Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Instrumente AI Copywriting: ajutor sau amenințare

Cum să lucreze inteligența artificială pentru voi 

Pătrunderea (ne)așteptată a inteligenței artificiale și disponibilitatea ei tot mai mare au deschis numeroase oportunități noi, dar au provocat și îngrijorare în rândul diferitelor profesii. Una dintre ele este de copywriter, așadar, mulți dintre ei, în timp ce se spală dimineața pe dinți în fața oglinzii, pun întrebarea de al cărei răspuns se tem: 

Jobul de copywriter va fi depășit în curând? 

Motivul pentru aceasta este faptul că cele mai recente instrumente AI sunt capabile să scrie în doar câteva minute un text, să creeze un slogan, să compună o postare pe blog și să facă sarcini similare pentru care copywriterii au nevoie de ore și uneori de zile. 

Ruka čoveka i ruka robota

Însă, se pare că nu există niciun motiv de alarmă. Ceea ce trebuie să știți este că AI-ul nu este omnipotent, cel puțin nu încă. De aceea, această tehnologie oferă cele mai bune rezultate atunci când este folosită ca instrument, nu ca înlocuitor al omului. În acest detaliu se află o oportunitate unică pentru toți cei implicați în scris în scopuri de marketing.

Și anume, poziția de copywriter sau de redactor de conținut, în general, nu ar trebui să devină redundantă, dacă scriitorii, în loc să ignore inteligența artificială, învață să folosească cu înțelepciune instrumentele AI pentru a-i ajuta să-și facă treaba și mai bine.

Acest mod de utilizare a tehnologiei AI poate economisi în mod semnificativ timpul copywriterilor, le poate crește productivitatea și câștigurile.

Copywriterii care învață să folosească AI-ul vor avea astfel ocazia să nu mai fie (doar) scriitori, ci să devină (în sfârșit) editori.

Imaginați-vă că de acum înainte veți comanda în sfârșit textele, le veți trimite înapoi pentru revizuire sau le veți corecta. Iar scriitorul de la care veți face toate acestea va fi instrumentul AI ales. 

Prin urmare, dacă învățați câteva trucuri, AI poate fi asistentul vostru, nu o amenințare. 

În această postare de blog vă dezvăluim cum să utilizați instrumentele AI în mod inteligent și eficient în copywriting. 

Ruka čoveka i ruka robota

Ce sarcini puteți delega asistentului vostru AI?    

1. Brainstorming 

Brainstormingul este unul dintre cele mai importante procese din orice companie, singura problemă este că necesită companie – ceea ce, ca scriitor, mai ales dacă lucrați de acasă, uneori nu aveți. Amintiți-vă de câte ori v-ați simțit acaparați de ecranul alb, motiv pentru care creierul vostru s-a simțit singur și a refuzat să coopereze. 

Datorită instrumentelor AI, veți avea pe cineva cu care să discutați și să faceți schimb de idei pentru a găsi cea mai bună idee. Prin urmare, utilizați aceste instrumente pentru a genera idei noi, inspirație și motivație pentru scris. 

2. Depășirea blocajului creativ 

Fiecare scriitor are parte de un blocaj mai devreme sau mai târziu. 

Ca în orice muncă, cea mai grea parte este să începeți, iar când apare un blocaj, albul ecranului pare uneori un deșert fără sfârșit. Ei bine, instrumentele AI pot fi o oază fertilă în mijlocul acelui deșert, sugerând pur și simplu câteva propoziții care vor reduce spațiul gol de pe ecran și vor stârni inspirația în creier și vor rupe blocajul. 

3. Crearea de titluri și subtitluri 

Dacă sunteți un scriitor, atunci știți că a veni cu titluri și subtitluri bune uneori necesită mai mult timp decât a scrie un text bun. 

De fapt, fiecare copywriter știe că cele mai importante părți ale textului sunt titlurile și subtitlurile. AI poate fi de mare ajutor aici: în doar câteva secunde, vă va oferi o serie de sugestii diferite de titluri și subtitluri. 

4. Reduce timpul de cercetare 

Ceea ce angajatorii și cititorii nu înțeleg adesea: textul este doar vârful aisbergului.

Munca de copywriter este mult mai mult decât scrisul. Potrivit unor cercetări, un copywriter își petrece între 70 și 80% din timp făcând cercetări.

Instrumentele AI vă aduc economii semnificative de timp în acest segment. În loc să petreceți multe ore pe Google, inteligența artificială va cerceta și va prezenta, în doar câteva minute, toate informațiile relevante care vă interesează. Voi trebuie doar să le verificați și să le alegeți.

Cu ajutorul instrumentelor AI, puteți, de asemenea, să verificați cuvintele-cheie și hashtagurile pentru textul vostru sau postarea pe rețelele sociale și astfel să vă optimizați conținutul SEO.

