Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Dilema viitorilor programatori de aplicații: VB sau C#? (Soluționată!)

VB sau C#

Unul dintre colegi a întrebat dacă este mai bine să învețe Visual Basic sau C#:

"De multă vreme mă gândeam să adresez o întrebare de specialitate legată de programare, dar care este în același timp şi o cerinţă pentru un sfat."

"Ce ar fi mai bine să învăţ: VB 11.0 sau C# 5.0 pentru programarea aplicațiilor care folosesc baze de date? În documentația Microsoft, după câte am înteles eu, scrie că VB 2008 poate face tot ceea ce face și C# 5.0. Este adevărat că versiunile anterioare de VB nu au fost atât de bune ca C#, mai ales cele mai vechi de anul VB 6.0"
 
"Mulțumesc mult și vă salut"

Dilema referitoare la alegerea dintre VB 11.0 şi C# 5.0 este foarte des întâlnită.

Cunoscutul specialist și autor de bestseller-uri despre programare, Dan Appleman, a scris chiar și o carte pe această temă: "Visual Basic.NET or C#...Which to choose?"

Iată răspunsul, pe scurt:

Ambele limbaje sunt excelente din punct de vedere tehnic, iar în ceea ce priveşte posibilităţile pe care le oferă, sunt foarte asemănătoare.

Dacă ne-am lua numai după acest aspect, atunci alegerea corectă ar depinde de propria dorinţă, ceea ce înseamnă că ar fi indiferent pe care dintre aceste două limbaje alegem să le studiem.

Totuşi, există şi percepţia conform căreia C# este pur şi simplu mai bun şi că programatorii C# sunt mult mai bine pregătiţi. Acest lucru este valabil atât în rândul clienţilor, cât şi în rândul echipelor de dezvoltare şi al managerilor acestora. Această perceţie nu se bazează pe fapte, dar oricum există şi este destul de proeminentă. De aceea, un programator C# va avea mult mai multe opţiuni în ceea ce priveşte salariul şi alegerea locului de muncă decât un programator VB cu acelaşi nivel de experienţă sau chiar mai mare.

Nu este corect, dar aceasta este situaţia.

De aceea, dintre aceste două limbaje, propunerea mea este C#.

Cursul c vă va familiariza cu unul dintre cele mai căutate limbaje de programare din lumea IT.

Dacă doriţi să faceţi parte dintr-o generaţie de succes, alegeți unul dintre programele de la LINK Academy şi beneficiaţi de avantajele studiului la distanţă, indiferent dacă vă aflaţi în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova,Timişoara, deoarece studiul online se poate realiza în orice oraş din România.

  • 17.01.2013 12:05

Comentariu