dedicate, create în special pentru nevoile arhitecţilor, utilizatorilor le este permisă o desenare şi documentaţie mult mai eficiente. Aceste instrumente vă oferă posibilitatea de a desena automat detalii, la care altădată trebuia dedicat mult mai mult timp.

Pe lângă aceasta, greşelile în operarea cu instrumentele menţionate sunt reduse la minim, ceea ce a influenţat faptul că programul complet oferă utilizatorilor posibilitatea unei productivităţi mai mari. Datorită acestor avantaje oferite de funcţiile programului AutoCAD Architecture, acest curs este unul dintre cele mai importante în pregătirea viitorilor arhitecţi. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Architectural Design.

Descrierea și scopurile cursului AutoCAD Architecture

Cursul AutoCAD Architecture constituie o bază completă și atotcuprinzătoare de cunoștințe care introduce cursanții în metodele, filozofia și procedurile de lucru din AutoCAD Architecture software. AutoCAD Architecture (ACA) este o versiune a software-ului AutoCAD creată special pentru profesioniștii care lucrează în domeniul arhitecturii și în alte profesii similare. AutoCAD Architecture susține un mod rapid de lucru și are funcții dedicate pentru proiecte arhitecturale care permit o desenare mai eficientă decât în AutoCAD-ul standard. 

La curs învățați instrumentele de proiectare și modelare arhitecturală, care includ prezentarea interfeței cu utilizatorul, setarea desenului, lucrul cu obiectele, precum și lucrul cu elementele designului arhitectural și cu elementele oferite de acest software. Formatul universal al fișierelor DWL ușurează comunicarea între ingineri într-o echipă de proiect complexă. Pe lângă asta, la curs abordăm și o bibliotecă de detalii și elemente foarte extinsă cu care se alocă materiale rapid și simplu și generează legende pentru un proiect. 

După familiarizarea cu lucrul în AutoCAD, scopul acestui curs este acela de a vă îmbunătăți cunoștințele prin familiarizarea cu AutoCAD Architecture software. În esență, AutoCAD Architecture a îmbunătățit anumite funcții ale AutoCAD-ului standard. Dacă folosim aceste opțiuni și avantaje ale lui AutoCAD Architecture, procedeul de lucru este mult mai diferit decât lucrul în AutoCAD standard. Scopul cursului AutoCAD Architecture este pregătirea cursantului pentru munca individuală în AutoCAD Architecture software, editarea și tipărirea mai ușoară a atașamentelor proiectului arhitectural. 

Principalul avantaj al acestui program este crearea desenelor arhitecturale și o documentație tehnică mult mai eficientă, folosind tocmai instrumentele dedicate create special pentru nevoile profesioniștilor care se ocupă cu arhitectura și alte profesii similare. Instrumentele folosite în AutoCAD Architecture automatizează de fapt desenarea bazelor și a detaliilor tehnice, dar în același timp reduc posibilitatea apariției erorilor. După finalizarea cursului, participantul va cunoaște instrumentele programului, va ști să folosească elementele și mijloacele arhitecturale (doors, windows, openings, ceiling fixtures, stairs, spaces, floors, roofs, structural elements, walls etc.), precum și temele, tabelele și adnotările (notificări) pe un desen.

Cursul AutoCAD Architecture vă răspunde la întrebările:

1. Ce este AutoCAD Architecture?

AutoCAD Architecture (ACA) este o versiune de AutoCAD software care a fost creată special pentru profesioniști care se ocupă cu arhitectura și alte profesii similare. AutoCAD Architecture susține un mod mai rapid de lucru; conține funcții dedicate pentru proiecte arhitecturale care permit o desenare mai eficientă decât în AutoCAD standard. AutoCAD Architecture a fost cunoscut sub numele de AutoCAD Architecture Desktop (adesea și ca ADT); numele i-a fost schimbat în 2008 pentru a fi în conformitate cu alte produse Autodesk, de exemplu AutoCAD Electrical sau AutoCAD Mechanical. Obiectele arhitecturale în AutoCAD Architecture sunt legate și colaborează reciproc.

