Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

CUM SĂ ÎNCEPEȚI O CARIERĂ IT FREELANCE ÎN 2024: Șapte sfaturi care fac posibilă această aventură profitabilă

EDGE RAČUNARSTVO: I kompjuteri vole „rad od kuće”

Se știe că IT-ul este în plină expansiune de aproape cinci decenii, ceea ce înseamnă că mai multe generații au crescut într-o lume în care acest sector este prețuit, respectat și bine plătit. Astăzi este greu de imaginat cum se lucra și comunica înainte de existența calculatoarelor, iar istoricii acestui domeniu sunt de acord că expansiunea sectorului IT poate fi împărțită în câteva etape cheie:

      • Începutul revoluției digitale (anii '80 și '90): Dezvoltarea computerelor personale, a internetului și a tehnologiilor software.
      • Dot-com bubble (sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000): Expansiunea internetului și a comerțului electronic.
      • Dezvoltarea tehnologiei mobile (anii 2000 până în prezent): Revoluția smartphone-urilor și a aplicațiilor mobile.
      • Cloud computing (din 2010 până în prezent): Transferul afacerii pe platformele cloud.
      • Inteligență artificială și big data (din 2020 până în prezent): Progrese în procesarea și automatizarea datelor.

Citește mai mult »
  • 03.07.2024 12:52
  • Nu sunt comentarii

SEO vs PPC: Când să foloseşti fiecare strategie?

Astăzi, cu toții folosim internetul zilnic. Informațiile ne sunt disponibile pe motoarele de căutare în câteva clicuri și suntem cu toții nerăbdători să obținem cât mai repede serviciul solicitat, informația sau mâncarea comandată. Site-ul pe care ni-l oferă primul motor de căutare este cel care are cel mai bun clasament de pe internet. 

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) și publicitatea cu plata-pe-clic (PPC) sunt practici de marketing care împărtășesc același obiectiv: să atragă mai mulţi vizitatori pe paginile web și astfel să clasifice site-ul pe poziții înalte în rezultatele motoarelor de căutare. Dar care investiție este mai bună? Din păcate, dezbaterea SEO vs. PPC nu are un câștigător simplu. 

Vom analiza aceste două abordări pentru voi, le vom compara punctele forte și punctele slab e și vă vom ajuta să determinați care dintre ele este mai bună pentru afacerea voastră.

“SEO”

Citește mai mult »
  • 02.07.2024 17:05
  • Nu sunt comentarii

Ghid scurt pentru analiză: Analiza datelor pentru decizii de afaceri mai bune

EDGE RAČUNARSTVO: I kompjuteri vole „rad od kuće”

Filozoful englez Francis Bacon spunea că cunoașterea este putere.

Această lecție a fost bine învățată de cele mai de succes companii din lume și explică de ce datele au devenit cel mai valoros activ al organizațiilor de afaceri din întreaga lume. Desigur, datele în sine sunt nesemnificative, oricât de multe ar fi. Ceea ce le conferă valoare este interpretarea lor, adică analiza.

Datele analizate corect devin informații valoroase care permit companiilor să ia decizii de afaceri corecte și strategice, îmbunătățind astfel cele mai importante segmente ale afacerii: de la operațiuni de afaceri la satisfacția clienților; cu alte cuvinte, cresc semnificativ veniturile.

Analiza datelor este astăzi indispensabilă pentru toți – de la proprietarii de mici afaceri până la corporațiile globale. În acest text, vom explora care sunt principalele instrumente și tehnici de analiză și cum se aplică acestea în practică pentru a lua decizii de afaceri mai bune și, de asemenea, vă vom oferi un exemplu despre cum puteți utiliza și voi analiza datelor în afacerea voastră sau cum puteți oferi servicii de analiză unei companii.

Citește mai mult »
  • 12.06.2024 13:01
  • Nu sunt comentarii

Ce să faceți când vă este lene să învățați: motive pentru lene și modalități de a le depăși

EDGE RAČUNARSTVO: I kompjuteri vole „rad od kuće”

Deși învățarea este aproape la fel de vitală ca deplasarea, mulți consideră această activitate dificilă. Se pare că cu cât îmbătrânim, cu atât avem mai puțină răbdare să stăm jos și să fim atenți la asimilarea unor informații noi.

