Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Cât de performante erau computerele misiunilor Apollo?

computerele misiunilor Apollo

 

Programul spațial american Apollo s-a derulat între anii 1961 și 1975. Pricipalul obiectiv al acestui program a fost aselenizarea unui om și aducerea lui în siguranță pe Pâmânt. Din câte se aude, americanii au reușit asta și astfel i-a înfrânt pe ruși într-o cursă spațială care nu se va încheia niciodată.

Cum a fost posibilă aselenizarea într-o perioadă în care calculatoarele erau abia la început? 

Citește mai mult »
  • 11.02.2014 10:55
  • Nu sunt comentarii

6 moduri de a economisi energie și de a contribui la sănătatea planetei

6 moduri de a economisi energie

Ați putut observa ușor în ultimii ani schimbarea climei. La noi iarna s-a mutat mai în spre primăvară și este scurtă și intensă, iar la nivel planetar vremea extremă își face de cap. Nu este prea târziu să încercăm să menajăm planeta și să nu mai fim așa consumatori de energie. Până la urmă toate schimbărie vremii au plecat de la consumul uriaș de resurse neregenerabile din a căror transformare a rezultat energie și multe subtanțe poluante. 

Citește mai mult »
  • 07.02.2014 12:38
  • Nu sunt comentarii

Facebook a împlinit 10 ani. Cum ne-a schimbat viața?

Facebook a împlinit 10 ani

 

Facebook a împlinit venerabila vârstă de 10 ani. O vârstă destul de înaintată pentru o rețea socială, dar justificabilă pentru că Facebook a schimbat fața internetului și a modului în care oamenii interacționează.  

Citește mai mult »
  • 06.02.2014 10:14
  • Nu sunt comentarii

Ce vrea de fapt Google prin achiziționarea Nest Labs?

Nest Labs

 

Google a achiziționat anul acesta firma Nest Labs cu 3 miliarde de dolari. Nest Labs se ocupă cu producerea de termostate, alarme de fum și alte dispozitive inteligente pentru casă. De ce acest preț exorbitant pentru un termostat și o alarmă de fum?

Citește mai mult »
  • 04.02.2014 13:13
  • Nu sunt comentarii

Aplicație de Android care te avertizează când ești urmărit

aplicaţii Android pentru monitorizare

Vrem nu vrem suntem urmăriți. Mai mult, suntem de acord cu acest lucru și aprobarea vine prin simpla folosire a dispozitivelor inteligente. Vorbim aici de smartphone-uri care sunt aparate cu funcții complexe, printre acestea numărându-se și cele de preluare a datelor despre utilizator, inclusiv poziția lui pe glob.

Acum a apărut și o soluție parțială la această problemă. Cercetătorii au venit cu o aplicație de Android care te anunță atunci când o altă aplicație de pe dispoztiv încearcă să îți determine poziția.

Citește mai mult »
  • 04.02.2014 11:36
  • Nu sunt comentarii

Strawbees – construiește prototipuri din paie și carton

o pasăre alcătuită din strawbees
 

Există un site al cărui scop este de a promova proiecte neobișnuite și de mare viitor. Ideile din spatele proiectelor sunt foarte simple și multe ori par a fi doar joacă de copii, motiv pentru care ar putea rămâne doar pe hârtie. Pe lângă promovare site-ul trece și la strângerea de fonduri pentru fiecare proiect în parte. Dacă se vor exista banii necesari, se va trece la producția efectivă.

Acest site este kickstarter.com și vrea să adune cât mai multe idei venite din ”afara cutiei”.

Proiectul pe care vi-l voi prezenta este Strawbees. El ne arată cum din paie de plastic și puțin carton putem realiza foarte ușor proiecte de clădiri sau prototipuri de echipamente. 

Citește mai mult »
  • 30.01.2014 12:29
  • Nu sunt comentarii

Google, Facebook și alte site-uri când erau copii.

internet archive

Odată, la început, când internetul începuse să prindă rădăcini și în Romania, totul era mai simplu. Site-urile nu avea interfețe inteligente. Să îți faci un cont era foarte simplu. Nu se încărcau scripturi peste scripturi care putea să se blocheze oricând. Reclamele nu te agasau și nu îți mâncau toată banda necesară încărcării site-ului. Google nu încerca să îți bage pe gât ceea ce crede el că este popular și relevant.

Ce ar fi să ne aducem aminte de vremurile bune ale internetului în câteva imagini? 

Citește mai mult »
  • 28.01.2014 13:06
  • Nu sunt comentarii

Metode creative: Walt Disney

Metode creative

Ne dorim să fim creativi. Este o stare umană, o abilitate cu care ne naștem și pe care trebuie să o cultivăm pentru a putea depăși anumite situații sau pentru a aduce ceva nou în viața noastră. Fiecare dintre noi este creativ, mai mult sau mai puțin. Cu toate acestea există situații în care nu ne putem gândi la nimic nou. De cele mai multe contextul sau mediul este de vină pentru tăirea elanului creativ. Metoda Walt Disney ne ajută în depășirea acestui obstacol. 

Citește mai mult »
  • 22.01.2014 12:52
  • Nu sunt comentarii

Aparatele casnice trimit viruși și spam-uri

Aparatele casnice trimit viruși și spam-uri

 

Orice dispozitiv, indiferent de scopul lui, acum poate accepta o conexiune la internet. Este o modă, aparent o necesitate, de a controla aragazul sau mașina de spălat cu ajutorul smartphone-ului, prin intermediul internetului. Deși astfel de produse se scot pe bandă, nimeni nu s-a gândit că ele ar putea reprezenta un pericol cibernetic. Pot primi și mod emite date, iar printre acestea se pot strecura și viruși.

Citește mai mult »
  • 21.01.2014 11:22
  • Nu sunt comentarii

Metode creative: Brainstorming. Cum realizăm o sesiune?

Brainstorming

Sunt sigur că ați auzit până acum de termenul de Brainstorming. El desemnează o practică menită să ne stimuleze creativitatea și să ne ajute în rezolvarea problemelor. Este o metodă foarte bună prin care ne punem la încercare gândirea și lăsăm imaginația să zburde puțin, sperând să obținem niște idei bune care ne vor ajuta la îndeplinirea scopului. 

Citește mai mult »
  • 17.01.2014 12:56
  • Nu sunt comentarii