Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Cum să fim bine organizaţi și odihniţi: Fapte bine de știut

Cum să fim bine organizaţi și odihniţi

Oamenii de știință care lucrează pentru una dintre cele mai apreciate publicații mondiale în domeniul sănătății, British Medical Journal, au realizat o cercetare care a durat 10 ani și au demonstrat statistic faptul că cel mai mare număr de atacuri de cord au loc luni dimineața. Mai mult decât în oricare altă parte a zilei, mai mult decât în orice altă zi.

Conform acestei cercetări, mai mult de 70% dintre angajați se plâng că sunt obosiți. Mai interesantă (și mai periculoasă) este informația conform căreia un angajat obișnuit petrece zilnic, în medie, doar două minute într-o convorbire de calitate cu persoana iubită.                               .

Ca să nu mai amintim de lipsa cronică a timpului pentru somn.

Nu ne miră informația că nouă din zece persoane visează în timpul ședințelor. Se gândesc la altceva. Sau, când vine luni dimineața, patru din cinci persoane nu vor să meargă la muncă.

Dar productivitatea? S-a calculat că în timpul unei zile de lucru, un angajat obişnuit petrece cca 80% din timpul său ocupându-se cu lucruri urgente, dar care nu au o valoare foarte mare, și doar 20% sau mai puțin fac lucruri ”cheie”, care sunt cu adevărat importante.

Când luăm în calcul și următoarele 10 fapte legate de energia şi timpul necesar organizării, devine evident ceea ce trebuie să facem pentru a nu ”devia”:

Citește mai mult »
  • 05.04.2013 11:53
  • Nu sunt comentarii

Cum să fii original: Design înaintea timpului nostru

manipulare foto digitală

Imaginea din stânga este manipularea fotografică digitală a unui artist olandez în vârstă de treizeci de ani. Data creației - prezent.

În imaginea din dreapta vedem mânăstirea Nilova de pe lacul Seliger, din nord-vestul Moscovei. Data fotografiei este 1910, cu 25 de ani înainte ca Kodak să ofere posibilitatea realizării fotografiilor color prin folosirea filmelor color, Kodachrome, primul produs comercial de acel tip.

Fotografia color apărută înaintea filmului color este opera fotografului rus, Prokudin-Gorskog. El a făcut o fotografie alb-negru folosind negative din plăci de sticlă, la care a adăugat filtre roșii, verzi și albastre.

Întrebarea pentru noi este: “Ce putem face pentru ca designul nostru să fie înaintea timpului nostru din punct de vedere tehnic?”

Nu neapărat un design al viitorului. Dar, un design nemaiîntâlnit până acum.

Iată cum arată fotografia originală, pe baza căreia a fost făcută metamorfoza broaștei în zebră și cum arată mânăstirea Nilova, astăzi... (Poate vă inspiră.)

Citește mai mult »
  • 18.03.2013 11:58
  • 1 Comentariu

PHP pentru Internet sau C# pentru aplicațiile desktop?

PHP pentru Internet sau C# pentru aplicatiile desktop

Unele dileme doar par a fi grave. 

Ambele limbaje, atât PHP, cât și C#, sunt căutate și dominante.

Părerea mea este că dacă, personal, unul dintre ele vă atrage mai mult decât celălalt, alegeți-l pe acela. Nu veți greși şi, în plus, veţi şti că învăţaţi limbajul în care doriți cel mai mult să lucrați. 

Pe de altă parte, dacă ambele limbaje vă atrag în aceeaşi măsură, am două propuneri:

Citește mai mult »
  • 02.03.2013 04:20
  • 5 Comentarii

O rețea rezistentă la proiectile (master check-list-ul administratorului de rețea referitor la elementele de securitate)

master check-list-ul administratorului de rețea referitor la elementele de securitate

Am citit datele oficiale conform cărora circa 1.596.270.108 de oameni din întreaga lume utilizează Internetul. 

Cu mai mult de un miliard și jumătate de oameni care folosesc Internetul, puteți fi siguri că există deja nenumărate posibilități prin care confidenţialitatea sau siguranța întreprinderii dvs. să fie ameninţată. Atacatorii nu mai trebuie să fie deosebit de inteligenți, de abili sau de răbdători. Nu le mai sunt necesare abilități deosebite. 

De ce? Software-urile maliţioase sunt din ce în ce mai avansate, iar informații despre cum se pot provoca daune există cu toptanul. (Despre aceasta vom vorbi în detaliu într-o altă postare.)

De aceea, pentru a putea face față provocărilor legate de securitatea rețelelor de calculatoare este util să vă însușiți reguli și rutine corecte. În calitate de administrator de rețea, acestea odată învățate, restul vă va fi destul de ușor. 

Iată șapte principii de încredere pe care mi le-am însușit de multă vreme și care știu că sunt utilizate de mulți administratori de rețele profesioniști:

Citește mai mult »
  • 27.02.2013 12:48
  • 1 Comentariu

Cele mai bune 35 de exemple de redesign al unui logo

logo redesign

 

Într-unul din numerele newsletter-ului nostru „Prin tehnologie către câștiguri mai mari“, am descris 3 principii referitoare la schimbarea designului unui logo existent și am dat exemple. 

Ne-am gândit că v-ar putea interesa să mai vedem câteva exemple. Multe companii cunoscute își schimbă logourile, iar practicile lor sunt cele mai bune referințe pentru designerii de logouri.