Acest lucru nu este chiar atât de ciudat, având în vedere că învățarea este un proces de muncă intensiv care necesită timp și efort. Atunci când, de exemplu, începeți perfecționarea care vă va aduce cunoștințe și abilități noi pentru avansarea în carieră, trebuie să vă potriviți învățarea cu restul activităților, cum ar fi munca, familia, responsabilitățile zilnice, hobby-urile etc. Din aceste motive, nu este de mirare că mulți oameni simt respingere atunci când trebuie să învețe ceva.

Obstacolele în procesul de învățare pot fi diverse: de la un scaun incomod, la o conexiune slabă la internet, până la prea multe responsabilități, frică de eșec sau burnout emoțional. Unele dintre acestea pot fi depășite cu ușurință, în timp ce altele necesită mai mult timp și efort intens.

În acest text, vom analiza de ce vă este (uneori) dificil să învățați și cum să învingeți lenea.

Citește mai mult »
  • 28.05.2024 10:02
  • Nu sunt comentarii

Creați o strategie digitală de succes: Cum să integrați SEO, rețelele sociale și conținutul pentru rezultate maxime

Oricine încearcă să-și prezinte serviciile și produsele în sfera digitală știe probabil că doar a fi online nu este suficient. Și anume, dacă vreți să creșteți și să vă construiți o bază de clienți fideli, trebuie să vă REMARCAȚI. Pentru asta există o singură cale:

  • dezvoltarea unei strategii digitale eficiente care să integreze căutarea pe web (SEO), rețelele sociale și conținutul de calitate.

Dacă reușiți acest lucru, veți putea obține rezultate maxime. În acest text, vă oferim sfaturi valoroase cu exemple concrete despre cum să aliniați componentele cheie ale strategiei digitale și să vă îmbunătățiți semnificativ afacerea.

Citește mai mult »
  • 21.05.2024 11:01
  • Nu sunt comentarii

EDGE COMPUTING: Și computerelor le place „lucrul de acasă”

itablogmain.jpg

Ați auzit de Edge Computing? În acest articol vom explica principiile sale de bază, vom analiza avantajele și dezavantajele sale și vom încerca să anticipăm perspectiva acestei ramuri în creștere a tehnologiei informației.

Edge Computing este un concept care presupune primirea și procesarea datelor cât mai aproape de sursa sau utilizatorul final. Un senzor IoT este utilizat în general pentru sursa de date, iar procesarea se face local, datorită plasării serverului sau unui alt hardware în apropierea locației fizice a sursei de date.

O astfel de procesare locală a datelor este dezvoltată cu ideea de a minimiza latența, de a reduce costurile de transmisie și de a permite feedback în timp real.

Citește mai mult »
  • 08.05.2024 15:31
  • Nu sunt comentarii

Ghid complex pentru marketingul de influență în 2024: Cum să găsești influenceri potriviți și să construiești branduri autentice

În trecut, atenția publicului era atrasă exclusiv de actorii celebri, muzicieni, sportivi și alții, iar acum sunt influencerii, oameni obișnuiți cu un număr mare de urmăritori pe rețelele sociale care, prin postările lor, pot influența deciziile și obiceiurile de consum ale publicului lor. 

Astăzi, oricine poate deveni un potențial un influencer, dar publicul îi urmărește în cea mai mare parte pe cei bogați, celebri și plini de farmec. Când spunem că oricine poate deveni influencer, chiar ne referim la toată lumea: avem influenceri animale de companie, precum Nala Cat, dar și influenceri creați de inteligența artificială, precum Miquela.
Brandurile au recunoscut de multă vreme importanța și influența pe care influencerii o pot avea asupra promovării produselor și serviciilor lor. Așa s-a născut marketingul de influență: 

Marketingul de influență presupune colaborarea între utilizatorii populari ai rețelelor sociale și branduri pentru a promova produsele sau serviciile oferite de acestea.

blog1-la.jpg

Citește mai mult »
  • 19.04.2024 16:14
  • Nu sunt comentarii

Cum să fii la curent în lumea IT aflată în schimbare rapidă

Se spune că schimbarea este singura constantă. 

