Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK
CES 2015 a fost puțin cam anemic. Cred că s-a ajuns în punctul în care tehnologia își atinge limitele. Și nu sunt de vină ideile noi care curg cu nemiluita, ci materialele utilizate care nu ne dau voie să facem pasul mai departe. Spre exemplu, procesorul nu poate deveni mai mic și mai performant decât este acum, pentru că există o limită la câte tranzistoare poți pune la un loc.
Încă mai aștept un dispozitiv interesant la CES 2015. Parcă viitorul bate pasul pe loc anul acesta. Poate e benefic pe de-o parte să învățăm să utilizăm la maxim resursele tehnologice și de calcul de care dispunem momentan. Până la urmă ce atâta memorie și mulți GHz în procesor, dacă doar facem poze și le punem pe Facebook. Oamenii au fost pe lună utilizând doar o fracțiune din puterea de calcul pe care acum o purtăm obișnuit în buzunar.
Prima zi de la CES 2015 nu a venit cu mari surprize. Așteptam să văd câteva dipozitive care utilizează tehnologia acolo unde te aștepți mai puțin. O oglindă vorbitoare sau un dulap zburător ar fi fost mai portrivite pentru a da puțin viață celui mai mare show de tehnologie din lume.
Citește mai mult »Consumer Electronic Show 2015 sau CES 2015 care are loc în Las Vegas, tocmai și-a deschis porțile. Este cel mai mare show din lume în care firme de renume, Sony, Samsung, LG și multe altele scot la iveală tot cea plănuit în secret în timpul anului.
Citește mai mult »
Domeniul programării este unul destul de ”ispititor” și vrem ca pe viitor să nu mai purtați în suflet păcate informatice. De aceea am căutat pentru voi Decalogul Programării, ghidul de conduită pe care orice dezvoltator modern ar trebui să îl ia în serios.
Este bine ca la începutul fiecărui an să anticipăm puțin mersul lucrurilor în domeniul în care fiecare activează. Noi aici suntem cu tehnologia, așa că ne-am decis să facem un mic horoscop tehnologic pentru anul 2015.
Citește mai mult »În ultima vreme SQL Injection a devenit cea mai preferată armă a hackerilor atunci când vor să compromită un site. Site-uri cu nume grele ca Microsoft sau Yahoo au căzut atunci când au fost atacate cu interogări menite să descopere secretele bazelor de date.
Citește mai mult »Când se discută despre limbaje de programare, automat apare și cuvântul ”paradigmă”.
De cele mai multe ori această noțiune este prea puțin explică, deși este de maximă importanță atunci se are în vederea dezvoltarea unui program de calculator.
Citește mai mult »
Cu siguranță nu greșesc dacă spun că în acest moment există și sunt utilizate câteva sute de limbaje de programare. Chiar dacă nu te pasionează domeniul, există o bună șansă ca numele unora dintre ele să-ți fi ajuns la urechi: JAVA, PHP sau C.
Citește mai mult »Că suntem spionați în cele mai mici detalii atunci când vine vorba de activitatea online, nu ne mai suprinde. Atunci când instalați o aplicație pe mobil, în majoritatea cazurilor vă dați acordul ca programul respectiv să vă citească lista de contacte, să se uite prin poze, să vadă cui trimiteți mail și multe altele.
Citește mai mult »Copyright © LINK Academy. Toate drepturile rezervate. Confidenţialitate.