2. Care sunt avantajele lucrului în AutoCAD Arhitecture?

Principalul avantaj al acestui program este crearea desenelor arhitecturale și a documentației tehnice mult mai eficient, folosind tocmai instrumentele dedicate create special pentru nevoile profesioniștilor care se ocupă cu arhitectura și alte profesii similare. De fapt, instrumentele folosite în AutoCAD Architecture automatizează desenarea bazelor și a detaliilor tehnice, dar reduc și posibilitatea apariției erorilor. Cu metode de lucru deja cunoscute și mediu de utilizator (din programul AutoCAD standard), acest software crește semnificativ productivitatea muncii unui arhitect. Formatul universal software al fișierelor DWG face mai ușoară comunicarea între ingineri într-un proiect complex. AutoCAD Architecture oferă posibilitatea unei productivități mai mari pentru arhitecții care cunosc AutoCAD software.

3. Care este diferența dintre AutoCAD standard și AutoCAD Architecture?

În esență, AutoCAD Architecture a îmbunătățit anumite funcții ale programului AutoCAD standard. Interfața sa cu utilizatorul permite o organizare desktop adaptată, un spațiu de desenare mai mare, acces mai ușor și mai rapid la instrumente și comenzi. Instrumentele și comenzile se găsesc mai repede, sunt mai accesibile, iar descoperirea funcțiilor mai noi este mult mai ușoară. Rezultatul acestui element al interfeței este reducerea timpului necesar pentru a găsi anumite meniuri, funcții și instrumente, ceea ce ne lasă mult mai mult timp pentru proiectare și muncă creativă. În AutoCAD Architecture sunt integrate și obiectele arhitecturale inteligente. Aceste elemente mențin legături dinamice cu elementele constructive și cu specificații. De exemplu, când cineva șterge sau schimbă poziția ușii, descrierea ușii se va actualiza automat.

Cursul AutoCAD Architecture

4. Care sunt avantajele AutoCAD Architecture în comparație cu AutoCAD standard?

În AutoCAD Architecture, elementele existente: linii, arce și sfere sunt îmbogățite acum cu element smart, precum: pereți (walls), uși (doors) și ferestre (windows). Aceste elemente se numesc obiecte AEC. Acestea sunt elemente arhitecturale predefinite. Nu este prevăzut ca elementele AEC să fie introduse în programul AutoCAD standard. Deși documentul creat în AutoCAD Architecture poate fi salvat în formatul fișierului .dwg, asta nu înseamnă că putem salva și componentele AutoCAD Architecture. În orice caz, cel mai bine este să combinăm aceste două programe în funcție de sarcina proiectului.

5. De ce trebuie să cunosc lucrul în programul AutoCAD Architecture?

În primul rând, deoarece lucrul în acest program constă în crearea eficientă a desenelor tehnice și a modelelor 3D – aproape simultan. De exemplu, desenarea pereților este la fel de simplă ca desenarea unei linii obișnuite în AutoCAD, definind punctele inițiale și cele finale. Definind stilul peretelui (wall style), definim și toate materialele și hașurile peretelui. Dacă înlăturăm ușa sau fereastra de pe perete, acesta se va regenera automat în locul unde a fost deschiderea. Dacă schimbăm orice perete, tot ce este legat de acesta (deschideri, spații etc.) se actualizează automat. Pe lângă asta, se pot modifica obiectele la nivel de componente, ceea ce înseamnă că dacă punem o fereastră de un anumit stil de 50 de ori pe câțiva pereți diferiți, dar vrem să modificăm stilul, obiectul se poate modifica o dată și vor apărea modificări pe toate obiectele, ceea ce ne ușurează munca la proiect și economisește timp.

