Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Top 6 motive pentru care să deveniţi programator

Profesia de programator aduce multe oportunităţi pentru construirea unei cariere briliante de care vă veţi bucura.

Top 6 motive pentru care să deveniţi programator

Datorită dezvoltării tot mai rapide a noilor tehnologii în ultimii 20 de ani, profesia de programator a devenit una dintre cele mai căutate şi mai bine plătite profesii din lume, nu numai în companiile de IT.

Programatorii au devenit indispensabili în toate ramurile de activitate, deoarece o afacere modernă este bazată în mare parte pe utilizarea computerelor, programelor şi soluţiilor tehnologice inovatoare. De fapt, tendinţa actuală este că industriei îi lipsesc în mod constant programatori buni, dar se presupune că aşa va fi şi în viitor. 

Toate aceste privilegii pe care le au programatorii sunt justificate, deoarece nu există un număr suficient de experţi în domeniul IT, aşadar, fiecare profesionist IT este foarte apreciat, iar companiile şi organizaţiile vor să-i angajeze pe cei mai buni.

Astăzi vă prezentăm top 6 motive principale pentru care să deveniţi programator şi să vă bucuraţi de beneficiile acestei profesii interesante cu un viitor strălucit.

1. Veţi fi bine plătit, chiar şi ca programator începător

Profesia de programator este una extrem de profitabilă. Totodată, este foarte căutată, iar fiecare angajat este o resursă valoroasă ale cărui competențe sunt apreciate, aşadar, nu este deloc uşor a angaja alte persoane în locul unui programator.

Indiferent dacă sunteţi angajat în cadrul unei companii sau sunteţi freelancer, salariul sau onorariul pe care îl veţi câştiga va fi unul excelent. Mărimea salariului depinde de competențele pe care le dețineți şi de postul pe care îl ocupaţi. De asemenea, în salariu nu sunt incluse bonusurile pe care le oferă multe companii IT în cazul rezultatelor excepţionale.

Citiți mai multe despre salariile programatorilor în România și salariile programatorilor în străinătate.

2. Programatorii îşi pot alege singuri timpul şi locul de muncă

Dacă deveniţi programator bun, veţi putea să vă alegeţi proiectele la care veţi lucra. Veţi putea să vă îndepliniţi sarcinile din orice colţ al lumii, în orice moment al zilei, atâta timp cât respectaţi termenele.

În acest fel veţi putea să vă îndepliniţi sarcinile din confortul casei dvs. sau dintr-o metropolă, în timp ce călătoriţi în jurul lumii. Cu cât veţi avea o experienţă mai mare, cu atât veţi avea şi mai multe oportunităţi să alegeţi proiectele care vă inspiră cu adevărat, dar în acelaşi timp vă oferă condiţii financiare excelente.

3. Competențele IT necesare se pot dobândi foarte repede

Un lucru fantastic al profesiei de programator este faptul că puteţi dobândi foarte repede competențele necesare, pe baza cărora veţi găsi cu uşurinţă un loc de muncă bun.

Pentru a deveni un programator care poate începe o carieră de succes în acest domeniu, aveţi nevoie de mai puţin de 12 luni de pregătire de calitate! Acest lucru este posibil şi dacă vă decideţi să frecventaţi cursuri de IT în cadrul departamentului Programare la LINK Academy.

4. Obţineţi rapid un loc de muncă

Chiar dacă sunteţi programator începător, aveţi posibilitatea să alegeţi locul de muncă ce credeţi că vi se potriveşte cel mai bine. Alegerea depinde de priorităţile dvs.

Dacă doriţi să învăţaţi de la colegi cu experienţă şi dacă vreţi să vă perfecţionaţi suplimentar muncind cu o echipă de programatori, cea mai bună decizie pe care o puteţi lua este să vă angajaţi la una din companiile de IT de succes.

