Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

3 plugin-uri de Social Media în Wordpress

reţele sociale
 

Blogul este o metodă foarte bună de a atrage trafic, indiferent dacă este utilizat în scop personal sau pentru a promova o firmă. Dar traficul nu vine doar de pe motoarele de căutare și de la utilizatorii abonați, ci și din social media. Traficul social nu trebuie neglijat, și de aceea orice blog trebuie să conțină butoane pentru a da posibilitatea cititorilor să împărtășească articolul. 

Wordpress este o platformă de blogging foarte ușor de utilizat și foarte apreciată. Fără cunoștințe de programare pot pune la cale un blog superb și foarte funcțional.

Dacă v-ați făcut deja un blog Wordpress, iată cele mai utile 3 plugin-uri de Social Media pe care le puteți implementa.

1. SHAREBAR

Este un plugin ușor de configurat. Afișează o bară verticală de share pe stânga sau pe dreapta unui post. Poziția de afișare rămâne alegerea fiecăruia. Pentru articolele care au o dezvoltare mare pe orizontală, bara se poate pune deasupra sau dedesubt.

sharebar plugin

Pentru configurare se prezintă o listă în care există aproape toate rețele sociale și de aici puteți selecta doar ce vă interesează. Cu cât blogul este înscris pe mai multe rețele sociale, cu atât mai bine. Pentru butoane puteți utiliza două mărimi, mare sau mică. Poziția în bară a fiecărui buton este la fel de importantă și prin săgeți puteți determina ce rețea merită să stea mai în față.

Poza de mai jos arată interfața de configurare a butoanelor.

 

interfața de configurare a butoanelor

 

În afară de interfața de mai sus mai exista una în care veți determina poziția bării în cadrul unui articol. Deasemenea se poate copia cod și insera în pagina acolo unde se dorește să apară bara cu butoane.

http://devgrow.com/sharebar-wordpress-plugin/

2. SOCIABLE

Acest plugin este mult mai utilizat și are review-uri foarte bune pe pagina oficială. Este ceva mai personalizabil. Butoanele vin în mai multe mărimi, iar ordinea lor în bară este foarte ușor de modificat. Se pot pune și pe mai multe rânduri, în funcție de aspectul paginii.

Bara are și un titlu unde îi puteți îndemna pe cititori să împărtășească articolul.

 

sociable plugin

 

Sociable poate adăuga automat bara de butoane sociale în toate posturile sau puteți selecta singuri unde doriți să apară. Interfața care controlează bara este de tipul drag-an-drop.

 

getsociable plugin

La fel ca și precedentul plugin, bara poate fi plasată pe orizontală sau verticală. Datorită numărului mare de descărcări și de aprecieri, probabil că este o soluție mai bună decât Sharebar. Dar rămâne să decideți asta singuri.

http://wordpress.org/plugins/sociable/

3. SHARETHIS

Sharethis ocupă locul 3 pentru că este un plugin ceva mai avansat și care necesită o configurare mai atentă. Pe lângă afișarea bării în mai multe moduri, dispune și de o secține de Analytics. Este un plugin pentru utilizatori care au răbdare să exploreze toate posibilitățile de personalizare.

sharethis plugin

 

Bara poate fi afișată ca un element flotant într-o pagină. Butoanele au mai multe funcții de Share și pot recomanda conținut asemănător.

butonul pentru partajarea conţinutului

Așa cum am spus e ceva mai dificil de configurat, dar rezultatele pot fi mult mai bune de vreme ce se oferă și o analiză a interacțiunilor sociale ale cititorilor cu pagina.

http://www.sharethis.com

Dacă nu aveţi propriul blog, cursul WordPress poate fi interesant pentru voi dacă vreţi să învăţaţi cum să faceţi un site şi să vă lansaţi primul blog personal. Acest curs, ca şi altele (curs de html, curs de seo, curs de javascript) se parcurge în cadrul programului Web Design.

Articol de Oprescu Gabriel. 

  • 24.02.2014 11:07

Comentariu