De fapt, pentru toţi designerii în general.  

Tehnologia de tipar se schimbă, iar resursele grafice de calitate sunt disponibile unui număr tot mai mare de oameni. Ca rezultat, mai multe companii obțin un logo de calitate cu o investiție financiară mai mică.

Cu alte cuvinte, cererea pentru serviciul de design de logouri există și este chiar în creștere, dar crește și numărul de oameni care se ocupă cu aceasta. De aceea, vă este necesar orice avantaj concurențial pe care îl puteți obține. 


Din punctul nostru de vedere, veți câștiga dacă veți avea mai multe cunoştințe decât concurenții dvs. În acest caz, mai multe cunoștințe despre ceea ce s-a făcut deja și despre ceea ce se face acum, adică trebuie să ştiţi care sunt tendinţele şi să aveţi idei.


Delectați-vă:

Citește mai mult »
  • 08.02.2013 12:29
  • 11 Comentarii

Cum să conduceți orice proiect IT (și să obțineți prestigiu, bani și liniște sufletească)

Cum să conduceți orice proiect IT

Cu ajutorul acestor șapte cărți puteți deveni un superman.

Mai precis, un supermanager: mâna dreaptă a directorului unei companii IT sau design sau liderul unei echipe care se află la început, dar care va scutura piața din temelii.

Am făcut o mică anchetă printre colegii și profesioniștii care au în urma lor o activitate de succes în cadrul unor proiecte reale de programare, design sau administrarea rețelelor. Întrebarea mea a fost: „Cum reuşiţi să organizați munca în cadrul unui proiect, astfel ca produsul să fie livrat la timp şi să se încadreze în buget, fără greșeli?“

Am vrut să ne comparăm experiențele și am fost surprins de ceea ce am aflat. Iată ce am descoperit:

Citește mai mult »
  • 28.01.2013 11:09
  • 2 Comentarii

Dilema viitorilor programatori de aplicații: VB sau C#? (Soluționată!)

VB sau C#

Unul dintre colegi a întrebat dacă este mai bine să învețe Visual Basic sau C#:

"De multă vreme mă gândeam să adresez o întrebare de specialitate legată de programare, dar care este în același timp şi o cerinţă pentru un sfat."

"Ce ar fi mai bine să învăţ: VB 11.0 sau C# 5.0 pentru programarea aplicațiilor care folosesc baze de date? În documentația Microsoft, după câte am înteles eu, scrie că VB 2008 poate face tot ceea ce face și C# 5.0. Este adevărat că versiunile anterioare de VB nu au fost atât de bune ca C#, mai ales cele mai vechi de anul VB 6.0"
 
"Mulțumesc mult și vă salut"

Dilema referitoare la alegerea dintre VB 11.0 şi C# 5.0 este foarte des întâlnită.

Cunoscutul specialist și autor de bestseller-uri despre programare, Dan Appleman, a scris chiar și o carte pe această temă: "Visual Basic.NET or C#...Which to choose?"

Iată răspunsul, pe scurt:

Citește mai mult »
  • 17.01.2013 12:05
  • Nu sunt comentarii

Cine dorește să viziteze Congo? Acest administrator de rețea a plecat deja

Congo

Unul dintre studenţii noștri de la departamentul de Administrare a plecat în interes de serviciu în Congo unde, ca parte a unei echipe de dezvoltatori a întreprinderii sale, trebuie să livreze și să instaleze un sistem de încasare a taxei de drum pe podul Mobutu-Sese-Seko din portul Matadi.

Din comunicatul Institutului Mihailo Pupin: “Se așteaptă ca realizarea cu succes a acestui sistem să creeze noi oportunități de afaceri în această țară africană, legate cu prioritate de livrarea sistemelor de încasare automată a taxei de drum, deoarece acum încasarea se face manual.”

Există locuri de muncă aventuroase în domeniul administrării de rețele, dar nu le poate obține oricine.

Citește mai mult »
  • 17.12.2012 11:58
  • Nu sunt comentarii

Ghidul culorilor în design

Ghidul culorilor în design

Am luat hotărârea de a publica un ghid al celor 12 culori cheie care va fi o sursă de referință pentru designeri, programatori web și toți cei care în munca lor comunică cu alți oameni prin intermediul mediilor tipărite și digitale. 

Peste 80% din informațiile vizuale sunt legate de culoare. Prea multă culoare poate irita, prea puțină culoare poate duce la plictiseală.

O cercetare extinsă întreprinsă în Columbia Britanică a relevat că culorile influențează comporamentul nostru datorită faptului că suntem permanent înconjurați de culori și că sutem învățați să asociem fiecare culoare cu anumite valori, caracteristici şi sentimente. 


Compania de modă Benetton este cunoscută pentru faptul că întrebuințează un spectru de culori tari în campaniile sale de marketing. Mesajul „United Colors of Benetton“ spune cumpărătorilor că în gama de produse Benetton, de altfel foarte bogată în culori, fiecare poate găsi ceva pentru sine. 


În acest spirit, în acest articol sunt descrise 12 dintre cele mai des utilizate culori în design și situațiile în care trebuie să le folosiți:

Citește mai mult »
  • 22.11.2012 11:13
  • 4 Comentarii