Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Metode creative: Brainstorming. Cum realizăm o sesiune?

Brainstorming

Sunt sigur că ați auzit până acum de termenul de Brainstorming. El desemnează o practică menită să ne stimuleze creativitatea și să ne ajute în rezolvarea problemelor. Este o metodă foarte bună prin care ne punem la încercare gândirea și lăsăm imaginația să zburde puțin, sperând să obținem niște idei bune care ne vor ajuta la îndeplinirea scopului. 

Citește mai mult »
  • 17.01.2014 12:56
  • Nu sunt comentarii

7 măsuri pentru protejarea datelor

protejarea datelor

 

Multe companii din întreaga lume care se ocupă de crearea soft-urilor antivirus semnalează o creștere exponențială a infracționalității cibernetice. De curând utilizatorii Yahoo! au avut parte de probleme din cauza unui virus care se activa fără a fi nevoie să dai click pe un program sau să deschizi un mail. El se infiltra prin intermediul reclamelor de pe site.  

Citește mai mult »
  • 16.01.2014 12:35
  • Nu sunt comentarii

Imprimanta 3D. Renașterea industriei și a medicinei.

 

Imprimanta 3D

 

Domeniul noilor tehnologii scoate pe bandă dispozitive și aplicații care promit să ne facă viața mai ușoară. Știm cu toții că nu este așa și că ele reprezintă doar o nevoie artificial indusă. Dar uneori apare și ceva revoluționar, dar a cărui importanță o sesizăm destul de târziu. În cazul de față este vorba despre imprimarea 3D.

Citește mai mult »
  • 14.01.2014 11:48
  • Nu sunt comentarii

Dispozitivele modulare. Încă un pas spre tehnologia ECO.

Dispozitivele modulare

Până acum ne-a făcut de cap cu tehnologia și cu planeta. Imediat ce se strică o mică componentă a unui dispozitiv îl aruncăm, pentru că e mai simplu și mai ieftin să cumperi unul nou. În fiecare mic aparat există substanțe extrem de poluante care nu pot fi reutilizate (sau mai bine zis nu sunt reciclate) și care ajung în natură. E cazul să ne gândim și la viitor.

Citește mai mult »
  • 10.01.2014 12:54
  • Nu sunt comentarii

CES 2014. Realitatea Virtuală și cea Augmentată își fac loc.

Realitatea Virtuală
 

Anul trecut au fost făcuți pași importanți spre dezvoltarea unor tehnologii pe care le vedeam doar în filmele SF. Realitatea virtuală este un cuvânt destul de cunoscut, dar abia de curând am început să vedem (doar câțiva norocoși, bineînțeles) efectiv ce înseamnă. Acest lucru a fost posibil prin dezvoltare ochelarilor inteligenți și a dipozitivelor care ne scufundă întreaga privire și auzul într-o realitate alternativă.  

Citește mai mult »
  • 09.01.2014 12:32
  • Nu sunt comentarii

Smart Bed - Cum să dormiți inteligent

Smart Bed - Cum să dormiți inteligent

 

Probabil că nu vă așteptați, dar patul ”smart” există și contrar așteptărilor e destul de inteligent. El a fost dezvăluit ieri la CES 2014 și în scurt timp își așteaptă somnoroșii să îl încerce.

Pe numele său Sleep Number X12, patul vă va demonstra cât de bun este un somn în condiții inteligente. Prețul său pleacă de la 8000$ și este o soluție bună atunci când simplele aplicații de mobil sau alte dipozitive pentru un somn liniștit, nu dau rezultate. 

Citește mai mult »
  • 08.01.2014 12:31
  • Nu sunt comentarii

Mother: curiozitatea de la CES 2014

Mother
 
Expoziția de electronice de la Las Vegas abia a început, iar surprizele nu au întârziat să apară. Încă din timpul anului trecut ni s-au dat destule indicii despre dispozitive ce urmau să fie dezvăluite. Nimic deosebit, doar performanță superioare modelelor anterioare.
Ceea ce ne captează atenția și ne contrariază puțin sunt acele dipozitive de care nimeni nu a auzit până acum și care fac o notă cu totul discordantă. Sunt pur și simplu ieșite din tipare și îndeplinesc funcții care nu ne-am gândit niciodată că ne-a fi de folos.  
În fruntea acestor gadget-uri stă ”Mother”. Exact așa se numește. Este ca o mamă: îți urmărește orice mișcare sau înregistrează alte caracteristici cum ar fi temperatura. 

Citește mai mult »
  • 08.01.2014 10:54
  • Nu sunt comentarii

CES 2014. La ce să ne așteptăm?

CES 2014

 

Pe 7 ianuarie va începe în Las Vegas cea mai mare și mai importantă expoziție de tehnologie din lume. Este vorba de ”Consumer Electronics Show - CES 2014” sau mai simplu ”Expoziția de electronice destinate consumatorilor”.

Citește mai mult »
  • 07.01.2014 09:24
  • Nu sunt comentarii

Planul personal pe 2014. Să nu uiți de...

 
 Ceas


Anul acesta este pe final. Când o fi trecut, nu se știe. De abia scăpasem de hainele groase și iată că am intrat din nou în iarna care anunță schimbarea anului. Primul gând care vine cu noutatea este cel de mai bine. Planurile pentru 2014 ar trebui puse pe hârtie. Ce n-am făcut anul acesta și vom face la anul, ce n-a mers și vom încerca din nou, ce ne propunem pentru progresul nostru de pe toate planurile, ar trebui să fie reperele în jurul cărora planul se va contura.

Citește mai mult »
  • 31.12.2013 12:01
  • Nu sunt comentarii

2014. Cele mai importante trenduri în tehnologie.

trenduri în tehnologie

Credeți că anul 2013 a fost unul foarte bun pentru tehnologie? 2014 și anii care vor urma vor fi și mai suprinzători pe măsură ce cuvântul ”smart” va deveni definitoriu pentru orice aparat, fie el chiar și un filtru de cafea. Butoanele au devenit demodate, iar ecranele nu mai au niciun haz dacă nu sunt puțin curbate. Ne trebuie ceva nou în permamenență, pentru că așa ne-a obișnuit tehnologia. Și tot ea ne-a învățat că tot ce e nou și inovator, e și foarte util. Vrei nu vrei, trebuie să ai smartphone și câteva aplicații, pentru a fi cât de cât în pas cu lumea.

Dar să vedem la ce ne putem aștepta în 2014.

Citește mai mult »
  • 27.12.2013 11:14
  • Nu sunt comentarii