Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Strawbees – construiește prototipuri din paie și carton

o pasăre alcătuită din strawbees
 

Există un site al cărui scop este de a promova proiecte neobișnuite și de mare viitor. Ideile din spatele proiectelor sunt foarte simple și multe ori par a fi doar joacă de copii, motiv pentru care ar putea rămâne doar pe hârtie. Pe lângă promovare site-ul trece și la strângerea de fonduri pentru fiecare proiect în parte. Dacă se vor exista banii necesari, se va trece la producția efectivă.

Acest site este kickstarter.com și vrea să adune cât mai multe idei venite din ”afara cutiei”.

Proiectul pe care vi-l voi prezenta este Strawbees. El ne arată cum din paie de plastic și puțin carton putem realiza foarte ușor proiecte de clădiri sau prototipuri de echipamente. 

 

Pagina oficială a proiectului Strawbees o găsiți aici.

 

piese de lego strawbees

 

Dacă vă place să vă jucați cu LEGO, atunci Strawbees va fi un succes. Reprezintă un alt mod de a construi modele care oferă o flexibilitate imensă. LEGO este un kit de construcție foarte rigid și destul de grosier, în care formele se cam pierd.

Ideea de plecare a lui Strawbees este simplă. Paiele pot fi conectate între ele cu ajutorul unui element în fomă de cheie. Paiele sunt cele standard pe care le găsiți în magazin. Astfel primul avantaj imens sunt costurile foarte reduse ale unui kit de construcție.

Construcția din paie nu este una rigidă, ci poate conține articulații mobile care să reprezinte cu fidelitate modul de funcționare al unui dispozitiv. Paiele pot fi ajustate la orice dimensiune cu o foarfecă. Destul de simplu, nu? Suntem obișnuiți ca pentru un lucru destul de neimportant să folosim resurse specializate. Viitorul este al celor care știu ca din lucruri aparent fără nicio legătură să improvizeze ceva util. 

ilustrarea pieselor strawbees

 

Ce poți construi? Aproape orice. Poți începe cu geometria în spațiu și formele ei perfecte de cub, prismă, piramidă și altele. Se poate face o pasăre sau o macara. Scheletul unui animal ar fi foarte interesant. Imaginația nu respectă legi și pai cu pai poți ajunge la un prototip avansat.

Ușurința cu care poți trece de la idee la un proiect concret este fantastică. Chiar și un copil poate realiza un prototip complex și foarte funcțional. Principiul de bază al construcției cu Strawbees este prin încercare și greșeală. Dacă nu faci ceva bine, imediat modelul poate fi ajustat. Iei foarfeca și mai tai din pai sau adaugi alte elemente de structură.

 

un copil într-un cort din piese lego strawbees

 

Pe lângă a fi un conector, cheița poate reprezenta și un pivot. De aici vine și mobilitatea modelelor construite. Până acum nu a exista un kit de construcție care să ofere flexibilitate. Paiele pot reprezenta cu succes materiale care urmează a fi supuse uzură fizică și la greutăți.

Unde este greutatea în face disponibil tuturor acest proiect?

Problema este în a construi cheile de legătură. Ele vor fi imprimate pe un carton presat și mai rezistent. Momentan nu există acel parat care să le construiască și tocmai de aceea este nevoie de bani.

Dar persoanele din spatele proiectului tind mai sus. Vor ca fiecare să poată construi acasă propriile elemente de legătură. Câte doresc și ce forme doresc. Prototipul acestui aparat este gata.

 

complet pentru producția părților strawbees

 

Să sperăm că se vor strânge fonduri și că vom pune mâna cât mai curând pe acest kit de construcție.

Dacă doriți să învățați în detaliu managementul proiectelor, cursul microsoft project și cursul project manager pot fi interesante în ce privește perfecționarea voastră în acest domeniu.

Beneficiaţi şi voi de avantajele studiului la distanţă şi urmăriţi lecțiile indiferent dacă vă aflaţi în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanţa, Timişoara, deoarece posibilitatea studiului online este asigurată în fiecare oraş din România. 

Articol de Oprescu Gabriel.

  • 30.01.2014 12:29

Comentariu