20 de paşi spre un WEB design perfect al layout-ului. Partea I


După câţiva ani de experiență în domeniul predării designului web în cadrul LINK Academy, studenţii şi viitorii designeri au observat, în urma pregătirii lor, câteva greşeli comune pe care designerii le fac în munca lor, în materie de design web şi design al layout-ului pentru un site web.

Intenția noastră este ca în cadrul acestei scurte liste de paşi spre un site cu design perfect, să acoperim ceea ce credem că orice nou designer web ar trebui să ştie la începutul unui proiect, precum şi aspectele cărora trebuie să le acorde atenție în timpul procesului de design. 

Aceste principii nu sunt importante doar din punct de vedere al designului, ci şi pentru fluxul general al procesului care va contribui la calitatea muncii. Dacă respectați aceste principii, veți putea realiza foarte rapid un layout profesional pentru site-ul la care lucraţi.

 • 22.07.2013 15:53
 • 2 Comentarii

Poziţia corectă la calculator + VIDEO

 

În timp ce lucraţi la calculator, acasă sau la serviciu, probabil nu vă gândiţi prea mult (sau deloc) la poziţia corpului. Totuşi, aceasta este una dintre activităţile căreia îi dedicăm din ce în ce mai mult timp, mai ales dacă profesia noastră este legată de calculator. Din acest motiv, nu ar trebui să ignorăm importanţa poziţiei corpului şi a şederii corecte pe scaun.

Am pregătit pentru dumneavoastră 9 sfaturi eficiente despre cum să vă faceţi munca la calculator mai sănătoasă şi mai confortabilă:

 • 03.07.2013 16:31
 • 1 Comentariu

Ce vreau să facă utilizatorul atunci când îmi vizitează site-ul?Care este scopul site-ului dumneavoastră? Credeţi-mă că mai mult de jumătate dintre cei cărora le veţi adresa această întrebare nu vor fi capabili să vă dea un răspuns clar şi lipsit de ambiguitate. Poate îi veţi ajuta dacă îi întrebaţi ce vor să facă utilizatorii atunci când ajung pe site-ul lor.

Oricât de ciudat vi s-ar părea, întrebarea „Care este scopul site-ului?” este una dintre cele mai importante pe care trebuie să vi le adresaţi la începutul procesului de creare a unui site. În jurul acestei întrebări sau, mai exact, în jurul răspunsului la această întrebare se construieşte mai departe tot ceea ce va conţine site-ul respectiv: text, design, funcţionalitate. Dacă aţi urmărit cât de cât blogurile şi revistele IT, cu siguranţă aţi citit despre tehnicile de utilizare a mediilor sociale în promovarea online, despre metodele de optimizare SEO pentru o poziţie mai bună în Google sau despre aplicarea instrumentelor din cea mai recentă ediţie Photoshop. Dacă doriţi să creaţi un site nou - uitaţi de toate acestea!

 • 17.06.2013 11:21
 • 1 Comentariu

8 trucuri de design pe care le-am învăţat de la AppleDacă analizați site-urile web ale multor companii, veţi vedea că, în general, acestea respectă tendinţele actuale care există în design. Puţine companii, precum Apple, au devenit însă trendsetteri în acest domeniu.

În care grup doriţi să se afle compania dumneavoastră, în cel care urmează sau în cel care creează trendul? Vă dezvăluim 8 trucuri cu ajutorul cărora site-ul celor de la Apple oferă o experienţă de utilizator foarte bună. Acestea vor fi utile atât profesioniştilor cu experienţă, cât şi începătorilor în domeniul designului web.

 • 12.06.2013 13:26
 • Nu sunt comentarii

Dreamweaver - Cum setaţi un afişaj mai întunecat al codului?


Obosiţi uneori după ore de privit un ecran alb atunci când programați sau creaţi un web site? Aţi vrea să schimbaţi culoarea mediului în care lucraţi?
Dreamweaver este unul dintre cele mai populare programe de codare şi oferă un mediu excelent, adaptat programării, însă schema default a culorilor din cod nu este întotdeauna cea mai bună, în special dacă lucraţi pe întuneric.

 • 29.04.2013 11:58
 • 1 Comentariu

Cum să fim bine organizaţi și odihniţi: Fapte bine de știutOamenii de știință care lucrează pentru una dintre cele mai apreciate publicații mondiale în domeniul sănătății, British Medical Journal, au realizat o cercetare care a durat 10 ani și au demonstrat statistic faptul că cel mai mare număr de atacuri de cord au loc luni dimineața. Mai mult decât în oricare altă parte a zilei, mai mult decât în orice altă zi.


Conform acestei cercetări, mai mult de 70% dintre angajați se plâng că sunt obosiți. Mai interesantă (și mai periculoasă) este informația conform căreia un angajat obișnuit petrece zilnic, în medie, doar două minute într-o convorbire de calitate cu persoana iubită.                               .

Ca să nu mai amintim de lipsa cronică a timpului pentru somn.

Nu ne miră informația că nouă din zece persoane visează în timpul ședințelor. Se gândesc la altceva. Sau, când vine luni dimineața, patru din cinci persoane nu vor să meargă la muncă.


