Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Smart Bed - Cum să dormiți inteligent

Smart Bed - Cum să dormiți inteligent

 

Probabil că nu vă așteptați, dar patul ”smart” există și contrar așteptărilor e destul de inteligent. El a fost dezvăluit ieri la CES 2014 și în scurt timp își așteaptă somnoroșii să îl încerce.

Pe numele său Sleep Number X12, patul vă va demonstra cât de bun este un somn în condiții inteligente. Prețul său pleacă de la 8000$ și este o soluție bună atunci când simplele aplicații de mobil sau alte dipozitive pentru un somn liniștit, nu dau rezultate. 

Dar ce îl face smart?

Din câte știu eu, până acum nu s-a inventat ceva care să vă scutească de sforăit. Patul deștept o poate face.

Este dotat cu 2 saltele ajustabile cu aer. Ele pot lua forma corpului și vă oferă cea mai bună poziție pentru dormit. Patul învață despre somnul dumneavoastră și ajunge să vă cunoască mai bine în timpul nopții, decât vă cunoașteți singur.

Este dotat cu foarte mulți senzori și știe când adormiți sau când sunteți treaz. Monitorizează respirația și bătăile inimii și trimite date către o aplicație iOS. Aplicația vă acordă o notă pentru somn și vă oferă detalii despre fiecare noapte de odihnă (atât cât există).

 

Smart Bed

 

Mai are și clopoței sau fluiere care sunt activate pe timpul nopții și care fac somnul mai plăcut. Saltelele au capacitatea de a se ridica sau coborî astfel încât să elimine zgomotele din timpul nopții. Are și telecomandă care se activează prin comandă vocală pentru a modifica poziția patului sau a aprinde luminile.

Dacă vă treziți în timpul nopții și umblați prin casă, lumini verzi și relaxante se vor aprinde sub pat.

Patul poate fi configurat la comandă, cu lumini și alte dispozitive. Este cel mai scump din seria lui, firma fiind specializată pe astfel de paturi ieșite din comun.

V-a convins sau nu?

Sursa ces.cnet.com

 

Articol de Oprescu Gabriel.

  • 08.01.2014 12:31

Comentariu