Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Până în anul 2015, va fi nevoie de 7 milioane de experţi în CLOUD! Vă număraţi printre ei?

Cloud Computing


Apariţia Cloud Computing-ului a schimbat modul în care majoritatea utilizatorilor folosesc Internetul, însă şi modul în care salvează datele.
 
Datorită creşterii vitezei de broadband, nevoia de a deţine un software pe calculatorul personal sau pe site-ului companiei a devenit tot mai mică.
 
Astăzi, utilizatorii folosesc un număr tot mai mare de soluţii web în ceea ce priveşte soft-ul, iar cloud-ul permite acestor soluţii un nivel superior de accesibilitate, ceea ce este extrem de convenabil pentru utilizatorii al căror imperativ este mobilitatea şi flexibilitatea.

Citește mai mult »
  • 05.09.2013 15:58
  • 2 Comentarii

20 de paşi spre un WEB design perfect al layout-ului. Partea II

 

web design layout II

Pentru început, să vă reamintim primii 10 paşi spre un web design perfect:

  1. Înainte de toate, aşterneţi-vă gândurile pe hârtie.
  2. Începeţi să proiectaţi pornind din exterior spre interior.
  3. Adăugaţi un grid în fişierul dvs. PSD.
  4. Alegeţi tipografia.
  5. Alegeţi schema de culori.
  6. Împărţiţi-vă layout-ul.
  7. Revizuiţi lucrurile deja stabilite.
  8. Autoprovocaţi-vă
  9. Atenție la detalii
  10. Trataţi fiecare componentă ca şi cum va fi prezentată la un concurs de design.


Sperăm că ați găsit primele 10 sfaturi utile şi că le veţi folosi în continuare. Dacă încă nu aţi început să le folosiţi, vă sfătuim să faceţi aceasta cât mai repede, deoarece, după cum am mai menţionat, în acest fel vă veți asigura că sunteţi pe drumul corect către crearea unui layout profesionist pentru site-ul dvs.

Citește mai mult »
  • 20.08.2013 13:49
  • 2 Comentarii

20 de paşi spre un WEB design perfect al layout-ului. Partea I

web design layout

După câţiva ani de experiență în domeniul predării designului web în cadrul LINK Academy, studenţii şi viitorii designeri au observat, în urma pregătirii lor, câteva greşeli comune pe care designerii le fac în munca lor, în materie de design web şi design al layout-ului pentru un site web.
Intenția noastră este ca în cadrul acestei scurte liste de paşi spre un site cu design perfect, să acoperim ceea ce credem că orice nou designer web ar trebui să ştie la începutul unui proiect, precum şi aspectele cărora trebuie să le acorde atenție în timpul procesului de design.
Aceste principii nu sunt importante doar din punct de vedere al designului, ci şi pentru fluxul general al procesului care va contribui la calitatea muncii. Dacă respectați aceste principii, veți putea realiza foarte rapid un layout profesional pentru site-ul la care lucraţi.

Citește mai mult »
  • 22.07.2013 15:53
  • 2 Comentarii

Poziţia corectă la calculator + VIDEO

Poziţia corectă la calculator

În timp ce lucraţi la calculator, acasă sau la serviciu, probabil nu vă gândiţi prea mult (sau deloc) la poziţia corpului. Totuşi, aceasta este una dintre activităţile căreia îi dedicăm din ce în ce mai mult timp, mai ales dacă profesia noastră este legată de calculator. Din acest motiv, nu ar trebui să ignorăm importanţa poziţiei corpului şi a şederii corecte pe scaun.

Am pregătit pentru dumneavoastră 9 sfaturi eficiente despre cum să vă faceţi munca la calculator mai sănătoasă şi mai confortabilă:

Citește mai mult »
  • 03.07.2013 16:31
  • 1 Comentariu

Ce vreau să facă utilizatorul atunci când îmi vizitează site-ul?

Care este scopul site-ului dumneavoastră

Care este scopul site-ului dumneavoastră? Credeţi-mă că mai mult de jumătate dintre cei cărora le veţi adresa această întrebare nu vor fi capabili să vă dea un răspuns clar şi lipsit de ambiguitate. Poate îi veţi ajuta dacă îi întrebaţi ce vor să facă utilizatorii atunci când ajung pe site-ul lor.
Oricât de ciudat vi s-ar părea, întrebarea „Care este scopul site-ului?” este una dintre cele mai importante pe care trebuie să vi le adresaţi la începutul procesului de creare a unui site. În jurul acestei întrebări sau, mai exact, în jurul răspunsului la această întrebare se construieşte mai departe tot ceea ce va conţine site-ul respectiv: text, design, funcţionalitate. Dacă aţi urmărit cât de cât blogurile şi revistele IT, cu siguranţă aţi citit despre tehnicile de utilizare a mediilor sociale în promovarea online, despre metodele de optimizare SEO pentru o poziţie mai bună în Google sau despre aplicarea instrumentelor din cea mai recentă ediţie Photoshop. Dacă doriţi să creaţi un site nou - uitaţi de toate acestea!