Dar productivitatea? S-a calculat că în timpul unei zile de lucru, un angajat obişnuit petrece cca 80% din timpul său ocupându-se cu lucruri urgente, dar care nu au o valoare foarte mare, și doar 20% sau mai puțin fac lucruri ”cheie”, care sunt cu adevărat importante.

Când luăm în calcul și următoarele 10 fapte legate de energia şi timpul necesar organizării, devine evident ceea ce trebuie să facem pentru a nu ”devia”:

 • 05.04.2013 11:53
 • Nu sunt comentarii

Cum să fii original: Design înaintea timpului nostruImaginea din stânga este manipularea fotografică digitală a unui artist olandez în vârstă de treizeci de ani. Data creației - prezent.

În imaginea din dreapta vedem mânăstirea Nilova de pe lacul Seliger, din nord-vestul Moscovei. Data fotografiei este 1910, cu 25 de ani înainte ca Kodak să ofere posibilitatea realizării fotografiilor color prin folosirea filmelor color, Kodachrome, primul produs comercial de acel tip.

Fotografia color apărută înaintea filmului color este opera fotografului rus, Prokudin-Gorskog. El a făcut o fotografie alb-negru folosind negative din plăci de sticlă, la care a adăugat filtre roșii, verzi și albastre.

Întrebarea pentru noi este: “Ce putem face pentru ca designul nostru să fie înaintea timpului nostru din punct de vedere tehnic?”

Nu neapărat un design al viitorului. Dar, un design nemaiîntâlnit până acum.

Iată cum arată fotografia originală, pe baza căreia a fost făcută metamorfoza broaștei în zebră și cum arată mânăstirea Nilova, astăzi... (Poate vă inspiră.)

 • 18.03.2013 11:58
 • 1 Comentariu

PHP pentru Internet sau C# pentru aplicațiile desktop?Unele dileme doar par a fi grave. 

Ambele limbaje, atât PHP, cât și C#, sunt căutate și dominante.

Părerea mea este că dacă, personal, unul dintre ele vă atrage mai mult decât celălalt, alegeți-l pe acela. Nu veți greși şi, în plus, veţi şti că învăţaţi limbajul în care doriți cel mai mult să lucrați. 

Pe de altă parte, dacă ambele limbaje vă atrag în aceeaşi măsură, am două propuneri:

 • 02.03.2013 04:20
 • 5 Comentarii

O rețea rezistentă la proiectile (master check-list-ul administratorului de rețea referitor la elementele de securitate)Am citit datele oficiale conform cărora circa 1.596.270.108 de oameni din întreaga lume utilizează Internetul. 


Cu mai mult de un miliard și jumătate de oameni care folosesc Internetul, puteți fi siguri că există deja nenumărate posibilități prin care confidenţialitatea sau siguranța întreprinderii dvs. să fie ameninţată. Atacatorii nu mai trebuie să fie deosebit de inteligenți, de abili sau de răbdători. Nu le mai sunt necesare abilități deosebite. 

De ce? Software-urile maliţioase sunt din ce în ce mai avansate, iar informații despre cum se pot provoca daune există cu toptanul. (Despre aceasta vom vorbi în detaliu într-o altă postare.)


De aceea, pentru a putea face față provocărilor legate de securitatea rețelelor de calculatoare este util să vă însușiți reguli și rutine corecte. În calitate de administrator de rețea, acestea odată învățate, restul vă va fi destul de ușor. 


Iată șapte principii de încredere pe care mi le-am însușit de multă vreme și care știu că sunt utilizate de mulți administratori de rețele profesioniști:

 • 27.02.2013 12:48
 • 1 Comentariu

Cele mai bune 35 de exemple de redesign al unui logo

 

Într-unul din numerele newsletter-ului nostru „Prin tehnologie către câștiguri mai mari“, am descris 3 principii referitoare la schimbarea designului unui logo existent și am dat exemple. 

Ne-am gândit că v-ar putea interesa să mai vedem câteva exemple. Multe companii cunoscute își schimbă logourile, iar practicile lor sunt cele mai bune referințe pentru designerii de logouri.


De fapt, pentru toţi designerii în general.  

Tehnologia de tipar se schimbă, iar resursele grafice de calitate sunt disponibile unui număr tot mai mare de oameni. Ca rezultat, mai multe companii obțin un logo de calitate cu o investiție financiară mai mică.

Cu alte cuvinte, cererea pentru serviciul de design de logouri există și este chiar în creștere, dar crește și numărul de oameni care se ocupă cu aceasta. De aceea, vă este necesar orice avantaj concurențial pe care îl puteți obține. 


Din punctul nostru de vedere, veți câștiga dacă veți avea mai multe cunoştințe decât concurenții dvs. În acest caz, mai multe cunoștințe despre ceea ce s-a făcut deja și despre ceea ce se face acum, adică trebuie să ştiţi care sunt tendinţele şi să aveţi idei.


Delectați-vă:

 • 08.02.2013 12:29
 • 11 Comentarii