Cursul de programare JavaScript

JavaScript este unul dintre cele mai populare limbaje de scripting de pe internet. Una dintre principalele caracteristici ale sale este funcţionalitatea în toate motoarele de căutare importante de pe internet, cum ar fi Internet Explorer, Mozilla, Chrome, Firefox, Netscape şi Opera. Prima versiune a limbajului de programare a apărut în anul 1995, când datorită dezvoltării internetului apare nevoia de un limbaj de scripting pe partea de client.

Este foarte important ca toţi începatorii să ştie că JavaScript nu este acelaşi lucru ca şi limbajul de programare Java, chiar dacă acestea au un nume destul de asemănător. În plus, este important să se sublinieze că codurile în acest limbaj de programare pot fi scrise în orice editor de text. În timpul codificării, programatorii utilizează cel mai des instrumente ca pentru HTML, cum ar fi Dreamweaver, Visual Studio sau Notepad ++.

La fel ca şi majoritatea limbajelor de programare moderne, JavaScript, de asemenea, este bazat pe limbajul de programare C, ceea ce îl face destul de uşor de utilizat. JavaScript se foloseşte pe multe pagini web pentru îmbunătăţirea designului, pentru verificarea formularelor, pentru crearea cookie-urilor şi pentru multe altele. Acest limbaj de programare este de obicei încorporat direct în paginile HTML şi este format din linii de cod care pot fi executate.

Pur şi simplu, JavaScript asigură celor care proiectează HTML, un instrument de programare care astăzi este indispendabil pentru crearea site-urilor serioase. Prin învăţarea limbajului de programare JavaScript veţi face un pas important spre intrarea în lumea IT-ului şi spre acumularea cunoştinţelor pe care le veţi putea aplica imediat în practică şi veţi putea să vă găsiţi un loc de muncă cu un salariu excelent, care este caracteristic pentru profesia unui programator.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Web Design.

Descrierea şi scopul cursului de programare JavaScript

Cursul JavaScript, pe care îl puteţi frecventa online sau în mod tradiţional, se ocupă, printre altele, şi cu familiarizarea cursanţilor cu elementele de bază ale scrierii codurilor în limbajul de programare menţionat anterior. În plus, cursul va acoperi programarea bazată pe C, precum şi implementarea JavaScript-ului în HTML, dar, de asemenea, şi utilizarea unor structuri simple şi complexe în timpul operării.

Dacă frecventaţi acest curs, vă veţi familiariza cu funcţiile încorporate şi cu funcţiile definite de utilizator. Veţi învăţa ce este structura DOM şi elementele de bază pentru operarea cu ea, iar pe lângă aceasta vă veţi familiariza şi cu implementarea şi utilizarea bibliotecii jQuery. Datorită acestui curs veţi dobândi toate competenţele care sunt solicitate pe piaţă, pentru a putea să creaţi pagini web dinamice şi să manipulaţi evenimentele.

Lecţiile iniţiale ale acestui curs vă vor ajuta să învăţaţi conceptele cele mai de bază legate de tehnologia JavaScript, care vă va ajuta să vă familiarizaţi cât mai bine cu limbajul de programare menţionat anterior. Cunoştinţele pe care le dobândiţi vă vor oferi posibilitatea să vă faceţi o imagine de ansamblu a modului în care paginile web circulă prin intermediul internetului, cum se generează şi cum se afişează utilizatorului final. 

Acest curs vă va oferi cunoştinţele necesare despre server, client şi utilizator în procesul de emitere a paginii web. Apoi, vă aşteaptă familiarizarea cu implementarea JavaScript-ului, adică familiarizarea cu toate modalităţile în care acest limbaj de programare se poate încorpora în codul HTML. După aceea, urmează lecţiile care vă vor oferi cunoştinţe cu privire la sintaxele care se aplică în limbajul de programare JavaScript.

În continuare, cursul vă familiarizează cu tipurile generale de date, cu variabilele propriu-zise şi cu constantele care se pot aplica în JavaScript. Având în vedere faptul că limbajul de programare menţionat face diferența între un număr mare de operatori care pot fi clasificaţi în diverse moduri, acest curs vă va familiariza cu tot ce trebuie sa ştiţi despre aceşti operatori pentru a fi mai pregătiți pentru scrierea codurilor. În continuarea cursului, profesorii vă familiarizează în detaliu cu programarea JavaScript mai complexă.

După finalizarea cu succes a cursului de programare JavaScript, veţi stăpâni competenţe care vă vor califica pentru operarea în cel mai popular limbaj de scripting de pe internet. Cu alte cuvinte, acest curs vă va oferi tot ce aveţi nevoie pentru a vă îmbunătăţi cunoştinţele sau pentru a începe o carieră nouă de succes.

Cursul de programare JavaScript

Planul şi programa cursurilor:

1. Introducere în elementele de bază ale limbajului de programare JavaScript

 • Ce este JavaScript şi la ce se foloseşte?
 • Implementarea codului JavaScript în HTML
 • Structura lexicală

2. Tipuri de date

 • Tipuri de date, variabile, constante
 • Familiarizarea cu diferitele tipuri de operatori
 • Operarea cu numere şi stringuri

3. Controlul fluxului

 • Execuția condiţională
 • Operarea cu buclele

4. Ce sunt şirurile şi cum se utilizează? 

 • Metode de operare cu şirurile
 • Şirurile multidimensionale
 • Şirurile asociative şi JavaScript

5. Funcţionalitatea

 • Bazele operării cu funcţiile definite de utilizator
 • Operarea avansată cu funcţiile

6. Manipularea DOM-ului

 • Introducere în DOM
 • Manipularea obiectelor HTML
 • Stilizarea şi gestionarea atributelor
 • Evenimentele şi procesarea acestora 

7. Biblioteca jQuery

 • Introducere în jQuery – Selectorii
 • Ce sunt evenimentele şi modul în care acestea pot fi accesate
 • Familiarizarea cu efectele
 • jQuery şi HTML

Cursul de programare JavaScript

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te