Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Cum să deveniți viral pe TikTok – strategii folosite de creatorii de TOP

Datorită internetului și rețelelor sociale, se pare că nu a fost niciodată mai ușor să deveniți celebru și să vă împărtășiți talentele lumii.

Însă, există o altă față a monedei:

  • Deși există o serie de platforme disponibile astăzi, unde vă puteți promova ideile, nu a fost niciodată mai greu să ieșiți la suprafață. 

Numărul mare de creatori digitali și cantitatea nesfârșită de conținut care este publicat în fiecare zi înseamnă că utilizatorii nu sunt capabili să urmărească totul; durata lor de atenție se reduce și trebuie să fiți cu adevărat impresionanți și persistenți pentru a-i atrage pe canalul vostru.

Acest lucru este valabil mai ales pentru TikTok, despre care se estimează că are peste 100.000 de influenceri. Cu toate acestea, oricine dorește să devină viral nu ar trebui să se lase descurajat de acest număr, deoarece această platformă are peste 1,6 miliarde de utilizatori la nivel global (dintre care 1,1 miliarde sunt utilizatori lunari, activi), care vizionează mai mult de un miliard de clipuri pe zi.

Așadar, pentru oricine dorește să devină viral realizând conținuturi video scurte și interesante, TikTok este locul potrivit. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți unele dintre strategiile eficiente folosite cu succes de cei mai urmăriți creatori de pe TikTok.

În acest text, vă dezvăluim care sunt aceste strategii și cum să le implementați.

Planiranje

10 strategii pentru crearea de conținut viral pe TikTok

Ca pe orice rețea socială, distribuția conținutului pe TikTok depinde de algoritm. Dacă știți ce preferă algoritmul, veți avea șanse mai mari să deveniți virali.

TikTok decide dacă să vă arate conținutul unui public mai larg, pe baza a trei elemente: 

  • Angajamentul spectatorilor: Aceasta înseamnă că clipurile care au like-uri, comentarii sau sunt distribuite de spectatori au șansa de a fi mai bine poziționate.
  • Interesul spectatorilor: Dacă clipurile voastre sunt vizionate de la început până la sfârșit, TikTok va înțelege că aveți un dar rar pentru a atrage spectatori și, prin urmare, va recomanda conținutul vostru altora.
  • Conținut bine editat: Clipurile care sunt realizate conform standardelor TikTok, adică folosesc tendințele actuale, muzică, sunete, majuscule și hashtaguri, au o acoperire mai mare. 

Pentru a verifica toate cele trei elemente, urmați aceste sfaturi: 

1. Fiți în trend 

TikTok este cunoscut în special pentru trendurile care păcălesc de obicei un număr mare de utilizatori pentru o perioadă, fie că este vorba de un dans cool, de împărtășirea de opinii nepopulare sau de anumite sunete. Urmărirea acestor tendințe crește șansa ca videoclipul vostru să ajungă la un public mai larg și astfel să vă aducă noi urmăritori. 

Totuși, trebuie să știți asta: Trendurile de pe TikTok se schimbă rapid, ceea ce înseamnă că trebuie să cunoașteți bine conținutul actual de pe platformă și să fiți întotdeauna la curent.

Totuși, pentru a ieși în evidență față de ceilalți followeri ai trendului, ar fi bine să vă dați o notă personală, în funcție de propriile interese. De exemplu, dacă doriți să vă poziționați ca blogger de fashion, conectarea unui trend de TikTok actual cu moda, chiar dacă pare imposibilă, este o cale bună de urmat. Cunoscutul brand de design Guess, care are o mulțime de urmăritori respectabili pe TikTok, a făcut exact asta cu tendința cândva populară și cu hashtagul Squid Game.

2. Postați cu regularitate 

Oricine își poate face un nume cu unul sau două videoclipuri de succes, dar pentru cei care vor să facă din TikTok profesia lor – asta nu este suficient: este nevoie de consecvență. 

Așadar, trebuie să postați în mod regulat pentru a oferi urmăritorilor voștri conținut bogat și pentru a fi constant în fața ochilor lor. 

Popularul brand de băuturi Poppi, ale cărui videoclipuri au milioane de vizualizări, postează în medie 1,2 clipuri pe zi. 

https://www.tiktok.com/@drinkpoppi 

3. Nu vă fie frică de provocare 

Sau cum ar spune Barney Stinson: Challenge accepted! 

