Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

5 criterii principale pentru alegerea angajatorului IT pe măsura voastră

De obicei, angajatorii sunt cei care aleg, iar candidații sunt cei care speră că vor fi aleși.

Însă, în sectorul IT, lucrurile stau puțin diferit. Lipsa mare de experți și dezvoltarea constantă de tehnologii noi au dus la o cerere tot mai mare de programatori și IT-iști. Asta arată un studiu recent:

  • aproximativ 80% dintre programatori sunt angajați, fie într-o companie, fie ca freelancer.

5 criterii principale pentru alegerea angajatorului IT pe măsura voastră

Asta înseamnă că, de obicei, programatorii sunt cei care aleg unde să lucreze, iar angajatorii se străduiesc să-i atragă. Ca să facă asta, pe lângă salarii mari, ei le oferă și alte beneficii, precum posibilitatea de avansare, traininguri plătite, program de muncă flexibil. De aceea, programatorii au „probleme”, dar uneori se află într-o adevărată dilemă:

  • Se întreabă cum să aleagă cea mai bună ofertă pentru job.

În acest text vă aducem criterii pe baza cărora puteți alege angajatorul pe măsura voastră.

La ce trebuie să fiți atenți când alegeți un job, dar să nu fie salariul

1) Șansa pentru avansare

Bineînțeles că salariul este unul dintre primele lucruri pe baza cărora evaluăm o ofertă de muncă. Dar acesta nu trebuie să fie singurul criteriu. De fapt, în loc să vă gândiți la obiective pe termen scurt, precum și la banii pe care îi puteți câștiga momentan, gândiți-vă dacă jobul oferit se potrivește cu ceea ce doriți de la cariera voastră pe termen lung.

Ca IT-ist, v-ați putea afla în situația de a alege dintre un job mai bine plătit, dar fără șansa adevărată de avansare și perfecționare, și un job mai prost plătit, dar care oferă un potențial real pentru progres și studiu.

De voi depinde ce veți face în această situație. Dacă sunteți o persoană care își face planuri pe termen lung și nu permite să fie orbită de beneficiile curente, atunci probabil că veți alege a doua variantă.

De ce?

Deoarece în calitate de IT-ist aveți numai două opțiuni: să progresați sau să regresați.

În acest domeniu nu există statu-quo. Tehnologia se dezvoltă cu o viteză incredibilă. Dacă nu țineți pasul cu aceasta, veți fi „învechiți”, exact ca telefoanele mobile din generațiile precedente. De aceea, alegerea angajatorului care oferă provocări și șanse pentru studiu vă deschide noi șanse de afaceri și, implicit, și posibilitatea unui câștig mai mare în viitor.

5 criterii principale pentru alegerea angajatorului IT pe măsura voastră

2) Mediul de lucru

Experiența a confirmat că oamenii nu își părăsesc joburile, ci angajatorii. O atmosferă proastă de lucru și un cadru superior de proastă calitate vă pot face să renunțați chiar și la jobul la care ați visat întotdeauna.

Înainte de a alege angajatorul, încercați să cunoașteți oamenii care vă vor fi direct superiori. Desigur, satisfacția voastră la muncă va depinde și de colegii cu care veți lucra. De aceea, alegeți mediul unde există o comunicare deschisă și unde angajații își oferă suport reciproc – acesta fiind locul unde veți fi mulțumiți.

3) Perfecționarea plătită

Jobul nu este doar un mijloc pentru supraviețuire material – poate să fie și adevărata chemare în viață, o carieră, ceva după care veți fi recunoscuți de oameni. De aceea, este important ca angajatorul să vă permită să dobândiți experiență relevantă învățând lucruri noi și participând la proiecte, care vor da bine în CV-ul vostru. O modalitate pentru aceasta sunt și trainingurile și pregătirile plătite, chiar și oferirea de zile libere pentru a vă pregăti pentru susținerea examenului pentru certificate. Programatorii trăiesc din asimilarea cunoștințelor noi și lărgirea propriilor competențe, de aceea căutați angajatorul care va face posibil acest lucru.

4) Satisfacția în muncă

Deși la prima vedere se pare că salariul este motivul principal pentru un job, cercetările arată că mulți oameni rămân la locul de muncă pentru că le place, adică au sentimentul de împlinire când lucrează. De aceea este important ca angajatorul ales să fie cineva cu care să împărtășiți aceeași viziune și care oferă proiecte pentru care veți fi entuziasmați. Nu doar că astfel vă veți bucura de muncă, ci veți lucra și mai bine, ceea ce vă poate aduce un salariu mai mare în viitor. Așadar, întrebați-vă dacă jobul oferit este cel care vreți să-l faceți în cea mai mare parte.

5) Lucrul la birou sau remote

Multe companii IT oferă posibilitatea angajaților săi de a lucra câteva zile pe săptămână în afara biroului, dar și posibilitatea de a-și face singuri programul de muncă în restul zilelor. De asemenea, tot mai multe companii le permit angajaților să aleagă dacă vor să lucreze de la birou sau de acasă. Și lucrul la birou și remote au avantajele lor, iar forma pe care o veți alege depinde doar de afinitățile voastre. Însă, este bine ca angajatorul să ofere posibilitatea de a alege, astfel încât să puteți schimba modul de lucru conform cu dispoziția și situația voastră de viață.

5 criterii principale pentru alegerea angajatorului IT pe măsura voastră

Sectorul IT vă oferă numeroase beneficii

Experții IT chiar nu au probleme cu găsirea unui job, iar având în vedere că salariile bune se subînțeleg în acest domeniu, ei aleg jobul pe baza beneficiilor suplimentare oferite de către angajatori. Aceste beneficii sunt diferite și nu aduc doar beneficiu material, ci vă și îmbogățesc semnificativ viața profesională și personală. De aceea, la alegerea anagajatorului verificați dacă veți avea posibilitatea pentru studiu, dacă atmosfera de muncă este stimulativă, dacă proiectele vă vor împlini pe termen lung și dacă puteți alege modalitatea de lucru.

Deficitul de experți în IT înseamnă că acesta este foarte deschis pentru toți cei care vor să lucreze. Chiar dacă nu aveți niciun fel de cunoștințe IT, cu muncă dedicată și studiu le puteți dobândi în mai puțin de un an de zile și să vă pregătiți pentru primul vostru job.

La LINK Academy puteți alege unul dintre cele mai căutate domenii IT și, cu ajutorul profesorilor dedicați, precum și cu posibilitatea de școlarizare la distanță, veți deveni un expert IT căutat. În această instituție veți obține și suport mare pentru angajare, datorită căruia veți putea să luați cea mai bună decizie când vine vorba de primul vostru job în IT.

De aceea, dacă vreți să alegeți voi, în loc să fiți aleși, înscrieți-vă la LINK Academy și dobândiți cunoștințe pentru lucru într-unul dintre cele mai atractive sectoare.

Este momentul să alegeți, înscrieți-vă.

  • 24.05.2023 13:03

Comentariu