Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Acestea vor fi cele 7 trenduri IT principale în 2024 și fiecare trebuie să fie pregătit pentru ele

Și în timp ce anul 2023 se apropie încet de sfârșit, sunt din ce în ce mai mulți oameni care se uită curioși la 2024, întrebându-se ce lucruri interesante îi așteaptă.

Când vine vorba de tehnologia informației, așteptările sunt într-adevăr mari, mai ales când se ține cont de toate marile descoperiri pe care le-a adus anul din urmă, precum dezvoltarea și utilizarea pe scară largă a diferitelor modele AI, care sunt cu siguranță printre cele mai mari descoperiri.

7 trenduri IT principale

Pe măsură ce tehnologia se dezvoltă din ce în ce mai rapid, cert este că în 2024 ne așteaptă noi trenduri care vor schimba modul în care facem afaceri, dar ne trăim și viața de zi cu zi, adică modurile în care învățăm, socializăm și ne distrăm. În același timp, asta înseamnă că anul care urmează va fi plin de oportunități pentru toți cei care doresc să înceapă sau să își îmbunătățească cariera în IT.

Pentru a vă pregăti din timp și pentru a decide ce domeniu să alegeți, vă prezentăm cele mai importante 7 trenduri IT în 2024.

1) Automatizare AI

Odată scrisă istoria tehnologiei IT, este foarte posibil ca anul 2023 să fie marcat ca un punct de cotitură. Și anume, acesta este anul în care modelele alimentate de inteligență artificială au fost implementate în cele mai largi fluxuri sociale și când AI a devenit disponibil pentru aproape toată lumea.

Și, în timp ce noua tehnologie este încă însoțită de diverse îndoieli, dileme și chiar temeri, un lucru este cert: AI este aici pentru a rămâne.

De aceea, anul 2024 va fi marcat de implementarea sa în continuare. Oamenii vor vedea în practică cât de puternică este această tehnologie și în ce scopuri poate fi aplicată. Cei care vor ști să lucreze cu ea vor avea un asistent personal foarte capabil, care va îndeplini cu succes toate sarcinile grele, precum strângerea de informații, cercetarea sau organizarea, permițând astfel oamenilor să se dedice laturii creative a muncii lor.

Pe măsură ce AI este implementat în toate industriile, va crește și nevoia de programatori capabili să lucreze cu această tehnologie, iar diferitele probleme etice pe care le va ridica utilizarea inteligenței artificiale vor deschide spațiu pentru experți din alte domenii, precum eticieni, sociologi și umaniști.

Unele dintre joburile care vor fi deosebit de solicitate sunt AI & Python Developer.

2) Continuarea mutării granițelor dintre realitatea reală și cea virtuală

Pătrunderea AR-ului și VR-ului nu a încetat să uimească oamenii de ceva vreme.

De la industria de gaming, pregătirea armatei și marinei, până la educație, divertisment și turism, această tehnologie arată un potențial mare, iar granițele dintre realitate devin din ce în ce mai flexibile.

n 2024, cercetările în acest domeniu vor continua, experiența virtuală va deveni din ce în ce mai realistă și va ocupa o parte din ce în ce mai mare din viața noastră de zi cu zi. O carieră în acest domeniu este deschisă tuturor celor care au cunoștințe de bază de programare și dorința de a învăța și de a inova.

3) Tehnologie durabilă

Aproape toată lumea este de acord că este timpul să avem grijă de planetă, iar una dintre modalitățile de a face acest lucru este folosirea tehnologiei moderne.

Pe lângă faptul că materialele folosite și impactul asupra mediului sunt deja luate în considerare în producție, se dezvoltă din ce în ce mai mult aplicații ecologice care ne vor ajuta să ne reducem propriul impact asupra planetei.

De asemenea, multe industrii vor deveni din ce în ce mai „verzi”, astfel că se așteaptă o creștere a pieței de mașini electrice. Una dintre sarcinile la care experții vor continua să lucreze în 2024 este dezvoltarea de soluții pentru găsirea surselor durabile, dar și exploatarea etică a acestora, precum și permiterea accesului mai liber la alternative verzi pentru diferite grupuri geografice și sociale.

