Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Cum să fii original: Design înaintea timpului nostru

manipulare foto digitală

Imaginea din stânga este manipularea fotografică digitală a unui artist olandez în vârstă de treizeci de ani. Data creației - prezent.

În imaginea din dreapta vedem mânăstirea Nilova de pe lacul Seliger, din nord-vestul Moscovei. Data fotografiei este 1910, cu 25 de ani înainte ca Kodak să ofere posibilitatea realizării fotografiilor color prin folosirea filmelor color, Kodachrome, primul produs comercial de acel tip.

Fotografia color apărută înaintea filmului color este opera fotografului rus, Prokudin-Gorskog. El a făcut o fotografie alb-negru folosind negative din plăci de sticlă, la care a adăugat filtre roșii, verzi și albastre.

Întrebarea pentru noi este: “Ce putem face pentru ca designul nostru să fie înaintea timpului nostru din punct de vedere tehnic?”

Nu neapărat un design al viitorului. Dar, un design nemaiîntâlnit până acum.

Iată cum arată fotografia originală, pe baza căreia a fost făcută metamorfoza broaștei în zebră și cum arată mânăstirea Nilova, astăzi... (Poate vă inspiră.)

Cum să fii original: Design înaintea timpului nostru

Tehnologii bune pentru design sunt astăzi accesibile unui număr tot mai mare de oameni. Cu toate acestea, foarte puţini sunt aceia care ştiu să le folosească într-un mod cu adevărat inovator. Fotograful care a trăit în secolul trecut şi artistul din prezent, care lucrează în Photoshop, fac parte din acelaşi grup de persoane.

În plină ascensiune creativă

Priviţi aceleaşi imagini într-o rezoluţie mai mare. Metamorfoza zebrei:

Design înaintea timpului nostru

Fotografie color din 1910:

Design înaintea timpului nostru

Dacă vă interesează graphic design, puteţi afla mai multe înscriindu-vă la unul dintre programele noastre pe care le puteţi frecventa online sau tradiţional. Parcurgeți cursul indiferent unde v-aţi afla (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Timişoara) sau în orice alt oraş din România.

  • 18.03.2013 11:58

Comentariu

Avatarul utilizatorului: Adi

Adi

Super broasca :) Se pot face multe minuni in Photoshop...