5. Permite accesul pe piața externă 

Fiecare copywriter știe că conținutul scris pentru țările vorbitoare de limba engleză se plătește mai bine. Cu toate acestea, nu toată lumea are un nivel nativ al acestei limbi. De aceea, AI vă poate ajuta să traduceți textul, precum și să verificați și să îmbunătățiți ceea ce ați scris într-o limbă străină.

Deci, ca și cum aveți un scriitor și un traducător în echipa voastră.

Pe scurt: Cu ce vă poate ajuta AI? 

  • Generarea de diferite copii de testare publicitare pentru grupurile A și B
  • Găsirea cuvintelor-cheie SEO
  • Scrierea textului conceptual
  • Scrierea postărilor pentru rețelele sociale
  • Crearea de hashtaguri și cercetarea celor existente
  • Colectarea de informații pentru scriere
  • Crearea unui CTA
  • Generarea de idei 

Cum arată utilizarea unui instrument AI în 5 pași? 

Bonus: Exemplu 

  • Stabiliți tema despre care doriți să scrieți.
  • Dați instrucțiunile instrumentului AI (care sunt obiectivele conținutului vostru, este o postare de blog, un articol de ziar sau o ficțiune, determinați tonul vocii și publicul-țintă).
  • Așteptați ca AI să facă o sugestie.
  • Verificați faptele din text și stabiliți dacă este de bună calitate. 
  • Dacă nu sunteți mulțumiți de propunere, trebuie să oferiți instrumentului AI orientări suplimentare sau pur și simplu să solicitați o nouă propunere. Puteți corecta singuri tot ceea ce nu vă place. 

Iată cum ar suna introducerea acestui text dacă ar fi fost scris de un instrument AI. 

Ruka čoveka i ruka robota

Dacă nu sunteți impresionat de această sugestie AI, continuați să citiți pentru a afla cum să o îmbunătățiți. 

Expunerea lacunelor: Provocări și defecte ale instrumentelor AI în copywriting 

După cum am menționat la începutul textului: instrumentele AI au limitările lor. 

Va trece în prim-plan în special dacă, în loc să-l abordați ca pe un instrument pe care îl gestionați, vă bazați pe deplin pe el.

Vă prezentăm câteva dintre cele mai frecvente deficiențe ale instrumentelor AI și sfaturi despre cum să le corectați.

1. (Totuși) nu este suficient de bun în limba română 

Pentru copywriterii care scriu în limba română, inteligența artificială nu este încă suficient de bună. 

Prin urmare, trebuie să corectați fiecare text din punct de vedere gramatical, dar și să-l remodelați stilistic.  

Sfat profesionist: Deoarece AI ​​este mult mai bun în engleză, cereți-i să creeze conținut pentru voi în limba respectivă, apoi traduceți textul și îl schimbați la nevoie. 

2. Problema originalității 

AI funcționează analizând conținutul existent pe internet, scris de scriitori la fel ca voi, și apoi încearcă să facă ceva nou din el. 

Aceasta înseamnă că copia voastră nu este 100% autentică. Prin urmare, este o idee bună să editați orice text scris cu ajutorul instrumentelor AI prin schimbarea propozițiilor, modificarea structurii sau, pur și simplu, prin adăugarea de conținut pe baza celui existent. După aceea, ar fi o idee bună să verificați textul pentru plagiat printr-un software. 

3. Respectarea regulilor Google și a clasamentului 

În principiu, Google nu este împotriva instrumentelor AI dacă acestea sunt folosite pentru a oferi conținut de calitate, destinat persoanelor interesate.

Cu toate acestea, dacă doriți să abuzați de acest instrument ca o comandă rapidă pentru a vă poziționa mai bine textul sau site-ul, Google îl va sancționa.

De asemenea, multe site-uri verifică dacă conținutul este creat de AI și nu doresc să-l publice sau să pună un avertisment că este un text produs de inteligență artificială. Similar cu sfatul anterior, soluția pentru acesta este editarea, parafrazarea, modificarea conținutului.

Țineți pasul cu vremurile 

Instrumentele AI pot fi utile în mâinile scriitorilor care știu să le folosească. Dacă luați pătrunderea noilor tehnologii ca pe o oportunitate, nu ca pe o amenințare, și dacă folosiți unele dintre sfaturile din această postare pe blog, ar trebui să vă îmbunătățiți scrisul și să dați frâu liber creativității. 

Dacă doriți să învățați tehnici avansate de scriere, să descoperiți secretele care vă vor ajuta conținutul să fie poziționat în topul căutării Google și cum să utilizați instrumentele AI pentru a crea conținut care se vinde, înscrieți-vă la programul Content&Seo Manager.  

P.S. Unul dintre subtitlurile din acest text a fost creat cu ajutorul unui instrument AI, vă puteți da seama care? 

  • 13.10.2023 14:38

Comentariu