Pe de altă parte, dacă doriţi să fiţi independent încă de la început, pentru dvs. va fi ideală construirea unei cariere de liber profesionist. Munca independentă implică, de obicei, colaborarea cu diverşi clienţi la diferite proiecte, iar majoritatea freelancerilor folosesc platforme online pentru găsirea clienţilor.

Una dintre ele este şi platforma Upwork, utilizată de majoritatea programatorilor din ţara noastră. În acest fel veţi ajunge cu uşurinţă la primul proiect. Comoditatea acestui job este că vă determinaţi singur programul de lucru – cel mai important lucru este să finalizaţi proiectul la termenul convenit.

Nu trebuie omise nici veniturile, deoarece pentru un astfel de proiect puteţi primi un salariu ca în Occident. Dacă vă decideţi să lucraţi în străinătate, opţiunile sunt numeroase, mai ales dacă aveţi certificări internaţionale, care sunt foarte apreciate de toate companiile de IT.

Top 6 motive pentru care să deveniţi programator | Profesia de programator

5. Profesia de programator presupune şi numeroase beneficii

Profesia de programator presupune să petreceţi majoritatea timpului în faţa calculatorului. Companiile IT de succes sunt preocupate de sănătatea şi satisfacţia angajaţilor lor, astfel încât veţi avea întotdeauna la dispoziţie, gratuit, gustări, băuturi răcoritoare şi de multe ori o masă caldă şi timp liber pentru recreere.

Există, de asemenea, şi o zonă de relaxare unde vă puteţi destinde, juca un joc sau unde puteţi asculta muzică. Este în interesul companiilor ca angajaţii să fie mulţumiţi şi relaxaţi, astfel încât să nu aibă alte probleme decât cele legate de programare.

De multe ori se organizează şi călătorii, participarea la diverse conferinţe la care vă veţi perfecţiona, precum şi tot mai popularele activităţi de team building. Cu cât sunteţi un programator mai bun, cu atât mai bună va fi compania unde veţi fi angajat și în care vă veţi bucura de şi mai multe beneficii.

6. Posibilitatea de avansare

Nu este deloc uşor să treceţi de la nivelul junior la nivelul senior, dar fiecare programator bun poate progresa foarte repede. În această profesie, rezultatele sunt foarte vizibile, astfel încât veţi fi întotdeauna recompensați pentru o activitate bine desfășurată.

Dacă munciţi repede şi eficient, într-un timp foarte scurt veţi primi proiecte şi mai complexe pe care, dacă vă faceți treaba bine, la sfârşit le veţi şi gestiona. Trebuie doar să munciţi bine şi să dobândiţi competențe noi şi cu siguranţă veţi fi apreciat.

Vă aşteaptă multe alte posibilităţi, pe care nu le-am inclus în acest text, dacă decideţi să începeţi o carieră în domeniul programării. Dacă în anturajul dvs. ştiţi pe cineva care se ocupă cu programarea, întrebaţi acea persoană care sunt avantajele acestei profesii. Suntem siguri că veţi fi încântat de lumea IT.

Dacă vreţi să deveniţi programator de top, cu o carieră demnă de invidiat, în primul rând trebuie să dobândiţi competențe bune. La LINK Academy, în doar 12 luni, dobândiţi competenţe pe care le puteţi aplica imediat în industria IT. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să alegeţi programul de şcolarizare care vă interesează.

Cursurile programare c++, cursul c, cursul programare PHP, cursuri javascript, curs de programare web Java sunt doar unele dintre cursurile pe care le puteți frecventa în cadrul LINK Academy.

Beneficiaţi şi voi de avantajele studiului la distanţă şi urmăriţi lecțiile indiferent  dacă vă aflaţi în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanţa, Timişoara, deoarece posibilitatea studiului online este asigurată în fiecare oraş din România.

Mai multe despre acest domeniu puteți afla în introducere în programare.

  • 18.08.2017 15:07

Comentariu