Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

9 tendințe în designul web pentru 2019

Sunteți designer web și vreți să avansați în activitate? Urmăriți trendurile care se anunță pentru 2019. Noul an va fi plin de schimbări interesante care au început deja să se manifeste.

Și anul care tocmai a trecut, fără niciun dubiu, a adus inovații dinamice la care nu trebuie să renunțați.Dar dacă vreți să fiți peste medie, trebuie să urmăriți schimbările importante din anul care bate la ușa calendarului de design.

tendințe de culori în designul web

1. Culori strălucitoare în designul web

Designeri, pregătiți-vă pentru 2019! Noul an va fi colorat în nuanțe calde de portocaliu și roz deoarece binecunoscutul Institut Pantone a ales culoarea anului: „living coral”! Această alegere continuă trendul strălucitor care durează deja de ceva timp.

Culoarea anului trecut a fost ultraviolet. Culoarea „living coral” și strălucirea ei va conferi site-urilor o doză de „prețiozitate” și de pozitivism; aceste tonuri completează nevoia înnăscută a oamenilor de a se bucura.

Dacă adăugați designului „flat” astfel de culori, veți obține o sinergie perfectă. De asemenea, o parte obligatorie a trendului pentru 2019 este revenirea spectaculoasă a gradientului.

2. Fonturile unicat și designul minimalist

Fonturile unicat cu design simplu al layoutului, vor face parte din formula de succes în 2019. De exemplu, site-ul Airbnb care și-a proiectat propriul font – Cereal.

Alte roluri importante vor avea boldul îndrăzneț, variații ale fonturilor serife, de mână, precum și mixul tipografic de majuscule și minuscule.

S-a instaurat o tendință spre minimalism, datorită stilului modern de viață, foarte accelerat. Vizitatorul vrea să vadă cât mai repede și mai clar ceea ce caută, fără să fie distras în niciun fel.

3. Viteza

Cât timp credeți că aveți ca să lăsați o impresie bună asupra potențialului utilizator? Dacă intenționați să-i atrageți atenția, aveți doar câteva secunde.

Când vorbim despre navigarea pe internet, cu toții suntem nerăbdători și ne este greu să ne orientăm atenția către un singur lucru. Când accesează o pagină web, orice utilizator așteaptă să se încarce în cel mai scurt timp posibil.

De aceea, nu stă totul în design, ci și în viteză. Cu siguranță, un site cu un design frumos este un lucru foarte important, dar țineți cont că nu trebuie să fie supraîncărcat cu datele care îl încetinesc.

designul modern web design 2019

4. Videoul devine tot mai important

Ca mijloc de comunicare web, videoul a avut întotdeauna eficiență și putere informativă. De aceea, nici nu e de mirare că multe prognoze ale trendurilor din design au confirmat că va fi unul dintre elementele principale în 2019.

Fără derulare, informațiile pot fi foarte transparente și frumos prezentate. Ca să se obțină acest efect, cele mai eficiente sunt înregistrările video adaptate pentru branduri, în special cele de lux, muzică, film și TV.

Importanța videoului se observă cel mai mult pe rețelele sociale. Facebook oferă întâietate conținutului video care se afișează mai des în news feed-ul utilizatorului. ȘI alte rețele sociale ca Instagram și Snapchat urmăresc acest trend care va deveni din ce în ce mai important în 2019.

De asemenea, site-urile vor fi avea mari beneficii dacă postează conținut video de calitate. Vizitatorii se îndreaptă tot mai mult spre video ca sursă de informație, lucru care se va accentua și mai mult în perioada următoare. Cei care reușesc să echilibreze un site bine proiectat și un conținut de calitate se vor putea lăuda cu o poziționare extraordinară în Google Search.

5. One page design

Viteza și simplitatea vor fi la fel de importate în designul web. One page design include toate avantajele menționate pentru că are mai puține elemente care încetinesc site-ul. Aceste site-uri arată bine pe toate dispozitivele și ocupă primul loc între stilurile de mobile design.

