AutoCAD Architecture

AutoCAD Architecture este versiunea programului AutoCAD, care este creată exclusiv pentru nevoile arhitecţilor. Spre deosebire de versiunea standard a software-ului popular, AutoCAD Architecture sprijină un mod de lucru mai rapid şi conţine funcţii dedicate pentru proiecte arhitecturale care ajută utilizatorii să deseneze cât mai eficient.

Versiunile mai vechi ale acestui program au fost cunoscute sub numele AutoCAD Architectural Desktop, motiv pentru care utilizatorii l-au denumit deseori ADT. Însă, în 2008, Autodesk a decis să schimbe numele acestui program pentru a se potrivi cât mai bine cu denumirile altor software în cadrul pachetelor sale, precum AutoCAD Electrical sau AutoCAD Mechanical.

Una dintre principalele caracteristici ale programului AutoCAD Architecture, de care se ocupă acest curs, este că obiectele arhitecturale din cadrul lui sunt într-o relaţie reciprocă. De asemenea, în cadrul acestui program obiectele pot fi prezentate în vizualizare 2D, respectiv 3D. 

Datorită instrumentelor dedicate, create în special pentru nevoile arhitecţilor, utilizatorilor le este permisă o desenare şi documentaţie mult mai eficiente. Aceste instrumente vă oferă posibilitatea de a desena automat detalii, la care altădată trebuia dedicat mult mai mult timp.

Pe lângă aceasta, greşelile în operarea cu instrumentele menţionate sunt reduse la minim, ceea ce a influenţat faptul că programul complet oferă utilizatorilor posibilitatea unei productivităţi mai mari. Datorită acestor avantaje oferite de funcţiile programului AutoCAD Architecture, acest curs este unul dintre cele mai importante în pregătirea viitorilor arhitecţi. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Architectural Design.

Descrierea şi scopurile cursului AutoCAD Architecture

În timpul cursului AutoCAD Architecture, pe care îl puteţi frecventa online sau tradiţional – în clasă, dar care face parte din programele aferente, veţi cunoaşte principalele instrumente pentru modelare, afişarea elementelor, desenarea planurilor şi calculul suprafeţelor în cele mai folosite programe de către arhitecţi.  

Parcurgând modulele cursului, veţi avea o imagine completă privind avantajele software-ului menţionat comparativ cu programul AutoCAD standard, în special când este vorba de contextul specificităţii desenului tehnic arhitectural. 

Pentru a parcurge acest curs şi pentru a asimila cunoştinţe utile fără probleme, trebuie să deţineţi bazele lucrului în mediul 2D şi 3D a AutoCAD-ului. Pentru ca toţi cursanţii să aibă posibilitatea de a urmări lecțiile cu uşurinţă, întregul curs este organizat pe module. Fiecare dintre modulele menţionate va aborda o anumită parte a materiei în modul în care veţi ajunge pas cu pas la cunoştinţele necesare, începând de la cele mai simple lecţii până la cele în care veţi asimila abilităţi complexe. 

În primul modul se va aborda introducerea în posibilităţile programului AutoCAD Arhitecture. Aici veţi învăţa aplicarea şi semnificaţia programului menţionat, precum şi suprafaţa lui de lucru, respectiv mediul de utilizator. Pe lângă aceasta, veţi învăţa să setaţi desenele, să lucraţi cu obiecte, să folosiţi instrumente pentru navigare etc. Următorul modul se va concentra pe elemente arhitecturale, respectiv setarea funcţiilor cu ajutorul cărora veţi putea crea şi modifica pereţi, monta uşi şi ferestre etc. 

Ultimul modul vă va oferi cunoştinţele necesare pentru lucru cu obiecte pline în programul AutoCAD Arhitecture. Cu această ocazie veţi învăţa ce sunt elementele Mass şi cum se comportă în programul menţionat. În plus, în această parte a cursului veţi afla cum să completaţi realitatea modelului vostru aplicând material în programul AutoCAD Arhitecture, dar veţi cunoaşte şi principalele stiluri vizuale de prezentare a modelului în mediul de lucru. 

Scopul cursului este ca după finalizarea cu succes să fiţi pregătiţi pentru prezentarea de bază a elementelor arhitecturale în plan și in spațiu în programul AutoCAD Architecture.

Cursul AutoCAD Architecture

Planul şi programa cursului:

1. Introducere în AutoCAD Architecture

 • Utilizarea şi importanţa programului  AutoCAD Architecture
 • Workspace şi user interface
 • Configurarea desenelor
 • Instrumente de navigare în AutoCAD Architecture 
 • Familiarizarea cu principiile de bază pentru crearea şi definirea obiectelor 
 • Cum se folosesc pilonii
 • Lucrul cu obiectele raster

2.Elemente arhitecturale 

 • Familiarizarea cursanţilor cu diferite tehnici de creare a pereţilor 
 • Modificarea pereţilor 
 • Instrumente de curăţare a pereţilor 
 • Pereţi-cortină
 • Uşi şi deschideri 
 • Ferestre şi ansambluri de uşi şi ferestre
 • Scară dreaptă 
 • Scară elicoidală
 • Utilizarea acoperişurilor în proiectul 3D şi setarea parametrilor săi

3. Lucrul cu corpuri solide în AutoCAD Architecture 

 • Elemente Mass
 • Grupuri Mass, instrumentele Extrude şi Revolve
 • Instrumentul Floorplate 
 • Materiale în AutoCAD Architecture

Cursul AutoCAD Architecture

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.