Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

4 pași esențiali - Crește traficul pe site utilizând Facebook

Crește traficul pe site utilizând Facebook
 

Dacă aștepți trafic pe site doar din partea motoarelor de căutare, s-ar putea să fii dezamăgit. Facebook, cel mai de seamă reprezentant al curentului social, are capacitatea de a genera volum de trafic sporit și ulterior de a transforma fanii în clienți fideli.  

Vă voi arăta în 4 pași cum puteți utiliza Facebook pentru a ajunge la clienții doriți și pentru a vă face afacerea mult mai cunoscută.

1. Postează conținut care generează ANGAJAMENT. ~ 50%

Este cea mai bună metodă de a ține fanii conectați la pagina și respectiv la afacerea ta. Oamenilor le place să fie băgați în seamă așa că în cadrul posturilor este bine să pui întrebări la care ei să răspundă, cu care să interacționeze.

Care sunt posturile care generează angajament?

  • Cele cu întrebări sau cu completare de spații: Ce spuneți de acest lucru? V-ar plăcea să ...? Unde ați fost în vacanță? Da sau Nu?
  • Link-uri spre site-uri cu un conținut foarte atractiv și interactiv.
  • Poze. Conținutul vizual place oricui.

 

Ce vreți să obțineți?

Oamenii trebuie interacționeze prin LIKE, SHARE sau comentarii. Posturile trebuie să aibă o anumită formă pentru a atrage click-uri, de aceea asigurați-vă că oferă informație într-o formă cât mai ușor de citit și de digerat.

2. Postează conținut promoțional. ~50%

Trebuie să și vindem ceva, așa că nu putem posta doar articole sau imagini informative. Așa că trebuie să inserăm subtil CONȚINUT PROMOȚIONAL.

Forma conținutului promotional depinde de site-ul pe care îl avem și de ce oferim. El trebui aruncat ca o momeală. Este indicat să nu își dezvălui de la început intenția de reclamă.

Astfel conținutul promoțional poate veni sub formă de:

  • Video → tutorial, vine, sfaturi utile. Ideea este să oferim gratuit o parte din serviciul vândut, pentru a-i convinge cât de util e și ei vor trece la cumpărare.
  • Posturi pe blog → Dacă ai și un blog de afacere cu articole utile, ele trebuie puse pe Facebook. O data ce un utilizator curios va vedea că ai articole interesante, va reveni. Cu siguranță dintre cititori se va găsi cineva care să apeleza la serviciile tale.
  • E-book → Urcă pe site e-book-uri gratuite pentru descărcare și anunță imediat și pe Facebook. Vor veni pe site să descarce și dacă tot e acolo se va informa despre serviciile oferite.

Scopul de a oferi resurse gratuite este de a atrage clien'i. Nu trebuie să fie conținut spectaculos, ci ceva mic, dar util, care să funcționeze ca momeală.

Conținutul promoțional într-o formă de gratuitate trebuie să aibă legătură ce serviciile firmei.

 

Doar 38,5% din trafic e generat de oameni!

 

3. Dacă ai atras clienți, trebuie să îi menții.

Utilizatorii revin doar dacă postezi în permenență conținut NOU și UTIL. Nu îi lăsa să intre de două ori și să găsească același lucru. Stabilește tu un interval conform căruia actualizezi conținutul: 2 maxim 3 articole pe zi ar trebui să fie suficient.

Odată ce au citit articolul, nu îi lăsa să plece fără să se aboneze. Ai grijă să fii pus la punct cu formularul de abonare sau butonul de Facebook unde dă LIKE pentru a primi actualizări. Este bine ca pe blog să existe o bară de rețele sociale, ca fiecare să aleagă canalul de abonare.

 

4. Interacționează cu alte pagini Facebook pentru afaceri.

Nu e cazul să fii individualist. Traficul se face și prin RECOMANDARE. Să zicem că ai un articol bun pe blog. Anunți pe Facebook printr-un post acest articol. Paginile cu care tu interacționezi s-ar putea să considere util acel articol și pentru cititorii lor. Drept urmare v-a da SHARE la postul tău. Cu alte cuvinte câștigi trafic de pe alte pagini.

Ca asta să meargă trebui mai întâi să interacționezi cu alte pagini și să recomanzi la rândul tău pentru a putea fi recomandat.

Aceasta este planul care îți poate aduce trafic și implicit clienți. Munca din spatele lui este o altă treabă. Nu va fi ușor. Cel mai important lucru este să publici conținut de calitate.

Facebook a împlinit 10 ani și a câștigat multă experiență în promovovare.

 

Articol de Oprescu Gabriel.

  • 06.03.2014 09:56

Comentariu

Avatarul utilizatorului: UniculBucuresti

UniculBucuresti

Mersi pentru sfaturi ;) sunt foarte utile.

Avatarul utilizatorului: curatenie Bec

curatenie Bec

Curatenie Bec, va sta la dispozitie cu o gama larga de servicii. Facem "curatenie bec" in apartamentul, biroul sau vila dumneavoastra. Lucram cu personal atent selectat, fara cazier si clinic sanatos. Va oferim posibilitatea de a inregistra contabil cheltuielile cu serviciile de curatenie, intrucat eliberam factura fiscala pentru prestari servicii si lucram pe baza de contract. Preturile si alte detalii le puteti consulta pe pagina noastra, www.curatenie-bec.com Toate serviciile includ si consumabilele (detergenti, hartie, lavete). Tel: 0771.304.061