De fapt, unul dintre lucrurile pentru care TikTok-ul este cunoscut în întreaga lume sunt diferitele provocări. Indiferent că sunt create de branduri celebre sau influenceri, aceste provocări devin rapid virale. Prin urmare, sunt o modalitate excelentă de a atrage atenția asupra sinelui. Găsiți provocările actuale și alegeți una care se vi se potrivește vouă și profilului vostru.

4. Folosiți hashtaguri 

Hashtagurile sunt o modalitate ușoară de a sugera potențialilor urmăritori despre ce este vorba în videoclipul vostru, înainte ca aceștia să-l fi vizionat.

În fila Discover, puteți găsi cele mai recente hashtaguri și le puteți alege pe cele care se potrivesc cu conținutul vostru. Astfel, clipurile voastre vor fi oferite persoanelor care sunt interesate de ceea ce faceți și veți avea mai mulți urmăritori.

5. Introduceți melodii și sunete virale în clipurile voastre 

TikTok a devenit un instrument excelent pentru promovarea muzicii noi, dar și pentru a aduce înapoi publicului câteva hituri clasice sau uitate pe nedrept. Adăugarea muzicii actuale la videoclipul vostru este de fapt o altă modalitate de a fi în trend. 

Pe lângă muzică, există și sunete diferite, de la mashup-uri de melodii la dialoguri din filme sau desene animate sau sloganuri lansate de creatori individuali. De fapt, în afară de utilizarea acestor sunete, crearea lor este o modalitate bună de a deveni virali în ceea ce faceți. 

6. Utilizați așa-numitele hook-uri 

Pe TikTok, primele impresii sunt cu adevărat neprețuite. Într-o mare de conținut, este foarte greu să opriți pe cineva să dea scroll și să vă vizioneze videoclipul, doar dacă îi atrageți atenția cu ceva mare. Acolo intervine hook-ul. 

Hook este ceva interesant, intrigant sau atractiv, care îi va face pe utilizatorii de TikTok să vă vizioneze videoclipul. Pentru a prinde pește, trebuie să aruncați o momeală bună. La fel este și cu clipurile de TikTok: pentru ca cineva să vă urmărească, trebuie să-l atrageți de la bun început cu un hook eficient. Ar putea fi ceva ce spuneți, scrieți sau felul în care începe videoclipul vostru; trebuie doar să stârnească curiozitatea utilizatorilor și să-i determine să vă vizioneze conținutul. 

Utilizați una dintre următoarele abordări dacă doriți ca clipurile voastre să înceapă cu un hook irezistibil: 

  • Puneți o întrebare care să intereseze publicul vostru. Cu toții avem probleme, lucruri care ne deranjează sau pe care nu știm să le rezolvăm. Dacă cineva începe să vorbească despre ele și oferă o perspectivă sau o soluție, ne interesează imediat. Acestea sunt clipurile care încep cu propoziția: „Dacă vă luptați cu problema asta și asta, atunci obligatoriu trebuie să vedeți acest videoclip”. 
  • Variația discuției despre problemă este să o începeți prin a întreba: „Vreți să scăpați de mătreață?” Acest lucru va interesa publicul care caută soluții similare. 
  • Faceți o listă. Acestea sunt întotdeauna o modalitate populară de a consuma conținut. Poate fi o listă de exerciții pentru creșterea forței, alimente pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă, produse necesare pentru îngrijirea feței etc. Pentru a fi mai eficient, vă puteți condimenta lista cu titluri cu afirmații precum: „Singurele exerciții de care veți avea nevoie vreodată în viață”. 

Unele dintre hook-urile eficiente sunt: ​​„Vizionați până la sfârșit”, „Am un secret”, „Știați că”, „Sfaturi pe care mi-aș dori să le fi știut înainte” etc. Pentru a vă familiariza cu toate tipurile de hook-uri, vizualizați-le pe cele recomandate de creatorii de pe TikTok: 

https://www.tiktok.com/@zestyagency/video/7288608136909393160?q=%23hooks&t=1701350969038 

7. Fiți scurți și atractivi 

Pe TikTok, mai puțin este (în general) mai mult. 