Într-adevăr, schimbarea este prezentă în toate epocile istoriei noastre. Cu toate acestea, se pare că transformările nu au fost niciodată la fel de rapide și dinamice ca în vremea noastră. Unul dintre motivele pentru aceasta constă în dezvoltarea fără precedent a tehnologiei. Viteza cu care apar noile dispozitive, tehnologii și concepte nu pot fi comparate cu niciun moment anterior al istoriei. 

Și în timp ce unele domenii se confruntă cu schimbări mai devreme, iar altele mai târziu, niciun domeniu nu pare să fie la fel de afectat ca IT. 

Dezvoltarea de noi tehnologii, lucrul la supercalculatoare, învechirea unora și nașterea altor limbaje de programare sunt doar câteva dintre schimbările la care sunt expuși IT-iștii. Acest val continuu de inovare face din sectorul IT un loc extrem de interesant pentru muncă, dar vine și cu provocarea de a ține pasul cu cele mai noi progrese tehnologice. Și anume, cunoștințele pe care le deține astăzi un IT-ist pot fi complet depășite în câțiva ani. Prin urmare, oricine lucrează în acest sector ar trebui să lucreze constant la „actualizarea” abilităților. Doar așa va fi mereu solicitat și va avea un job sigur și, în același timp, va evita rutina și repetitivitatea profesiei sale. 

blog1.jpg

Acest text este destinat tuturor profesioniștilor IT care doresc să rămână competenți într-un mediu IT dinamic: programatori, designeri, administratori de sistem, manageri de proiect și lideri de tehnologie. Prin strategii, instrumente și sfaturi concrete, vom descoperi cum să monitorizăm și să implementăm în mod eficient cele mai recente tendințe tehnologice.

Citește mai mult »
  • 26.03.2024 12:44
  • Nu sunt comentarii

20 de ani de Facebook – care este viitorul acestei rețele sociale

Cu exact două decenii în urmă, modul în care comunicăm s-a schimbat pentru totdeauna: în februarie 2004, un tocilar a lansat Facebook – astăzi cea mai mare rețea socială, accesată de peste 3 miliarde de oameni în fiecare lună

Măreția acestui brand vorbește nu numai despre faptul că o treime din populația adultă a lumii este pe Facebook, ci și despre faptul că pentru mulți oameni numele său a fost mult timp sinonim cu rețelele sociale în general. 

Existența acestei platforme a fost marcată de ascensiuni amețitoare, numeroase controverse și apariția unei competiții din ce în ce mai puternice. În această perioadă, compania Facebook și-a schimbat numele în Meta, exprimându-și astfel angajamentul de a construi metaversul, în timp ce numele Facebook a rămas pentru o rețea socială concretă, a cărei istorie este extrem de interesantă și al cărei viitor ar putea fi și mai interesant. 

Ziua de naștere aproximativă a celei mai faimoase invenții a lui Zuckerberg este momentul potrivit pentru a încerca să prezicem în ce direcție se va dezvolta în continuare, ce știri ne va aduce și dacă va mai exista. 

la-facebook2.jpg

Iată la ce se pot aștepta utilizatorii acestei rețele sociale.

Citește mai mult »
  • 26.03.2024 11:22
  • Nu sunt comentarii

DesignStudio – locul unde designerii câștigă experiență, iar companiile obțin soluții de design atractive

Participanții la DesignStudio de la LINK Academy

Cei mai de succes designeri știu:

- că practica este o componentă cheie a succesului pentru profesia lor. Teoria este bună și utilă, dar numai dacă este aplicată cu succes în practică.

Cei mai inventivi antreprenori și angajatori știu:

- că designul superior joacă un rol-cheie în construirea identității, atragerea și păstrarea clienților.

La LINK Academy știm:

- Ambele lucruri. De aceea am lansat un proiect unic în acest domeniu: LINK Academy DesignStudio, unde participanții de la cursurile de design, sub supravegherea mentorilor, aplică cunoștințele dobândite în muncă pentru clienți reali.

Citește mai mult »
  • 19.01.2024 16:14
  • Nu sunt comentarii