Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Designul de ambalaj: Ce dictează trendurile?

Identitatea vizuală profesională unică a unei companii contează foarte mult pentru succesul și performanța companiei respective, indiferent dacă este mică, medie sau mare. O identitate corporativă bine concepută crește credibilitatea și calitatea serviciilor pe care le oferă compania și duce și la creșterea cererii și a vânzării produselor sale.

Designul de ambalaj

Logoul original, fontul și culorile companiei, precum și elementele auxiliare ca designul produsului și al ambalajului, vor face ca firma să fie recunoscută de la prima vedere. Datorită designului de ambalaj, cumpărătorul dobândește prima și poate cea mai importantă impresie legată de produs, iar designerii sunt aici ca să combine nevoile și dorințele consumatorilor cu obiectivele companiei.

După părerea multora, ciclul de viață al unui produs este mai scurt ca oricând. Atenția consumatorilor este din ce în ce mai solicitată, iar cea mai mare provocare este direcționarea publicului către ideea, conceptul și produsul companiei.

Tendințele modernizării designului grafic al ambalajului se schimbă de la an la an, designurile sunt din ce în ce mai inspirate și mai bune, dar ce dictează trendurile în acest domeniu? Tocmai acesta va fi subiectul noului nostru blog.

Era ecologică „Anti-packaging”

Presiunea pieței dictează și noul stil al designului de ambalaj, acesta este acum mai dinamic și mai modern. Multe firme au decis să implementeze trendul global „anti-packaging” care a fost inițiat în
2017, iar anul acesta a cunoscut o expansiune totală. Combinația de noi materiale, precum pluta și cartonul reciclat, este un concept care încalcă multe norme de până acum și depășește toate barierele și granițele.

Multe companii au început să se orienteze către materialele ecologice acceptate, având în vedere că publicul susține conservarea mediului și a resurselor naturale. De asemenea, tot mai multe firme se gândesc și la ambalajul care se poate recicla și refolosi, deoarece este mai ieftin, dar în același timp protejează natura și mediul înconjurător.

Două mari grupuri țintă

Designerii de produse și ambalaje intră în era în care trebuie să-și adapteze identitatea vizuală a brandului la grupurile țintă. După părerea experților, astăzi societatea de consum este împărțită în două grupuri: cei care supraviețuiesc și cei care aleg.  În primul grup intră oamenii cu venituri mai mici, precum elevii, studenții, șomerii și pensionarii. Atenția lor trebuie direcționată înspre simplitatea și funcționalitatea ambalajului, precum și înspre prețul produsului. 

Pe de altă parte, cei care aleg sunt membrii straturilor sociale medii și superioare. Pentru acest grup de persoane, prețul nu joacă un rol important sau decisiv, achiziția lor este stimulată de calitate, exclusivitate și aspectul ambalajului produsului.

grupuri țintă

De aceea, designerilor, asigurați-vă că vă înțelegeți utilizatorii și grupurile țintă, deoarece acesta este primul pas către plasarea bună a produselor și serviciilor companiei.

Achiziția online și personalizarea

Achiziția pe internet a atins maximul istoric și, după cum arată lucrurile, nu va înceta să crească nici în 2018. Proporțional au crescut și așteptările consumatorilor digitali, iar ambalajul a devenit un factor cheie în experiența achiziționării online.

Achiziția online

Consumatorul online își așteaptă comanda cu mare entuziasm și curiozitate, iar deschiderea articolului a devenit un cult, un eveniment care se filmează și se partajează pe rețelele sociale. Datorită acestui fapt, designerii trebuie să ofere consumatorului o experiență cât mai bună când este vorba de ambalaj. Personalizarea produselor, la fel ca mesajul personal sau logotipul, ajută la crearea unor legături mai puternice cu cumpărătorii online, îmbunătățindu-le experiența și întâlnirea cu brandul și cu produsul.

Claritatea mesajului

Textele lungi tipărite cu font mic pe ambalaje aparțin trecutului. Tot mai multe branduri puternice își limitează utilizarea tipografiei minuscule și a textelor lungi. Este clar că atenția consumatorilor s-a redus, așadar astăzi este mai important ca oricând ca brandurile și designerii să trimită un mesaj clar și cu voce tare, în special pe ambalajul produselor.

Dacă analizăm noile trenduri din industria de design, este clar că piața se adaptează tot mai mult la consumatori, precum și că astăzi ei sunt cei care dictează aspectul, calitatea și designul ambalajului și al produsului în sine.

Dacă sunteți un creator introvertit care nu ați dat încă viață ideii voastre pentru că vă lipsesc cunoștințe și abilități, vă propunem să vă familiarizați cu secțiunile de design oferite de LINK Academy în cadrul programului său. Cu ajutorul celor mai moderne metode puteți învăța să vă transformați creativitatea într-o ocupație interesantă și bine plătită. Învățați cum să faceți un ambalaj, asimilați detalii legate de designul ambalajului produselor de larg consum și imediat după școlarizare, participați activ la crearea identității celor mai mari companii naționale și globale.

Înscrierea este în curs profitați de ocazie și asigurați-vă viitorul într-o industrie fără limite.

  • 21.08.2018 12:56

Comentariu