Curs Web Analytics

Analiza web constă în informații statistice grupate după diferite criterii, astfel încât să ofere date utile despre succesul sau eșecul anumitor acțiuni sau afaceri. Analiza web este și un instrument online care poate fi de mare importanță atunci când este utilizat și interpretat corect. Acest instrument de afaceri poate fi de mare valoare în mediul de afaceri de astăzi.

Modelele de afaceri de succes acordă în prezent o atenție deosebită sferei online a prezentării și managementului, precum și utilizării diferitelor instrumente digitale care revizuiesc deciziile de afaceri și controlează rezultatele obținute, dar și datorită cărora aceste rezultate de afaceri sunt îmbunătățite. Analiza web, așadar, are o funcție și un rol foarte importante în afacerea modernă și este deosebit de importantă în cazurile în care sunt gestionate prezentări web corporative sau magazine online și alte platforme digitale.

Este foarte important pentru companiile mici și mari să cunoască bazele analizei web. Este important să cunoaștem instrumentele analitice, semnificațiile acestora și puterea utilizării datelor analitice, respectiv conversia datelor analitice în acțiuni concrete care îmbunătățesc afacerea. Rezultatele analizei web au fost linii directoare pentru multe start-upuri atunci când revizuiau și, în cele din urmă, formulau tendințele și dezvoltarea afacerii.

Analizând și revizuind informațiile analitice, au fost indicate liniile directoare pentru dezvoltarea ulterioară a ideilor de afaceri, iar datorită acestora, companiile mai mici au reușit să se poziționeze pe piață, iar ulterior să se poziționeze ca lideri pe piața respectivă. Analiza web este unul dintre cele mai valoroase instrumente, care este important de învățat pentru pornirea, menținerea și optimizarea rezultatelor de afaceri ale diferitelor companii.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Web Project Manager & Data AnalystOnline Sales & E-business Development ManagerE-commerce Manager & EntrepreneurDigital Marketing Planner & Account ManagerContent & SEO Manager.

Descrierea și scopurile cursului Web Analytics

Unele dintre subiectele care vor fi abordate la cursul Web Analytics se referă la diferite tipuri de analize web, apoi importanța analizei web în contextul marketingului, dar și importanța analizei în contextul definirii KPI-urilor unei afaceri. Unul dintre subiectele din timpul cursului se va referi la diferențierea dintre analizele web și statisticile web. Mai mult, vor fi discutate unele dintre definițiile de bază ale analizei web, urmate de istoria și tendințele de dezvoltare ale analizei web în prezent. Datorită acestui curs, veți avea posibilitatea să învățați despre termenul RACE, adică cadrul de utilizare a analizei în marketingul digital. Fiecare element din cadrul de afaceri care va fi revizuit analitic, atât prin prisma rezultatelor în marketingul digital, cât și prin diferite faze, precum: Reach, Act, Convert and Engage.

La cursul Web Analytics vă veți familiariza cu anumiți termeni de marketing, precum atribuirea de marketing și KPI, dar și cu importanța acestora în contextul unei afaceri online. O parte a cursului va fi dedicată planificării și creării unui buget de marketing și va fi, de asemenea, o scurtă trecere în revistă a unora dintre sfaturile utile de la experți în domeniul publicității în industria de marketing. Datorită acestui segment, importanța angajării de profesioniști care se ocupă și cercetează instrumente de publicitate online (cum ar fi serviciile de publicitate Google sau Meta) pentru nevoile unei afaceri moderne va deveni mai clară.

Unul dintre obiectivele principale ale acestui curs este de a prezenta analiza web în afacerile moderne și de a sublinia importanța cadrului RACE în marketingul digital al unei afaceri. În acest curs veți vedea importanța marketingului digital în afacerile companiei și modul în care analiza de marketing poate reduce costurile și poate facilita activitățile zilnice de afaceri. Scopul cursului este, de asemenea, acela de a familiariza utilizatorii de internet cu valorile de analiză web adecvate, care demonstrează succesul sau eșecul unei campanii în funcție de faza de marketing.

