Cursul SEO off-page

Search Engine Optimization, ca tehnică de marketing, are trei zone de influență: SEO on-page, SEO tehnic și SEO off-page. Fiecare dintre zonele SEO poate avea propria importanță și propriul rol în afișarea unui site web. Totuși, când vorbim despre toți factorii din afara site-ului care afectează optimizarea acestuia, se poate concluziona că SEO off-page este deosebit de important. Importanța sa este poate cel mai bine demonstrată de faptul că numeroase activități în domenii precum SEO on-page și tehnic nu ar fi văzute dacă nu ar fi efectuate practici SEO off-page.

SEO off-page se concentrează pe toate tehnicile de creare a legăturilor de intrare sau de ieșire de pe alte site-uri web. Datorită acestor linkuri externe sau backlinkuri, site-urile se clasează mai bine în rezultatele motoarelor de căutare. Și anume, backlinkurile sunt un fel de dovadă a relevanței conținutului de pe site, în urma căreia se construiește reputația unui site. Site-urile cu autoritate mare de domeniu se clasează mai sus în rezultatele căutării pentru mai mult timp, indiferent de frecvența actualizărilor din algoritmul motorului de căutare. Deoarece motorul de căutare se străduiește să ofere utilizatorilor săi rezultate de căutare relevante și precise, autoritatea unui site poate fi atinsă numai dacă mai multe site-uri web cu o bună reputație și domenii puternice trimit către acesta. Backlinkurile de calitate sunt unul dintre cei mai importanți factori pentru ca un site să se claseze bine în rezultatele SERP.

Deși practicile SEO off-page implică activități mult mai largi (în afara site-ului), acest curs va discuta doar despre campaniile de link building și crearea de backlinkuri specifice acestui tip de optimizare SEO.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Content & SEO Manager.

Descrierea și scopul cursului SEO off-page

Cursul SEO off-page se ocupă în primul rând de backlinkuri sau așa-numitele linkuri inbound plasate pe un site care are conținut de calitate și valoros pe paginile sale web. Backlinkurile bune sunt scopul principal al practicii off-page, iar în acest curs vom vorbi despre diferite poziții în care pot fi implementate. Pentru a clarifica pe deplin importanța backlinkurilor pe un site web, vom explica în detaliu impactul acestora. În acest sens, veți avea posibilitatea să dați peste diferite explicații ale frazelor și expresiilor care sunt aplicate în industria SEO.

La cursul SEO off-page, veți întâlni termenul de anchor text. În afară de aceasta, unele dintre întrebări vor viza cuvintele în care sunt plasate linkurile, practicile bune și rele de creare a backlinkurilor, frecvența și modul de afișare a linkurilor în instrumentele SEO etc. Un factor important care poate afecta foarte mult puterea site-ului în contextul câmpului off-page este autoritatea domeniului (așa-numitul Domain Authority – DA), dar și autoritatea paginii (Page Authority – PA). De asemenea, este important să cunoaștem reputația site-ului de legătură, care poate afecta ulterior practicile în afara paginii. Cu alte cuvinte, toate aceste informații ar trebui luate în considerare la construirea unei campanii de link building. O atenție deosebită se acordă diverselor tehnici de campanii de link building, dar și tipurilor de link building, adică practicii de a câștiga linkuri (link earning).

Cursul SEO off-page poate fi util tuturor celor care sunt interesați de practica SEO, care se străduiesc să învețe mai multe și să cunoască mai detaliat diferitele elemente care afectează poziționarea unui site pe motoarele de căutare de pe internet. Datorită acestor cunoștințe, vă va fi clar care sunt motivele prețului pachetului SEO și modalitățile prin care este posibil să faceți bani prin furnizarea unui serviciu SEO profesional.

Cursul SEO off-page vă va răspunde la următoarele întrebări

1. Cum se împart backlinkurile?

Există două tipuri de backlink în domeniul SEO. Acestea sunt backlinkuri dofollow și nofollow. Backlinkurile Dofollow sunt backlinkuri care vin de la un site web către conținutul paginilor web ale site-ului nostru și, astfel, transmit puterea domeniului de la pagina de la care provin către pagina la care se leagă. Un alt tip de backlink sunt backlinkurile nofollow. Acestea sunt backlinkuri care sunt create prin plasarea atributului nofollow pe link sau în situațiile în care atributul este atribuit prin meta-roboți tuturor linkurilor plasate pe site. În acest fel, roboții motoarelor de căutare primesc informații că un anumit link nu trebuie urmat și că nu trebuie să i se acorde putere de domeniu. De exemplu, atributul nofollow ar trebui setat pe linkurile sponsorizate sau pe linkurile spam, prin care nu doriți să împărtășiți puterea domeniului.

2. Ce presupune un backlink de calitate?

Fiecare backlink este evaluat de motoarele de căutare în funcție de anumite criterii. Prin practica SEO, s-a demonstrat că valoarea unui backlink este determinată în funcție de anumite criterii. Astfel, s-a observat că backlinkurile de calitate și puternice provin de la domenii puternice și site-uri web relevante și au o poziție adecvată pe site, cu anchor text adecvat, care este natural și conține un cuvânt-cheie sau o expresie adecvată. Valoarea backlinkurilor depinde și de faptul dacă este dificil să configurați un backlink pe un anumit site web în practică (astfel de site-uri sunt de obicei de înaltă calitate și au o putere mare de domeniu); pot fi, de asemenea, site-uri populare, atât la nivel local, cât și la nivel global.

Calitatea și puterea backlinkurilor, care afectează puterea site-ului, depind foarte adesea de numărul de linkuri de pe pagina de la care este direcționat backlinkul. De exemplu, dacă o pagină din care provine backlinkul nu are un număr mare de linkuri, putem spune că backlinkul va avea puterea dorită; sau în cazurile în care mai multe backlinkuri de pe site-uri diferite leagă către aceeași pagină, se poate spune că pagina la care este legat va avea o reputație ca pagină cu conținut relevant, motiv pentru care va obține mai mult trafic.

3. Ce presupune link earning?

Link earning este practica de a câștiga linkuri. Este foarte important de știut că această practică este mult mai puțin comună decât practica creării de linkuri printr-o campanie de link building. Backlinkurile obținute sunt o dovadă virtuală că textul sau conținutul la care este conectat este de înaltă calitate. Textele care sunt conectate au un text de înaltă calitate și relevant din punct de vedere analitic, care este adesea revizuit de experți. Autorii textelor și conținutului de pe internet plasează foarte des backlinkuri în conținutul lor pentru a direcționa utilizatorii de internet către surse de referință și valoroase și pentru a le oferi o imagine de ansamblu mai amplă a unei anumite zone tematice pe care au acoperit-o în text. Prin urmare, linkurile câștigate sunt rezultatul unui conținut bine creat, profesionist și de calitate, și nu scopul unei campanii de construire a linkurilor.

SEO off-page

Planul și programa cursului SEO off-page

1. Optimizarea off-page, conceptul și calitatea backlinkurilor

  • Off-page SEO – beneficii

2. Maiestatea Sa, backlinkul

  • Ce este un backlink
  • De ce sunt importante backlinkurile
  • Poziția backlinkului
  • Expresii frecvent întâlnite
  • Influența backlinkurilor

3. Anchor text

4. Autoritatea site-ului

5. Calitatea backlinkului

6. Pregătirea site-ului pentru SEO off-page

7. Link building

  • Link building vs link earning
  • Cum să faci link building

Participanții la cursul SEO off-page

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te