Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

De ce tot mai multe branduri angajează creatori de conținut?

În era schimbului rapid de informații și a conținutului nelimitat pe rețelele sociale, toți se luptă pentru un singur lucru: atenție.

Pe de o parte, parcă nu a fost niciodată mai ușor să obțineți cinci minute de faimă. Tot ce vă trebuie este un telefon și o conexiune la internet. Pe de altă parte, se pare că niciodată nu a fost mai greu să ieșiți în evidență și să atrageți atenția asupra voastră.

Creatori de conținut

Și brandurile trăiesc din atenție. Și știu că trebuie să lupte pentru ea. De aceea nu le (mai) este suficient doar produsul, au nevoie și de o poveste, fotografie, sunet, respectiv un conținut atractiv pentru rețelele sociale.

Aici intră în scenă creatorii de conținut.

Cine sunt creatorii de conținut viral?

Oricine creează și postează conținut digital este un tip de creator. Însă, ca cineva să se considere creator de conținut profesionist, trebuie să creeze conținut viral.

Astfel de creatori nu trebuie să creeze și să posteze conținut, ci folosesc acest talent ca să interacționeze cu publicul, să crească numărul de urmăritori și să permită brandului să se poziționeze mai bine și să obțină profit mai mare.

Creatorii de conținut sunt specializați pentru producerea de conținut original, interesant pentru diferite platforme, inclusiv social media, site-uri, bloguri și alte canale digitale.

Având în vedere că creativitatea nu are limite, și crearea conținutului pentru rețele se desfășoară în toate formele – de la scris, videoclipuri și fotografie, până la design grafic. De aici și ideea că creatorii de conținut sunt creatorii renascentiști ai vremurilor digitale – echipați cu cele mai diferite abilități și interese.

Una dintre principalele condiții ale creativității este libertatea, așadar, nici nu este de mirare că creatorii de conținut au un program foarte flexibil. Ei pot lucra individual, de oriunde, sau ca angajați în companii unde reprezintă o parte importantă a echipelor de marketing și de creație. Totul depinde de afinitățile și interesele personale.

Cum a devenit crearea de conținut digital o profesie bine plătită?

Crearea de conținut este la fel de veche ca rasa omenească. Însă, conținutul digital ca formă și creatorul de conținut ca ocupație sunt profesii relativ noi, al căror progres se leagă de apariția rețelelor sociale și dezvoltarea marketingului digital.

Simplu, brandurile vor să fie acolo unde sunt și oamenii. Pe vremuri erau ecranele TV, cotidianele și piețele orașului. Astăzi, rețelele sociale reprezintă în primul rând o modalitate importantă de comunicare și conectare.

De aici rezultă că brandurile trebuie să-și construiască prezența digitală în aceste spații. Astfel s-a ajuns la profilarea oamenilor care sunt responsabili în mod special cu crearea și plasarea acestui tip de conținut.

De ce brandurile au nevoie de creatori de conținut?

Simpla prezență în spațiul digital nu este suficientă.

Brandurile nu se pot mulțumi doar cu faptul că au un site și un profil pe diferite rețele sociale. Ele trebuie să atragă atenția asupra lor, iar o modalitate de a face acest lucru este crearea unui conținut interesant, care angajează și care atinge grupul lor țintă.

Ca să obțină o interacțiune de calitate cu publicul, brandurile trebuie să ofere un conținut de calitate, convingător și autentic.

Tocmai de aceea angajează creatori de conținut – profesioniști creativi specializați în producerea de conținut original, interesant și captivant, care cucerește publicul și aduce rezultate.

creatori de conținut

Care sunt cele mai importante trenduri din prezent când vine vorba de crearea de conținut?

Ca să fie (să rămână) constante, în 2023, brandurile trebuie să creeze în primul rând conținut digital care se percepe ca fiind autentic.

Publicul percepe standardele vizuale înalte și conținutul aranjat cu diferite filtre ca fiind artificiale și ireale. Cu alte cuvinte, astfel de conținut nu ajunge la oameni. Prin urmare, așa-numitul conținut instagram este de domeniul trecutului. Dar care este atunci viitorul?

Mai simplu spus: realitatea, imperfecțiunea cool, experiența personală.

Pentru a răspunde la această provocare, brandurile apelează la creatori de conținut – utilizatori obișnuiți ai rețelelor sociale, respectiv amatori care creează conținut în format foto și video și colaborează cu branduri ca freelanceri.

Când vine vorba despre o formă dominantă în care se consumă cel mai mult conținut – este formatul video, fără niciun dubiu. Nu doar că platformele precum YouTube, Instagram și TikTok au ușurat crearea și partajarea de conținut video, ci s-au arătat drept cele mai populare printre numărul mare de utilizatori.

Conținutul video permite brandurilor să își prezinte produsele sau serviciile într-un mod dinamic și atractiv, conectându-se simultan cu publicul la nivel personal.

Creativitatea este la mare căutare

Nu doar că creativitatea face lumea noastră mai frumoasă și mai interesantă, ci aceasta poate aduce și un trai decent.

Acest lucru îl știu foarte bine creatorii de conținut. Fiind vorba despre un job care permite brandurilor să iasă în evidență și să atragă clienți, înseamnă că este și foarte bine plătit.

La noi în țară, câștigul pentru un creator de conținut este de câteva ori mai mare decât un salariu mediu, iar la nivel global este în jur de 3.500 euro pe lună.

Acest lucru înseamnă că, dacă lucrați ca freelancer pentru clienți străini, puteți câștiga foarte bine cât timp faceți ceva frumos și interesant.

Cum devii parte din această industrie profitabilă?

Dacă petreceți timp pe rețele sociale, vă place să partajați, dar și să consumați conținut digital, dați scroll la infinit la meme, reel-uri și story-uri, atunci acest job ar putea fi pentru voi.

De fapt, mulți creatori de conținut sunt, de obicei, utilizatori de rețele sociale care au atras urmăritori prin conținutul lor, apoi au fost angajați de către branduri cunoscute ca freelanceri, influenceri sau membri permanenți din cadrul echipelor lor de marketing.

Însă, succesul pe rețelele sociale de la zero poate fi un proces de lungă durată, ceea ce îi face pe mulți să se gândească serios la acest job.

Totuși, mai există o modalitate să deveniți un creator de conținut, și anume, să vă înscrieți la școala care vă va aduce cunoștințele necesare pentru acest job.

Astfel, în cadrul programului Social Media, Online PR și Community Manager, în doar 12 luni, puteți dobândi cunoștințe și abilități cu care veți deveni expert în crearea de conținut digital.

Sub coordonarea unora dintre cei mai de succes creatori de conținut din această regiune și prin munca la proiecte reale, nu doar că veți asimila foarte repede tainele acestui job interesant, ci vă veți crea simultan portofoliul personal și vă veți prezenta potențialilor angajatori în cea mai bună lumină.

Creați conținut pentru viitorul vostru.

  • 23.03.2023 15:48

Comentariu