4) Securitatea internetului

Cercetările arată că una din două afaceri a fost victima unui atac cibernetic în ultimii trei ani. În 2024, se așteaptă ca costurile generate de aceste atacuri să ajungă la aproape 10 trilioane de euro.

Simplu, odată cu dezvoltarea tehnologiei, crește și posibilitatea utilizării greșite a acesteia. Dar cum spune poetul german Helderlin: „unde este pericolul, crește și ceea ce salvează”.

Astfel, este de așteptat ca din ce în ce mai mulți bani și eforturi să fie investite în dezvoltarea unei tehnologii care să prevină atacurile cibernetice. Folosind tehnologia AI, experții ar trebui să lucreze pentru a dezvolta protocoale de securitate aplicabile și durabile. Nu există nicio îndoială că fiecare companie va face din întreținerea securității una dintre prioritățile sale, dar va fi la fel de importantă pentru utilizatorii din întreaga lume.

De aceea, securitatea cibernetică va fi unul dintre cele mai răspândite trenduri în anul următor.

AI

5) Quantum Computing

Calculatoarele cuantice sunt capabile să efectueze simultan o gamă largă de operațiuni, motiv pentru care sunt utilizate în sectorul bancar și financiar, unde previn frauda, ​​gestionează riscurile și comerțul.

În 2024, am putea vedea extinderea lor în alte domenii, cum ar fi detectarea narcoticelor, meteorologia, optimizarea sistemelor de management al traficului și chiar explorarea spațiului.

Mai silențioasă și mai puțin cunoscută decât AI, aceasta este o tehnologie foarte promițătoare, care este aici pentru a rămâne.

6) Blockchain

Blockchain este mult mai mult decât bitcoin: oferă securitate și independență pe care mulți le consideră în pericol în prezent. Libertatea față de o terță parte, consensul între utilizatori și colaborarea pentru a dezvolta un nou mod de a face schimb de bani – sunt atractive pentru utilizatorii din întreaga lume.

Acest lucru a fost recunoscut de mai multe industrii care lucrează la implementarea acestei tehnologii noi și promițătoare, motiv pentru care căutarea programatorilor blockchain este în creștere.

7) Internet of Things (IoT)

Conectarea în rețea prin conexiune Wi-Fi a diferitelor dispozitive de acasă, mașini și alte dispozitive și permiterea acestora să facă schimb de date prin internet este deja o realitate pentru mulți.

Așa că unii norocoși nu întreabă ca noi ceilalți dacă am încuiat casa, dacă am oprit fierul de călcat, ei pot face toate astea de la distanță.

Însă, IoT este încă la început. Previziunile spun că până în 2030, peste 50 de miliarde dintre aceste dispozitive vor fi utilizate în întreaga lume, iar potențialul acestei tehnologii în afaceri și în alte industrii este extrem de mare: cu ajutorul ei este posibil să crească securitatea, colectarea de date, obținerea unei îngrijiri medicale mai eficiente, îmbunătățirea experienței de utilizator și multe altele.

Deci, acesta este un trend la care vom dori să participăm.

Viitorul vine, alegeți-vă locul în el

Ne place sau nu, trendurile discutate în acest text vin și ne vor schimba viața în diferite moduri.

Unul dintre lucrurile cheie pentru succes este un timing bun, ceea ce înseamnă că ceea ce ne așteaptă în 2024 reprezintă o mare oportunitate pentru toți cei care doresc să aibă joburi sigure și bine plătite în viitor. Tot ceea ce trebuie este să dobândiți cunoștințele necesare și aplicabile la momentul potrivit și într-o perioadă scurtă de timp, ceea ce vă va permite să folosiți tehnologia modernă pentru a vă îmbunătăți viața.

Voi alegeți dacă veți participa în viitor în calitate de creator sau doar ca simplu consumator.

  • 05.12.2023 10:51

Comentariu