Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Cine dorește să viziteze Congo? Acest administrator de rețea a plecat deja

Congo

Unul dintre studenţii noștri de la departamentul de Administrare a plecat în interes de serviciu în Congo unde, ca parte a unei echipe de dezvoltatori a întreprinderii sale, trebuie să livreze și să instaleze un sistem de încasare a taxei de drum pe podul Mobutu-Sese-Seko din portul Matadi.

Din comunicatul Institutului Mihailo Pupin: “Se așteaptă ca realizarea cu succes a acestui sistem să creeze noi oportunități de afaceri în această țară africană, legate cu prioritate de livrarea sistemelor de încasare automată a taxei de drum, deoarece acum încasarea se face manual.”

Există locuri de muncă aventuroase în domeniul administrării de rețele, dar nu le poate obține oricine.

Doriţi să deveniţi un "Indiana Jones" al reţelelor? Iată ce trebuie să ştiţi în afară de admistrarea tehnică 

Dacă vă ocupaţi de administrarea reţelelor şi a sistemelor, în afară de administrarea tehnică, mai trebuie să ştiţi şi limbajul de interogare SQL, pentru lucrul cu bazele de date.

Acesta este principalul lucru care i se cere unui administrator din punct de vedere al programării.

O astfel de cerinţă există, deoarece în calitate de administrator de sistem, puteţi avea şi responsabilităţi ce au legătură cu bazele de date sau cu utilizarea sistemului cu ajutorul bazelor de date, într-un mod sau altul, şi dacă nu ştiţi SQL, nu veţi putea să le îndepliniţi.

În esenţă, întregul server sau sistem de operare este organizat prin intermediul unui anumit tip de baze de date.

În afară de SQL, este foarte util să aveţi şi câteva cunoştinţe minime despre programare. Cel puţin să ştiţi să citiţi un cod sau să scrieţi un script simplu.

De exemplu, recent m-am confruntat cu o situaţie în care a fost necesară instalarea unor televizoare LCD care să fie unite cu calculatorul şi, prin intermediul cărora, să fie redate seminare înregistrate, comentarii ale cursanţilor şi alte materiale multimedia. Instalaţia şi conexiunea a fost o treabă ce ţinea de administrare, dar a fost necesară şi scrierea unui scurt script care să permită un control şi o pornire ciclică mai uşoară a fişierelor marcate.

Administratorul a ştiut să facă acest lucru şi toată treaba a fost terminată în mai puţin de 30 de minute. În caz contrar, cine ştie cât timp ar fi fost necesar pentru a porni întregul sistem.

Dacă vă ocupaţi sau doriţi să vă ocupaţi cu administrarea reţelelor, dar momentan nu ştiţi nimic despre programare, vă propun să studiaţi C# sau PHP. PHP are un mediu de dezvoltare gratuit, aşadar puteţi începe imediat (descărcaţi de pe Internet serverul WAMP, descărcaţi tutoriale şi puteţi să scrieţi primul dvs. program chiar de azi).

Nu este important ce limbaj de programare cunoaşteţi, chiar şi la un nivel de începător. Foarte util este să înţelegeţi cum se citeşte şi cum funcţionează un cod de programare în general.

Din acest motiv, departamentul de Administrare de la LINK Academy cuprinde şi cunoştinţe esenţiale despre SQL, iar cursanţii ambiţioşi pot primi, drept bonus, un set complet de cursuri de programare.

Avem cursuri SQL care sunt disponibile pretutindeni şi sunt foarte uşoare. Puteţi asimila repede acest limbaj interogativ şi puteţi învăţa cu lucraţi cu bazele de date.

De asemenea, avem cursuri cisco care pot fi o bună alegere dacă doriţi să dobândiţi competenţele care vă vor permite să vă ocupaţi de administrarea reţelelor.

  • 17.12.2012 11:58

Comentariu