Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

7 exemple de design fantastic de jocuri video

Ce observaţi imediat la un joc video? În 99% din cazuri observați designul excelent al  jocului video (sau dezastruos).

7 exemple de design fantastic de jocuri video

De aceea, am decis să vă prezentăm unele dintre jocurile video care deţin un design de top şi care au schimbat pentru totdeauna industria jocurilor video. Dacă nu le-aţi jucat până acum, vi le recomandăm călduros!

Legend of Zelda: Breath of Wild

Legend of Zelda Breath of Wild

Legend of Zelda este un joc arcade celebru, devenit astfel datorită eroului Link. Totuşi, în timpul creării noului joc, erau necesare şi unele noutăţi pentru a ţine pasul cu timpul. Cum se poate uni tradiţia şi noua identitate vizuală? Trebuiau schimbate şi anumite detalii ale jocului pentru ca acesta să-şi menţină originalitatea.

Personajul principal, băiatul cu numele Link, nu mai poartă căciulă (care şi aşa arăta ca parte a unei pijamale), în timp ce restul elementelor sunt elemente consacrate ale acestui personaj, desenate cu mare atenţie într-un nou stil vizual. Jocul pare a fi pictat pe o pânză, lucru care s-a obţinut datorită unei combinaţii de culori care parcă ar fi aplicate cu pensula. Acesta este un adevărat exemplu al unui design bun care influenţează enorm calitatea unui joc de nota 10.

Bioshock

Bioshock

Deşi în acest joc shooter jucaţi individual, totuşi, „personajul” principal al acestui joc este oraşul subacvatic Rapture, în care are loc acţiunea. Designul unic este un omagiu adus anilor ’50 ai secolului trecut şi reprezintă o vizune a viitorului, actuală în acel timp, lucru care se potriveşte perfect cu povestea despre oraşul subacvatic. În ce privește jocul care se bazează pe atmosferă, era esenţial să se exprime cu exactitate cât de terifiant este oraşul distrus.

În timpul designului acestui joc, designerii au acordat atenţie chiar şi celor mai mici detalii, care au contribuit ca jocul să devină o adevărată capodoperă digitală. De aceea, nu trebuie să ne mire faptul că Bioshock şi continuarea acestui joc shooter au primit numeroase premii şi că este considerat drept unul dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile.

Overwatch

Overwatch

Pe lângă jocul propriu-zis, şi designul a fost esenţial pentru succesul acestui joc shooter. Principala diferenţă faţă de multe alte jocuri similare este atmosfera. Acţiunea din jocul Overwatch se petrece într-un viitor apropriat. Acţiunea nu este distopică, ci progresivă şi optimistă. Această abordare trebuia ilustrată cu un design adecvat al personajelor şi al mediului, folosind o mulţime de culori.

Fiecare erou din joc este unic în ceea ce priveşte aspectul şi trăsăturile sale. Când este vorba de shooter, personajele trebuie recunoscute foarte uşor în timpul jocului. Acest lucru s-a realizat datorită faptului că fiecare personaj se deosebea semnificativ în ceea ce priveşte forma, înălţimea şi în general designul aspectului acestuia. Designul şi întregul joc sunt realizate perfect, fantastic, iar dovada acestui lucru o constituie şi numeroasele premii şi titluri pentru cel mai bun joc al anului trecut.

Limbo

Limbo

Ce-i mai puţin e uneori mai mult. Acesta era, evident, motoul designerilor care au proiectat jocul Limbo, având în vedere faptul că este vorba de o platformă 2D alb-negru. Limbo este un joc fără o acţiune clară, în care noi, ca jucători, ghidăm un băiat anonim prin medii periculoase şi pline de capcane.

Conform jocului, toate personajele sunt în întuneric, iar jucătorul vede doar siluetele lor. Pentru ca vizualitatea unui astfel de joc să aibă efect, era necesar să se exprime întreaga lume prin jocul umbrelor în care se găsesc constant personajele. Jocul a avut un mare succes, în special datorită aspectului fantastic şi original.

Grim Fandango

Grim Fandango

Jocul de aventură Grim Fandango a ilustrat lumea în care morţii din cultura aztecă (care se pot vedea în timpul sărbătorii naţionale mexicane „Dia de los Muertos”) „trăiesc” în stilul neo noir din anii ’20 ai secolului trecut. Datorită designului excelent, povestea despre un schelet care rezolvă misterul în stilul filmelor alb-negru hollywoodiene („The Maltese Falcon” - „Şoimul maltez”, „Casablanca”) pare originală şi convingătoare.

Acesta este primul joc realizat de LucasArts Studio, care creează personajele folosind grafica 3D. Când a fost lansat în anul 1998, acest joc a fost un hit instant, în timp ce versiunea remasterizată, cu aspect grafic şi sunet îmbunătăţit, a fost lansată în anul 2015.

Unravel

Unravel

Inovaţiile în acest joc video pleacă de la o singură premisă – sunteţi în rolul unei bile de lână care explorează totul în jurul ei. Personajul principal trebuia proiectat foarte bine să provoace emoţii încă de la prima vedere, să ne facă să ne identificăm cu „viaţa” personajului. Jarni, personajul principal, ne aminteşte de o veche jucărie tricotată. În timp ce aleargă prin lume, Jarni lasă în urma sa fire de lână.

Acest personal călătoreşte prin medii realiste, care sunt prezentate fotorealist. Efectul final, cu un design neobişnuit, este creat astfel încât să încurajăm personajul principal tot timpul, din care rezultă o poveste emoţionantă care ni se pare credibilă.

Tomb Raider

Tomb Raider

În ce privește designul jocurilor video, nu putem să nu menţionăm personajul şi povestea despre Lara Croft, eroina jocului Tomb Raider. Când a apărut în anul 1996, acest joc video a constituit o dublă revoluţie în industria jocurilor video. Pe de o parte, pentru designul jocului era folosită exclusiv tehnica 3D, iar pe de altă parte, era prezentată eroina care a intrat în istoria jocurilor. Folosind tehnica 3D, jocul a stabilit unele standarde care sunt prezente şi în ziua de astăzi (cu toate avansările tehnologice).

Deşi iniţial Lara avea un aspect puţin mai diferit decât cel actual, ea a fost un hit instant. În ziua de astăzi, Lara Croft este poate şi cel mai recunoscut personaj din jocurile video, desigur, pe lângă Super Mario. Acest lucru se datorează în primul rând designului, care a cochetat cu sex-appeal-ul protagonistei. Tricoul turcoaz, pantalonii scurţi, coafura în formă de coadă de cal împletită şi cele două pistoale sunt cu siguranţă elementele pe baza cărora o veţi recunoaşte întotdeauna pe Lara Croft.

Devino şi tu un designer de top!

În spatele tuturor acestor jocuri stau nişte designeri geniali, care prin activitatea lor dovedesc că şi jocurile video pot fi o adevărată artă, din care se poate obţine un venit excelent! De aceea, studiourile de jocuri video caută constant designeri inovatori, care ştiu să facă diferenţa dintre un joc bun şi unul fenomenal.

Dacă îţi plac jocurile video, ai o imaginaţie vie şi îţi place să desenezi, în doar un an de zile poţi deveni unul dintre designerii de top. Vei invăţa să foloseşti cele mai recente programe CAD şi vei avea oportunitatea să obţii certificate recunoscute la nivel internaţional. La următorul link găseşti tot ceea ce vei învăţa în cadrul departamentului 3D Design & CAD.

  • 24.04.2017 17:06

Comentariu