Această platformă a fost concepută ca un loc cu videoclipuri scurte, motiv pentru care durata lor a fost inițial limitată la 15 secunde. Deși astăzi puteți încărca clipuri de până la trei minute, majoritatea sunt mai scurte. 

Prin urmare, trebuie să fiți cât mai scurți și interesanți posibil, deoarece utilizatorii de TikTok nu au nici timpul și nici concentrarea pentru a viziona conținut mai lung. Cu cât videoclipul este mai scurt, cu atât sunt mai mari șansele ca cineva să-l vizioneze până la sfârșit, iar acesta este unul dintre criteriile pe baza cărora algoritmul recomandă conținutul unui public mai larg. 

8. Păstrați legătura cu urmăritorii voștri 

Una dintre cele mai bune modalități de a avea o audiență implicată, care vă va comenta și distribui videoclipurile, pe care algoritmul TikTok le apreciază în special, este să interacționați cu ei. 

De exemplu, puteți intra în direct din când în când, răspunzând la întrebările frecvente sau permițând urmăritorilor voștri să vă pună întrebări în timp real. În timp ce sunteți „în direct”, videoclipul vostru va fi sugerat utilizatorilor pe pagina For You și aceștia îl vor putea accesa cu ușurință, iar dacă comentează, videoclipurile voastre le vor fi afișate în viitor. 

9. Fiți amuzanți 

Cel mai mare număr de utilizatori de TikTok au vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și există aproape un procent egal de femei și bărbați. Toți sunt interesați de diferite tipuri de conținut: de la divertisment, la tutoriale, la educație și chiar știri. Aceasta înseamnă că oricine poate găsi publicul potrivit pe TikTok. 

Orice ați face, un sâmbure de bună dispoziție vă va condimenta conținutul, astfel încât să devină mai atractiv pentru mulți utilizatori. Și anume, majoritatea publicului de pe TikTok este generația Z, iar conform unui studiu, 65% dintre ei folosesc internetul pentru divertisment, așa că au nevoie ca conținutul să fie distractiv, dar asta nu înseamnă că nu poate fi educațional și instructiv în același timp. Un exemplu în acest sens este aplicația de învățare a limbilor străine Duolingo, care se bucură de o mare reputație pe această platformă datorită umorului și creativității sale. 

https://www.tiktok.com/@duolingo 

10. Găsiți o nișă 

O modalitate bună de a vă asigura urmăritori fideli este să vă definiți nișa. 

Gândiți-vă la ce vă interesează, la ce vă pricepeți și la ce ar putea fi interesant pentru publicul vostru, apoi oferiți-i acel conținut. 

Nu vă fie teamă că ceea ce știți nu va fi interesant pentru alții. Emma Chieppor, mai cunoscută sub numele de Excel Dictionary pe TikTok, a câștigat o mulțime de urmăritori pentru a împărtăși sfaturi și trucuri rapide pentru utilizarea programului Excel.  

11. Educați-vă publicul 

Pe lângă căutarea de divertisment, utilizatorii de TikTok își doresc și soluții practice și aplicabile, deci un fel de educație. Hashtagul #HowTo are peste 52 de miliarde de vizualizări, urmat de #TipsAndTricks cu 16 miliarde. 

Multe branduri obțin milioane de vizualizări folosind aceste hashtaguri pentru videoclipurile lor, care arată cum utilizatorii își pot îmbunătăți viața cu produsele lor. 

Obțineți cele mai căutate cunoștințe și abilități pentru afaceri de succes pe internet 

TikTok-ul este doar una dintre rețelele prin care brandurile comunică astăzi cu utilizatorii lor. De fapt, cea mai mare parte a afacerilor moderne se desfășoară pe internet, motiv pentru care companiile caută tot mai mult oameni care știu să creeze și să comercializeze conținut prin intermediul rețelelor sociale. 

Așa că, în sfârșit, puteți taxa pentru timpul petrecut pe TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat și alte platforme. Tot ce aveți nevoie este să dobândiți cunoștințele și abilitățile care vă vor permite să creați conținut care să atragă un număr mare de oameni. Acest lucru se poate face cel mai ușor la InternetAcademy, unde veți învăța totul despre afaceri pe internet, marketing online și vânzări online

E timpul să deveniți virali. 

  • 11.12.2023 15:53

Comentariu