PHP pentru Internet sau C# pentru aplicațiile desktop?

PHP pentru Internet sau C# pentru aplicatiile desktop

Unele dileme doar par a fi grave. 

Ambele limbaje, atât PHP, cât și C#, sunt căutate și dominante.

Părerea mea este că dacă, personal, unul dintre ele vă atrage mai mult decât celălalt, alegeți-l pe acela. Nu veți greși şi, în plus, veţi şti că învăţaţi limbajul în care doriți cel mai mult să lucrați

Pe de altă parte, dacă ambele limbaje vă atrag în aceeaşi măsură, am două propuneri:

Alegeţi C# dacă sunteţi pregătiţi să investiţi timp şi efort maxim. Alegeţi PHP dacă vreţi să învăţaţi cu mai puţină trudă un limbaj de programare foarte solicitat pentru dezvoltarea site-urilor şi a aplicaţiilor web.

Sunt de părere că programatorii C# sunt mai "tari" decât programatorii PHP, în ceea ce priveşte înţelegerea şi utilizarea abilităţilor de programare, doarece C# are o aplicare mult mai vastă decât PHP. De asemenea, dacă învăţaţi C#, veţi învăţa cu uşurinţă să lucraţi şi în mediul ASP.NET pentru programarea site-urilor web. C# şi ASP.NET sunt tehnologii Microsoft şi de aceea sunt compatibile, iar ASP.NET este principala alternativă a PHP-ului pentru web.

De asemenea, un specialist în C# poate deveni mai uşor un expert în PHP decât invers.

Toate acestea nu diminuează, însă, valoarea PHP-ului.

PHP-ul este mult mai accesibil, mai uşor de aplicat şi are un mediu de lucru gratuit. Majoritatea programatorilor PHP nu sunt suficient de buni, ceea ce înseamnă că un adevărat expert în PHP este mai greu de găsit. De aceea, adevăraţii profesionişti în PHP au la dispoziţie o gamă mult mai variată de joburi excelente.

Deşi studiul limbajului PHP este mai puţin solicitant decât în cazul limbajului C#, să ajungi un specialist de top nu este uşor.

În ambele cazuri vă aşteaptă ore interesante de butonat pe tastatură.

  • 02.03.2013 04:20

Comentariu

Avatarul utilizatorului: BANU CLAUDIU

BANU CLAUDIU

Buna ziua, Cum pot invata PHP. Ce anume trebuie sa instalez, si de unde pot lua, pentru a putea invata si a lucra in PHP. Multumesc.

Avatarul utilizatorului: Alin Anghelache

Alin Anghelache

Cauta pe net xampp. Are si php, si MySQL, si Apache

Avatarul utilizatorului: Cristian Dumitriu

Cristian Dumitriu

Chiar nu intelegeam de ce desi programez php mi-a recomandat seful meu sa invat si C#. Foarte bune articolele. Claudiu daca vrei sa inveti php te pot ajuta. Am facut impreuna design aici la ITacademy.

Avatarul utilizatorului: ADAMACHE EDUARD

ADAMACHE EDUARD

BUNA ZIUA AS PUTEA SA STIU CAT COSTA CURSURI DE SPECIALIZARE IT ? CATE LUNI DUREAZA ?? SE POATE FACE SI ONLINE???DE ACASA ??

Avatarul utilizatorului: Alexandru Dumitru

Alexandru Dumitru

Cristian Dumitriu as vrea eu sa invat php daca poti sa ma ajuti te rog frumos. Mail meu john90ro@yahoo.com