Cursul Software Construction, Operation, Testing and Implementation

Cursul Software Construction, Operation, Testing and Implementation se va ocupa cu mentenanța software ca parte integrală a ciclului de viață software. Mentenanța software se definește ca un set de activități necesare pentru asigurarea mentenanței rentabile software.

Termenul de mentenanță, când vine vorba despre software, are un sens diferit în comparație cu orice alt domeniu de inginerie. De fapt, multe domenii de inginerie înțeleg mentenanța ca un proces cu ajutorul căruia un anumit lucru este întreținut într-o activitate corespunzătoare, prin reparații curente. Conceptul cheie este deteriorarea artefactelor inginerești cu ocazia utilizării și trecerii timpului, de aceea scopul este mentenanța, păstrarea funcționalității obiectului în conformitate cu funcționalitatea definită și înregistrată în momentul activării.

După livrarea software există schimbări inevitabile și evaluări la soluția software. Pe timpul utilizării se descoperă greșelile, se schimbă mediul de operare și apar cereri noi în timpul utilizării. În acest curs se elaborează domeniile mentenanței software, categorii de mentenanță, precum și activitățile de mentenanță software.

Testarea software reprezintă verificarea dinamică de comportament a programului la adunarea finală a cazurilor test, selectate corespunzător din domeniul infinit de executare, în conformitate cu comportamentul așteptat. De asemenea, reprezintă activitatea care acoperă activitatea completă de dezvoltare software și procesul de mentenanță în scopul satisfacerii criteriului de calitate.

După acest curs veți putea să recunoașteți singuri aspectele tehnice și manageriale ale mentenanței software, precum și importanța rolului de mentenanță software.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: IT Management.

Cursul Software Construction, Operation, Testing and Implementation – descriere și scopuri

În timpul cursului Software Construction, Operation, Testing and Implementation, pe care îl puteți parcurge online sau tradițional – în clasă, care face parte din cursuri corelate, vă veți familiariza cu toate detaliile necesare pentru mentenanța software și emiterea mijloacelor necesare. 

Toate cunoștințele necesare de care aveți nevoie pentru a urmări fără greutăți prelegerile le puteți asimila în timpul cursurilor precedente în cadrul programului LINK Academy după care vă școlarizați. Planul și programa cursului sunt create în așa fel încât fiecare lecție să vă introducă în ceea ce vă așteaptă în continuarea cursului. Materia este împărțită în două module, care vă oferă posibilitatea de a asimila cât mai ușor cunoștințe și competențe noi. 

Primul modul se va concentra pe introducerea în mentenanța software. În această parte a cursului prima lecție vă va prezenta noțiunea și tipuri de mentenanță software prin interpretare diferită a mentenanței software comparativ cu alte domenii. Apoi, urmează lecția care se va ocupa cu noțiunile de mentenanță software conform standardului IEEE. Lecția următoare va pune accentul pe prezentarea categoriilor diferite de mentenanță software și familiarizarea cursantului cu aspectele tehnice și manageriale a mentenanței. La sfârșitul primului modul, se va aborda activitatea de mentenanță software, precum și caracteristicile și măsurile specifice de mentenanță. 

A doua parte a cursului va oferi cursanților o analiză detaliată a mentenanței. În acest modul vă așteaptă lecțiile care vă vor explica inevitabilitatea schimbării sistemului, modificări în perioada ciclului de viață a sistemului etc… În continuarea cursului veți afla cum funcționează evoluția sistemului software și ce activități și roluri există în mentenanța software. Apoi urmează lecțiile care se referă la analiza problemelor de mentenanță, monitorizarea schimbărilor și a instrumentelor pentru mentenanța software. Ultima lecție vă va prezenta tehnicile de mentenanță și rezumă toate cunoștințele dobândite pe durata cursului. 

Scopul acestui curs este ca după parcurgerea lecțiilor să înțelegeți rolul mentenanței software în ciclul complet de viață software. Pe lângă asta, veți înțelege importanța planificării corecte a mentenanței software și emiterea mijloacelor necesare.

Cursul Software Construction

Planul și programa cursului:

1. Introducere în mentenanța software 

  • Noțiunea și tipurile mentenanței software 
  • Mediile mentenanței software, definiţii și terminologii de bază, importanța înțelegerii nevoii de mentenanță și anticiparea costurilor 
  • Categorii de mentenanță software, aspectele tehnice și manageriale a mentenanței, aspecte organizaționale ale mentenanței
  • Prezentarea activităților diferite pentru mentenanța software 

2. Analizarea detaliată a mentenanței 

  • Tipuri de sisteme software 
  • Aspectele principale ale evoluțiilor sistemului software 
  • Importanța activității și a rolului în mentenanță
  • Analiza problemelor de mentenanță, probleme personale de mentenanță, probleme tehnice de mentenanță, nevoia de compromis
  • Familiarizarea cursanților cu monitorizarea schimbărilor și cu instrumentele de mentenanță
  • Tehnici de mentenanță și familiarizarea cursanților cu noțiunile de redocumentare, restructurare, inginering și reinginering reverse.

Cursanţi

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te