6. AutoCAD Arhitecture are biblioteci cu elemente arhitecturale?

AutoCAD Architecture conține o bibliotecă bogată cu elemente și detalii arhitecturale. De exemplu, în loc să pierdem timp și energie desenând detalii plictisitoare, acum putem să folosim detalii predefinite din această bibliotecă. Când alegem detaliile, le putem aloca materiale și putem genera legende simplu și rapid. Cataloagele de instrumente sunt organizate în biblioteci de instrumente și fiecare utilizator de AutoCAD Architecture are biblioteca personală de cataloage. Datele din catalogul de instrumente nu se salvează în biblioteca de catalog, ci aceasta conține indicatori pentru cataloage fizice de instrumente. Acest aspect seamănă cu un catalog dintr-o bibliotecă adevărată care ne indică unde se află o carte, dar nu o conține numai pe aceasta.

7. Procedura de lucru în AutoCAD Architecture este diferită de cea din AutoCAD standard?

Dacă știți să lucrați în AutoCAD, vă veți obișnui foarte repede și cu AutoCAD Architecture. Dacă folosim toate opțiunile și avantajele AutoCAD Architecture, procedura de lucru devine mult mai diferit decât cea din AutoCAD standard. Însă, odată pregătiți să folosim acest software și instrumentele și funcțiile sale, înțelegem cât de mult a meritat efortul de a-l învăța și cât timp și nervi ne economisește utilizarea sa corectă. AutoCAD Architecture ușurează semnificativ proiectarea. De exemplu, aici este automatizată crearea numeroaselor planuri cu legende. Când completăm baza cu spațiul, putem să folosim display themes predefinite pentru crearea umplerii care indică tipul de spațiu. Deoarece acestea prezintă starea curentă a desenului, cu fiecare modificare (de exemplu, extinderea spațiului), se actualizează automat și prezentarea. 

Planul și programa cursului:

Modulul 1 – Introducere în AutoCAD Architecture 

 • Programul AutoCAD Architecture
 • Interfața cu utilizatorul
 • Navigacija: ViewCube și Steering Wheels
 • Setarea desenului
 • Pregătirea proiectului

Modulul 2 – Rastere și lucru cu obiectele

 • Rasterele stâlpilor
 • Lucrul cu obiectele rasterului
 • Lucrul cu obiectele

Modulul 3 – Elemente arhitecturale

 • Obiecte wall
 • Obiecte curtain wall
 • Obiecte door și opening
 • Obiecte window
 • Obiecte stair
 • Obiecte roof

Modulul 4 – Elemente Mass

 • Formele obiectelor mass
 • Grupurile extrusion, revolution și mass 

Modulul 5 – Materiale de proiect și atașamente

 • Generarea desenării secțiunii și a aspectului
 • Render
 • Plotting

Software necesar și condiții tehnice :

AutoCAD Architecture necesită un procesor și un card grafic cât mai bune, precum și un monitor cu rezoluție înaltă. E nevoie de suficientă memorie de lucru disponibilă (minim 2 GB RAM, dar se recomandă chiar și 4 GB). 

Precondiții necesare:

Cunoștințele și experiența prealabile de lucru cu software-ul AutoCAD standard sunt necesare. În plus, aveți nevoie și de experiență în proiectare și desenare, precum și de cunoștințe despre regulile tehnice de desenare.

Competențe:

1. Introducere în AutoCAD Architecture

 • Cunoștințe despre interfața de lucru a programului
 • Capacitatea de a naviga în program 

2. Rastere și lucrul cu obiecte

 • Cunoștințe de lucru cu rastere 

3. Elemente arhitecturale

 • Cunoștințe de lucru cu obiecte
 • Folosirea obiectelor în design 

4. Elemente mass

 • Cunoștințe de lucru cu elemente și grupuri mass
 • Capacitatea de a modifica elementele și grupurile mass 

5. Materiale de proiect și atașamente 

 • Cunoștințe de lucru cu instrumentele de generare a desenelor 2D
 • Cunoștințe de pregătire pentru plotting

Cursul AutoCAD Architecture

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te