Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Google Search avansat: 8 trucuri pentru o mai bună filtrare a rezultatelor

Google este cel mai puternic motor de căutare existent pe piață. În căutarea răspunsurilor la întrebările care îi chinuie, toți pleacă de la Google Search.

Cu siguranță vi s-a întâmplat să fi avut impresia că Google vă citește gândurile și, pur și simplu, să nu vă vină să credeți că ați primit ca sugestie exact ce vă trebuia. Este vorba de o optimizare de calitate a conținuturilor și de algoritmi avansați ai acestui browser, care se străduiesc să-i ofere în orice moment utilizatorului exact ceea ce îi este cel mai important.

Google Search - laptop

Însă, există și modalități de a îmbunătăți singuri căutarea oferindu-i lui Google o sarcină mai precis definită pe care să o îndeplinească.

Iată câteva sfaturi despre cum puteți face asta.

Căutare precisă

Dacă vreți ca Google Search să găsească și să afișeze exact ceea ce ați scris, folosiți ghilimele.

De exemplu, dacă pe site-urile pe care le vedeți trebuie să se evidențieze doar sintagma „optimizare SEO bună”, atunci veți pune întreaga frază între ghilimele, cum este scris aici.

Cuvinte excluse

Uneori veți încerca să căutați un brand, dar veți obține rezultate care nu sunt relevante pentru căutarea voastră. În acest caz, trebuie să filtrați cuvintele adăugând o liniuță, respectiv un minus. De exemplu, dacă vreți să căutați cuvântul-cheie cafea, dar nu vă interesează espresso, tastați „cafea -espresso”.

Google Search

Căutarea unui site

O optimizare minunată de care mulți nu știu este și posibilitatea de a folosi Google pentru a căuta doar un site, nu întregul internet.

Astfel, de exemplu, puteți căuta cafea în Wikipedia, pentru asta veți scrie „Cafea site:wikipedia.com”.

Conținuturi similare

Uneori veți avea nevoie de site-uri similare cu cele pe care le-ați căutat deja, unde ați epuizat toate opțiunile. Dacă ați căutat fotografii gratuite pe site-ul unsplash.com și sunteți mulțumiți de profilul lor, puteți tasta în căutare „related:unsplash.com”, care vă va oferi ca rezultat alte câteva site-uri similare.

Cuvinte din text

Cu siguranță vi s-a întâmplat ca, atunci când căutați, anumiți termeni să apară în texte, altele în linkuri, titluri, adrese URL și locuri similare.

Pentru a evita această confuzie, puteți folosi anumite comenzi, precum „allintext:exemplu căutare”, pentru a găsi toți termenii în text. Dacă vreți să găsiți în text un cuvânt sau o frază concretă, tastați „exemplu căutare intext:o frază”.

Căutarea după locație

Dacă citiți știrile pe Google, dar vă interesează numai o anumită locație, nu întreaga lume, și acest lucru poate fi filtrat cu ușurință printr-o căutare suplimentară. Astfel, pentru căutările locale din București, legate de coronavirus, puteți tasta „coronavirus location:bucurești”.

Google Search - SEO

Găsiți formate

Acest lucru este convenabil în special pentru studenți sau pentru cei care sunt, în general, implicați în cercetare, așadar au nevoie de documente oficiale pentru munca lor, și nu de informații de pe site-uri web.

Tastând comanda „cercetarea despre optimizare filetype:pdf”, puteți căuta formatul .pdf pe site-uri. Același lucru este valabil și pentru alte formate.

Când nu vă puteți aduce aminte...

În cazul în care nu vă puteți aminti cuvintele specifice ale unei zicale sau fraze pe care doriți să o folosiți, există o soluție. Folosiți asteriscul, respectiv steluța care va sta în locul cuvântului uitat.

De exemplu, veți tasta „cine se * devreme * ajunge”.

Știați că există experți care câștigă foarte bine ocupându-se de Google Search?

Sarcina experților SEO este de a optimiza site-urile astfel încât acestea să fie clasate cât mai bine pe prima pagină a căutărilor Google. Dacă nu credeți că este important să fiți în vârful paginii, întrebați-vă când ați dat ultima dată clic pe a doua pagină a căutărilor Google. Probabil că niciodată, nu? Tocmai de aceea este importantă clasarea site-ului, mai ales pentru termenii care sunt de interes pentru un potențial vizitator.

Experții SEO buni știu că prin aplicarea cunoștințelor și folosind instrumentele potrivite, vor ajunge la cuvintele-cheie pe care utilizatorii le tastează în Google Search când caută ceva. Un site bine optimizat va ajunge imediat în vârful căutării, ceea ce este esențial dacă vreți să aveți succes.

Pentru a deveni un expert SEO, este nevoie de mult efort, iar primul pas este, cu siguranță, școlarizarea. Când vine vorba de o muncă foarte dinamică, unde regulile se schimbă adesea, trebuie să învățați de la experți.

În acest fel, veți fi siguri de aplicabilitatea cunoștințelor dobândite, deoarece atunci când vine vorba de SEO, rezultatele sunt vizibile imediat.

Vestea bună este că, în doar un an de zile, puteți învăța cum să îmbunătățiți conținutul site-urilor până în punctul în care acestea ajung pe primul loc în căutările Google. Pe lângă asta, veți învăța și cum să dezvoltați strategii SEO avansate, veți avea posibilitatea de a dobândi certificate și diplome recunoscute pe plan internațional, foarte apreciate de către angajatori. Înscrieți-vă chiar astăzi și nu ratați șansa de a deveni expert SEO foarte căutat.

  • 26.03.2021 11:59

Comentariu