Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

CES 2015 - Ziua a doua. Câteva gadgeturi surpriză.

CES 2015

Prima zi de la CES 2015 nu a venit cu mari surprize. Așteptam să văd câteva dipozitive care utilizează tehnologia acolo unde te aștepți mai puțin. O oglindă vorbitoare sau un dulap zburător ar fi fost mai portrivite pentru a da puțin viață celui mai mare show de tehnologie din lume.

Marile companii nu prea au fost convingătoare. Ele merg doar pe calea performanței. Iau un produs și scot tot ce e mai bun din el. Samsung vine cu televizoare, LG cu telefoane curbate. Se întâmplă la fel ca anul trecut.  

Poate azi, companiile no-name vin să ne provoace curiozitatea și ne ofere o licărire din viitor. Chiar dacă unele dispozitve revoluționare sunt în mare parte inutile, aș vrea să văd cât de departe poate merge imaginația. Până la urmă despre asta e vorba la o expoziție, să te delectezi cu ceva palpitant.

Dar să vedem care sunt vedetele zilei de azi. Dacă vă așteptați să vă prezint telefoane sau tablete, să știți că nu o s-o fac pentru că ele sunt deja banalități.


Belty

Belty

Belty

Despre asta vorbeam. Belty este o curea inteligentă creată de compania franceză Emiota. Scopul lui Belty este de a fi cu ochii pe silueta ta și sănătatea ta. Înregistrează date legate de circumferința taliei și de exercițiile, astfel încât să arăți superb. Cea mai interesantă caracteristică a curelei inteligente este că își modifică lungimea astfel încât să se potrivească perfect pe talie. Are încorporate câteva motorașe care fac acest lucru.
Sincer, mie îmi e cam frică de ea. Dacă se produce o eroare și începe să te strângă.


Samsung Ring Speakers

Samsung Ring Speakers

Cui nu-i place să asculte o muzică bună la un sistem de înaltă fidelitate? La boxele tradiționale sunetul vine dintr-o singură direcție. Dacă stai în lateralul boxei, sunetul se aude altfel. Samsung vrea să elimine acest neajuns și a creat un sistem de boxe care emit sunetul la 360 grade. Dacă pui boxele Samsung WAM7500 în mijlocul camerei, se va auzi la fel, în orice punct te-ai afla.

 
D-Link AC5300 DIR-895L/R

D-Link AC5300 DIR-895L/R

Dacă extratereștrii utilizează wireless, cam așa arată router-ul lor. D-Link a venit la CES cu cel mai performant router care suportă conexiune USB 3.0, are un sistem tri-band și 6 antene. Dacă te duci la un prieten într-un alt cartier încă vei mai avea semnal (glumeam). Nu știu sigur la ce e bun acest dispozitiv super performant, mai ales când furnizorul de internet mai taie pe ascuns din viteză. Una peste alta, aspectul face toți banii.


Ampl Labs Smart Backpack

Ampl Labs Smart Backpack

Ampl Labs Smart Backpack

Ghiozdanul inteligent care îți încarcă telefonul, a sosit. De fapt a sosit mai de mult, dar acum funcționează mai bine ca niciodată. Conține o baterie de 5000mAh care poate încărca de 2 ori și jumătate un iPhone. Mai mai conține și niște baterii separate care pot încărca un laptop sau mai multe dispozitive în același timp. Este dotat cu 6 prize USB.


Alienware 15

Alienware 15

Alienware 15

Cei de la Dell au venit cu cel mai subțire și mai ușor Alienware din gamă. Are carcasă din aluminiu și pe alocuri este întărit cu fibră de carbon. Ecranul de 15 inch vine și cu opținea 4K, deși inutil pentru această dimensiune, de vreme ce ochiul nu mai face direferența. Util sau nu, Alienware este echivalent cu performanța. Placa video este la alegere dintre AMD Radeon și Nvidia Geforce, la care se adaugă un procesor Intel Core I5 sau I7. Memorie 1 TB, ca să încapă la un loc toate serialele la modă. Bateria ține cât să vezi de 2 ori Hobbitul și jumătate din Interstellar.

Dacă urmăriţi ultimele progrese tehnologice, cu siguranţă sunteţi la curent şi cu temele actuale din lumea IT. La LINK Academy puteţi parcurge unele cursuri (cursuri cisco, curs seo, cursuri linux, curs c) şi să vă asiguraţi că urmăriţi ultimele evenimente din domeniul IT.

  • 07.01.2015 10:49

Comentariu