Cursul Influence Marketing

Influence Marketing aparține mijloacelor de marketing și este deosebit de relevant datorită disponibilității în creștere a internetului și a dezvoltării și aplicării a numeroase rețele și platforme sociale. Plasarea produselor și serviciilor prin intermediul celebrităților a fost un concept cunoscut de mult timp. Cu toate acestea, oportunitățile și tendințele de astăzi în domeniul comunicării indică din ce în ce mai mult că acest concept își atinge apogeul de relevanță. Internetul și rețelele sociale au contribuit la realizarea profeției lui Warhol – toată lumea va avea cinci minute de faimă. Oricine are un cont la unul dintre serviciile sociale și îi place să-și împărtășească interesele cu alți utilizatori ai rețelelor sociale a îndeplinit profeția lui Warhol. Oamenii influenți de pe internet sau influencerii sunt celebrități, dar și oameni de nivel mediu cu locuri de muncă normale și activități și responsabilități de zi cu zi.

Acțiunea influencerilor sau a persoanelor influente de pe internet în domeniul marketingului produselor sau serviciilor poate fi utilă atunci când comunică adecvat și discret. Opinia influencerului este foarte importantă, deoarece acesta poate participa la formarea opiniei publicului-țintă, care urmărește munca și atitudinea influencerului și, în general, îi susține convingerile. De aceea, astăzi influencerii sunt recunoscuți ca oameni cu impact deosebit asupra comunității din spațiul virtual. Pe scurt, influencerii pot crea și dezvolta gradul de conștientizare a unui brand sau a unui anumit model de afaceri, pot prezenta o nouă tendință sau îl pot populariza în continuare, pot influența vizibilitatea problemelor sociale marginalizate și apoi pot crește gradul de conștientizare cu privire la acestea.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care nu trebuie subestimată importanța influencerilor și angajamentul lor în cadrul unei practici promoționale în timpul activității unei companii. Influencerii sunt un factor important atunci când se identifică un nou public-țintă. Prin plasarea de noi mesaje promoționale, dar și prin revizuirea analitică a rezultatelor obținute și a opiniei publice în contextul produsului/serviciului/afacerii promovate și prin recunoașterea tendințelor de pe piață, marketingul de influență a contribuit în mare măsură la îmbunătățirea comunicării și a practicii de afaceri.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Social Media, Online PR & Community ManagerDigital Marketing Planner & Account ManagerContent & SEO ManagerOnline Sales & E-business Development ManagerE-commerce Manager & Entrepreneur.

Descrierea și scopul cursului Influence Marketing

Cursul Influence Marketing vă va permite să vă familiarizați mai bine cu o formă de marketing digital care este adesea parte integrantă a campaniilor de marketing mai mari și este utilă atât pentru organizațiile de afaceri mai mici, cât și pentru corporațiile mari și brandurile acestora. Datorită acestui curs, veți cunoaște toate elementele importante ale marketingului de influență, care este una dintre cele mai importante forme de marketing din lumea afacerilor moderne.

Cursul Influence Marketing va aborda întrebări legate de cine sunt influencerii și care este rolul lor multiplu în mediul online. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată diferitelor diviziuni tipologice ale influencerilor în contextul digital. Această trecere în revistă a diferitelor modele de lucru și acțiuni ale influencerilor ne-a determinat să le recunoaștem diferitele practici, dar și influențele și contribuțiile lor atunci când vine vorba de diferite campanii și cadre de afaceri.

La curs vor fi explicate diferite tehnici de influență pentru trimiterea de mesaje către publicul-țintă sau urmăritori, adică tehnici de comunicare cu ei. În plus, diferite tipuri de câștiguri vor fi acoperite atunci când vine vorba de influențarea pe internet. În ultima lecție se pune accent pe planificarea și implementarea campaniilor în care sunt implicați influencerii, care pot fi deosebit de atractive și utile companiilor mici și mijlocii.

Scopul principal al cursului Influence Marketing este de a prezenta participanților beneficiile marketingului de influență și aplicarea acestuia în cadrul diferitelor performanțe digitale ale unei companii. Întrucât marketingul de influență este din ce în ce mai prezent în rândul diferitelor comunități de marketing pe internet, recunoașterea și definirea caracteristicilor acestui instrument de marketing digital pot fi utile atunci când se analizează munca diferiților influenceri și importanța acestora și pot fi, de asemenea, utile pentru selectarea colaboratorilor adecvați pe internet importanți pentru promovarea unor practici specifice de afaceri care privesc implicarea influenței.

După finalizarea cursului Influence Marketing, veți putea recunoaște în mod independent un influencer potrivit pentru o anumită afacere, apoi să diferențiați diferite tipuri de influenceri, dar și să oferiți definirea independentă a parametrilor importanți pentru crearea, vizualizarea și interpretarea campaniilor de marketing de influență pe rețelele sociale și alte canale de comunicare digitală.