Datorită acestui curs, participanții vor avea ocazia să învețe ce reprezintă anumite concepte, precum Hit Counter și JavaScript tagging, iar apoi Google Analytics, ca una dintre platformele utile pentru analiza web.

Cursul Web Analytics vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este un cadru RACE?

Acronimul RACE este format din literele inițiale ale cuvintelor engleze Reach, Act, Convert and Engage. Acest termen este folosit în planificarea marketingului, mai exact în planificarea activităților în marketing digital, și ajută la definirea KPI-urilor. Fiecare literă reprezintă o activitate în contextul marketingului. Astfel, Reach implică creșterea gradului de conștientizare despre o companie sau marcă, sau despre practicile și activitățile de afaceri ale unei companii.

Crearea de conștientizare în rândul consumatorilor sau utilizatorilor de internet se face cel mai adesea prin intermediul site-urilor web, dar și prin intermediul unor media tradiționale. A doua fază este faza Act și se referă la monitorizarea și analizarea comportamentului vizitatorilor site-ului. Penultima fază sau faza Convert se referă la toate activitățile datorită cărora vizitatorii sunt convertiți în clienți sau utilizatori activi ai anumitor servicii. Faza de implicare înseamnă faza în care se stabilesc relațiile pe termen lung pe care o organizație de afaceri le construiește cu clienții sau utilizatorii săi.

2. Ce presupune analiza web?

Digital Analytics Association (DAA) a definit analiza web ca fiind măsurarea, colectarea, luarea în considerare analitică și eventuala raportare a datelor analitice procesate care devin lizibile și utile într-un context de afaceri. Analiza web este sinteza datelor și este folosită pentru a evalua succesul unei companii pe piață. Începuturile analizei web pot fi urmărite până la începuturile internetului. Astfel, începutul anilor '90 ai secolului trecut sunt considerați anii în care publicul s-a familiarizat cu internetul și instrumentele sale analitice. De atunci, analiza web s-a schimbat și s-a dezvoltat într-o măsură mai mare. De exemplu, analiza web modernă este legată de construcția unui software care marchează, măsoară și afișează numărul de vizitatori online – așa-numitul instrument Hit Counter.

3. Cum se stabilește un buget adecvat pentru marketingul online?

Definirea unui buget nu este o sarcină ușoară și implică multă muncă. Astfel, de exemplu, formularea unui buget pentru activități de marketing este una dintre sarcinile complexe din cadrul unei afaceri. Determinarea bugetului adecvat pentru marketingul digital este precedată de un proces analitic complex care necesită:

 • stabilirea sumei de bani pe care compania o poate aloca pentru publicitate online;
 • monitorizarea venitului brut;
 • definirea volumului de muncă pe care îl poate realiza compania;
 • definirea unui obiectiv adecvat;
 • monitorizarea fazei de dezvoltare în care se află compania;
 • calcularea costurilor estimate.

Toate acestea sunt câteva dintre tezele fundamentale la care ar trebui să se uite fiecare companie pentru a putea determina corect bugetul pentru publicitatea online. Este necesar ca fiecare decizie privind alocarea financiară a fondurilor de la buget să fie însoțită de calcule și analize detaliate.

Web Analytics

Planul și programa cursului Web Analytics

1. Web Analytics Fundamentals

 • Istoria și evoluția analizei web

2. Advanced Web Analytics

 • Reach sau construirea conștiinței despre brand
 • Act (interact) sau monitorizarea și analizarea comportamentului vizitatorilor site-ului
 • Convert (convertirea) sau generarea valorii comerciale adecvate pentru afaceri
 • Engage (angajarea) sau construirea relațiilor cu clienții

3. Web Analytics, Marketing Budgets & KPI

 • Marketing Attribution & KPI

*Pe pagina unui anumit departament, în lista derulantă a fiecărui modul, puteți vizualiza cursurile prevăzute pentru departamentul ales pentru modulul dat.

Participanții la cursul Web Analytics

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te