Actualizarea paginii se face destul de repede, deoarece sunt mai puține lucruri care trebuie schimbate, în special pe site-urile business. Mai ușor de editat, foarte transparent pentru vizitatori, cu siguranță acest stil va fi unul dintre principalele trenduri în 2019.

6. Abaterea standard

În 2019, designul web va fi interesant și va lăsa loc pentru creativitate. Inovarea și experimentarea cu layoutul devin tot mai populare, dar doar dacă nu se abat prea mult de la standardele verificate.

În practică s-a dovedit că inovațiile de calitate atrag atenția vizitatorilor, dar și că aceștia nu reacționează foarte bine la experimente exagerate. Un stil mai liber și o abatere minimă de la metodologia standard vor crea un echilibru perfect în design în perioada următoare.

creativitate în designul web

7. Chatbots

Chatbots sunt programe care prin inteligență artificială imită comunicarea umană. Ei permit vizitatorilor site-ului să primească un răspuns rapid la întrebarea care îi interesează. Dacă sunteți proprietarul unei afaceri, chatboturile vă ajută să economisiți timp și bani.

Acesta este un mod foarte bun de a crește eficiența activității fără să angajați pe cineva. Principalele avantaje sunt disponibilitatea 24h/zi, răspunsuri rapide oferite utilizatorilor și salvarea istoriei comenzilor acestora.

8. Animația

Astăzi, utilizarea animațiilor pe site-uri este tot mai des întâlnită. Acest element interactiv este un supliment interesant al designului vostru web, care va plăcea cu siguranță utilizatorilor. De fapt, animațiile arată vizitatorilor ce trebuie să facă ca să găsească mai ușor ceea ce îi interesează.

De aceea, imediat ce observă o animație frumoasă, utilizatorii își vor orienta atenția către aceasta și se vor opri din derulat. Îi va ajuta și să rețină mai bine informațiile de pe site.

Dacă se folosește cu măsură, animația poate deveni un element de efect al site-ului. Din ce în ce mai populare sunt animațiile „scroll”. Acestea apar și se mută în jos odată cu utilizatorii care fac scroll pe site.

9. Importanța dispozitivelor mobile

Trebuie să cunoașteți trendurile designul mobil care sunt „must have” dacă vreți ca site-ul să vă ofere rezultate dorite. Cu cât utilizatorii se orientează spre telefoanele inteligente, cu atât în design accentul se pune pe ecrane mai mici și pe viteza de încărcare pe dispozitivele mobile.

Evoluția telefoanelor se reflectă prin multe schimbări. Interfața devine tot mai interesantă și mai frumoasă, ceea ce oferă un plus de confort utilizatorului.

Transparența este foarte populară în design, motiv pentru care designul devine mult mai elegant. Minimalismul, contrastul de fonturi, dar și elementele „flat” vor fi foarte importante în 2019.

Dar cele mai importante vor fi culorile luminoase pe care le-am menționat deja de mai multe ori pe bună dreptate, putem spune. Utilizarea lor va deveni tot mai populară, la fel ca și site-urile afișate pe ecrane mai mari, datorită culorilor și a impresiei pe care o lasă asupra oamenilor.

Imaginația și cunoașterea tehnologiei duc la câștig excelent!

Pentru o carieră de designer de succes trebuie să fiți mereu la curent cu ultimele tendințe. LINK Academy vă ajută în acest sens cu programa sa de școlarizare contemporană și modernă.

Dacă designul web și aplicațiile mobile fac parte din sfera voastră de interes, optați pentru o instituție internațională verificată, pentru o echipă de profesori cu experiență, unde în doar 12 luni puteți deveni un expert IT bine plătind, pornind de la zero.

Dacă sunteți începător în designul web, citiți sfaturile care vă pot ajuta să progresați în acest domeniu. 

  • 17.01.2019 14:03

Comentariu