Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK
Un raport generat în luna decembrie a anului trecut arată că oamenii nu sunt singurii care străbat internetul. De fapt, traficul generat de utilizatorii umani este destul de mic în comparație cu traficul generat de alte surse, în special de roboți.
Citește mai mult »
Programul spațial american Apollo s-a derulat între anii 1961 și 1975. Pricipalul obiectiv al acestui program a fost aselenizarea unui om și aducerea lui în siguranță pe Pâmânt. Din câte se aude, americanii au reușit asta și astfel i-a înfrânt pe ruși într-o cursă spațială care nu se va încheia niciodată.
Cum a fost posibilă aselenizarea într-o perioadă în care calculatoarele erau abia la început?
Citește mai mult »Ați putut observa ușor în ultimii ani schimbarea climei. La noi iarna s-a mutat mai în spre primăvară și este scurtă și intensă, iar la nivel planetar vremea extremă își face de cap. Nu este prea târziu să încercăm să menajăm planeta și să nu mai fim așa consumatori de energie. Până la urmă toate schimbărie vremii au plecat de la consumul uriaș de resurse neregenerabile din a căror transformare a rezultat energie și multe subtanțe poluante.
Citește mai mult »
Facebook a împlinit venerabila vârstă de 10 ani. O vârstă destul de înaintată pentru o rețea socială, dar justificabilă pentru că Facebook a schimbat fața internetului și a modului în care oamenii interacționează.
Citește mai mult »
Google a achiziționat anul acesta firma Nest Labs cu 3 miliarde de dolari. Nest Labs se ocupă cu producerea de termostate, alarme de fum și alte dispozitive inteligente pentru casă. De ce acest preț exorbitant pentru un termostat și o alarmă de fum?
Citește mai mult »Vrem nu vrem suntem urmăriți. Mai mult, suntem de acord cu acest lucru și aprobarea vine prin simpla folosire a dispozitivelor inteligente. Vorbim aici de smartphone-uri care sunt aparate cu funcții complexe, printre acestea numărându-se și cele de preluare a datelor despre utilizator, inclusiv poziția lui pe glob.
Acum a apărut și o soluție parțială la această problemă. Cercetătorii au venit cu o aplicație de Android care te anunță atunci când o altă aplicație de pe dispoztiv încearcă să îți determine poziția.
Citește mai mult »Există un site al cărui scop este de a promova proiecte neobișnuite și de mare viitor. Ideile din spatele proiectelor sunt foarte simple și multe ori par a fi doar joacă de copii, motiv pentru care ar putea rămâne doar pe hârtie. Pe lângă promovare site-ul trece și la strângerea de fonduri pentru fiecare proiect în parte. Dacă se vor exista banii necesari, se va trece la producția efectivă.
Acest site este kickstarter.com și vrea să adune cât mai multe idei venite din ”afara cutiei”.
Proiectul pe care vi-l voi prezenta este Strawbees. El ne arată cum din paie de plastic și puțin carton putem realiza foarte ușor proiecte de clădiri sau prototipuri de echipamente.
Citește mai mult »Odată, la început, când internetul începuse să prindă rădăcini și în Romania, totul era mai simplu. Site-urile nu avea interfețe inteligente. Să îți faci un cont era foarte simplu. Nu se încărcau scripturi peste scripturi care putea să se blocheze oricând. Reclamele nu te agasau și nu îți mâncau toată banda necesară încărcării site-ului. Google nu încerca să îți bage pe gât ceea ce crede el că este popular și relevant.
Ce ar fi să ne aducem aminte de vremurile bune ale internetului în câteva imagini?
Citește mai mult »Ne dorim să fim creativi. Este o stare umană, o abilitate cu care ne naștem și pe care trebuie să o cultivăm pentru a putea depăși anumite situații sau pentru a aduce ceva nou în viața noastră. Fiecare dintre noi este creativ, mai mult sau mai puțin. Cu toate acestea există situații în care nu ne putem gândi la nimic nou. De cele mai multe contextul sau mediul este de vină pentru tăirea elanului creativ. Metoda Walt Disney ne ajută în depășirea acestui obstacol.
Citește mai mult »
Orice dispozitiv, indiferent de scopul lui, acum poate accepta o conexiune la internet. Este o modă, aparent o necesitate, de a controla aragazul sau mașina de spălat cu ajutorul smartphone-ului, prin intermediul internetului. Deși astfel de produse se scot pe bandă, nimeni nu s-a gândit că ele ar putea reprezenta un pericol cibernetic. Pot primi și mod emite date, iar printre acestea se pot strecura și viruși.
Citește mai mult »Copyright © LINK Academy. Toate drepturile rezervate. Confidenţialitate.