Citește mai mult »
  • 17.06.2013 11:21
  • 1 Comentariu

8 trucuri de design pe care le-am învăţat de la Apple

apple design

Dacă analizați site-urile web ale multor companii, veţi vedea că, în general, acestea respectă tendinţele actuale care există în design. Puţine companii, precum Apple, au devenit însă trendsetteri în acest domeniu.

În care grup doriţi să se afle compania dumneavoastră, în cel care urmează sau în cel care creează trendul? Vă dezvăluim 8 trucuri cu ajutorul cărora site-ul celor de la Apple oferă o experienţă de utilizator foarte bună. Acestea vor fi utile atât profesioniştilor cu experienţă, cât şi începătorilor în domeniul designului web.

Citește mai mult »
  • 12.06.2013 13:26
  • Nu sunt comentarii

Dreamweaver - Cum setaţi un afişaj mai întunecat al codului?

Cum setaţi un afişaj mai întunecat al codului?

Obosiţi uneori după ore de privit un ecran alb atunci când programați sau creaţi un web site? Aţi vrea să schimbaţi culoarea mediului în care lucraţi?
Dreamweaver este unul dintre cele mai populare programe de codare şi oferă un mediu excelent, adaptat programării, însă schema default a culorilor din cod nu este întotdeauna cea mai bună, în special dacă lucraţi pe întuneric.

Citește mai mult »
  • 29.04.2013 11:58
  • Nu sunt comentarii

Totul despre voi pe prima pagină de pe Google!

Înainte, lui Pete Kistler nu-i plăcea Google. La început, a fost surprins de faptul că niciun angajator nu l-a chemat la interviu, cu toate că și-a trimis corect CV-ul impresionant.

google nume

Citește mai mult »
  • 13.04.2013 09:48
  • Nu sunt comentarii

Cum să fim bine organizaţi și odihniţi: Fapte bine de știut

Cum să fim bine organizaţi și odihniţi

Oamenii de știință care lucrează pentru una dintre cele mai apreciate publicații mondiale în domeniul sănătății, British Medical Journal, au realizat o cercetare care a durat 10 ani și au demonstrat statistic faptul că cel mai mare număr de atacuri de cord au loc luni dimineața. Mai mult decât în oricare altă parte a zilei, mai mult decât în orice altă zi.

Conform acestei cercetări, mai mult de 70% dintre angajați se plâng că sunt obosiți. Mai interesantă (și mai periculoasă) este informația conform căreia un angajat obișnuit petrece zilnic, în medie, doar două minute într-o convorbire de calitate cu persoana iubită.                               .

Ca să nu mai amintim de lipsa cronică a timpului pentru somn.

Nu ne miră informația că nouă din zece persoane visează în timpul ședințelor. Se gândesc la altceva. Sau, când vine luni dimineața, patru din cinci persoane nu vor să meargă la muncă.

Dar productivitatea? S-a calculat că în timpul unei zile de lucru, un angajat obişnuit petrece cca 80% din timpul său ocupându-se cu lucruri urgente, dar care nu au o valoare foarte mare, și doar 20% sau mai puțin fac lucruri ”cheie”, care sunt cu adevărat importante.

Când luăm în calcul și următoarele 10 fapte legate de energia şi timpul necesar organizării, devine evident ceea ce trebuie să facem pentru a nu ”devia”:

Citește mai mult »
  • 05.04.2013 11:53
  • Nu sunt comentarii

Cum să fii original: Design înaintea timpului nostru

manipulare foto digitală

Imaginea din stânga este manipularea fotografică digitală a unui artist olandez în vârstă de treizeci de ani. Data creației - prezent.

În imaginea din dreapta vedem mânăstirea Nilova de pe lacul Seliger, din nord-vestul Moscovei. Data fotografiei este 1910, cu 25 de ani înainte ca Kodak să ofere posibilitatea realizării fotografiilor color prin folosirea filmelor color, Kodachrome, primul produs comercial de acel tip.

Fotografia color apărută înaintea filmului color este opera fotografului rus, Prokudin-Gorskog. El a făcut o fotografie alb-negru folosind negative din plăci de sticlă, la care a adăugat filtre roșii, verzi și albastre.

Întrebarea pentru noi este: “Ce putem face pentru ca designul nostru să fie înaintea timpului nostru din punct de vedere tehnic?”

Nu neapărat un design al viitorului. Dar, un design nemaiîntâlnit până acum.

Iată cum arată fotografia originală, pe baza căreia a fost făcută metamorfoza broaștei în zebră și cum arată mânăstirea Nilova, astăzi... (Poate vă inspiră.)

Citește mai mult »
  • 18.03.2013 11:58
  • 1 Comentariu