Cursul Influence Marketing vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce presupune marketingul de influență?

Marketingul de influență reprezintă un tip hibrid de marketing digital de marketing al mesajelor promoționale. Cu alte cuvinte, marketingul de influență este o sinteză a unor forme noi, dar și vechi de promovare și plasare a mesajelor oamenilor influenți despre un anumit produs/serviciu. Vechiul mediu sau mijloc de mesaje de marketing se referă la oameni populari care, cu mesajele lor publice/online, sugerează calitatea produsului sau serviciului pe care îl promovează. Promovarea unui mesaj prin diverse instrumente media digitale și canale de comunicare este recunoscută ca un element inovator sub forma unei declarații de influență.

Astfel, noile canale de comunicare înseamnă postări de influență pe blog, postări pe social media și platforme, conținut video, podcasturi etc. Un influencer sau o persoană influentă tinde să compună mesaje promoționale prin canalele de comunicare digitală și, de comun acord cu clientul sau independent, să le comercializeze în conformitate cu obiectivele strategiilor de marketing ale companiei sau ale brandului. Deoarece utilizatorii obișnuiți au din ce în ce mai multă încredere în utilizatorii de internet decât în ​​branduri, marketingul de influență a devenit una dintre cele mai fiabile și mai rentabile tehnici de promovare din ultimul deceniu.

2. Care sunt tipurile de influenceri?

Există diferite tipuri de influenceri, iar împărțirea acestora poate fi în funcție de numărul de urmăritori, modul sau stilul de comunicare și mijlocul de transmitere a mesajelor.

În cadrul primei divizii de influenceri, adică în funcție de numărul de urmăritori, există mega-influenceri, apoi macro- și micro-influenceri și, în sfârșit, nano-influenceri. Dacă se ține cont de stilul de comunicare, atunci acesta poate fi împărțit în influenceri de brand, influenceri de autoritate și influenceri activiști. Acest al doilea tip de diviziune este caracterizat de o trăsătură comună și este recunoscut în menținerea unei legături strânse cu urmăritorii și implicarea lor mai mare pe canalele de influență. Și, în sfârșit, ultima sau a treia diviziune a influencerilor se referă la împărțirea influencerilor în funcție de canalul de comunicare cu urmăritorii. În cadrul acestei diviziuni, distingem între influenceri care creează conținut pe social media, pe bloguri, sub formă de podcasturi etc.

3. Ce tehnici sunt cel mai des folosite de influenceri în crearea de mesaje în cadrul marketingului de influență?

Datorită marketingului de influență, putem vorbi despre diferite modalități de a crea și transmite mesaje promoționale. Deși există diferite tehnici de marketing pentru comunicarea mesajelor promoționale/de vânzări către urmăritori, tehnicile de marketing de influență sunt printre cele mai utile modalități de a atinge obiectivele cu strategiile de marketing atunci când vine vorba de promovarea unei afaceri. În marketingul de influență, se pot distinge mesajele promoționale „standard” de influenceri, dar și cele care sunt deosebit de populare în rândul urmăritorilor – realizează o implicare mai mare a publicului și comunicare.

Astfel, tehnicile standard de influență includ: proiectarea și marketingul conținutului sponsorizat, participarea influencerilor în calitate de coautori la crearea mesajelor promoționale ale companiei/brandului etc. Printre cele populare se numără angajarea de ambasadori de influență, angajarea de influenceri pentru promovarea anumitor branduri, acțiuni de concurs (cadouri pentru urmăritori). Influencerii combină cel mai adesea tehnici diferite, ghidându-se după datele curente din calendar și urmând programul campaniilor de influență preplanificate.

Influence Marketing

Planul și programa cursului Influence Marketing

Modulul 1 – Influence Marketing

1. Importanța și rolul marketingului de influență în afacerile moderne

 • Ce este un influencer blogger?
 • Influencer profesionist

2. Tipuri de clasificări de influenceri în marketingul digital

 • Distingerea influencerilor în funcție de numărul de urmăritori
 • Clasificarea influencerilor în funcție de modul (stilul) de comunicare cu urmăritorii
 • Tipuri de influenceri în funcție de mijlocul de comunicare pe internet

4. Modele de câștig și tehnici de promovare a influencerilo

4.1 Tipuri inițiale de câștiguri ale influencerilor

 • Publicitatea prin influenceri
 • Programul Affiliate
 • Activitatea antreprenorială a influencerilor

4.2 Tehnici de influență de promovare

 • Ambasadori de brand
 • Recenzii despre produse/servicii
 • Conținut sponsorizat
 • Conținut creat în scopuri promoționale ale companiilor și brandurilor
 • Concursuri și cadouri (Giveaways)
 • Preluări (Takeovers)

5. Strategia de marketing de influență în afacerile moderne

Participanții la cursul curs Influence Marketing

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te