Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Vreți să deveniți antreprenor online, dar nu știți de unde să începeți? Acestea sunt răspunsurile la cele mai frecvente întrebări

De ce are nevoie orice antreprenor? De un capital de început? Nu. De un spațiu? Nu. De gândire critică? Da.

Există multe întrebări pe care oricine se gândește la antreprenoriat trebuie să și le pună, dar dacă vreți să reușiți în businessul online, trebuie să vă adresați aceste întrebări din nou și din nou până veți găsi cele mai bune răspunsuri. Prima întrebare este dacă trebuie să deveniți antreprenor sau nu. Pentru a ajunge la un răspuns semnificativ, trebuie să vă puneți multe alte întrebări care vă vor ajuta să luați această decizie.

Conținut video

Trebuie să-mi părăsesc jobul permanent?

Nu! Multe inițiative de antreprenoriat online au apărut întâi ca un job suplimentar. Într-adevăr, este foarte solicitant să lucrezi și în același timp să administrezi o afacere online, dar nu imposibil. Și este absolut normal ca la început să nu renunțați la sursa de venit. Orice afacere online implică un risc, iar siguranța financiară este esențială pentru fiecare antreprenor.

Trebuie să am investiția asigurată?

Nu! Foarte multe afaceri online pornesc și se dezvoltă fără un capital de investiție. Creditul pentru startup poate fi o soluție pentru afacerea voastră online.

Am șanse să reușesc ca antreprenor online?

Da! Deși 90% dintre companiile online nu supraviețuiesc primului an, nu ar trebui să renunțați. Nici dacă vi se întâmplă asta. Nu pierdeți din vedere faptul că vă luptați și cu afacerile de aceeași dimensiune, dar și cu marile corporații. Pe de altă parte, mulți antreprenori online și-au creat afacerea de multimilioane abia după ce au trecut prin câteva proiecte ratate. De aceea, reveniți la prima întrebare și veți înțelege importanța siguranței financiare.

Am nevoie de un capital inițial?

Țineți cont că la început costurile voastre nu trebuie să fie deloc mari. Dacă aveți un laptop și acces la internet, potențialul de a face bani este deja prezent. Cu o idee bună și cu tehnicile de a o transforma într-o afacere, veți obține repede succesul. Școala de antreprenoriat online și un an dedicat studiului reprezintă prima investiție de bani și timp. Școlarizându-vă online vă puteți păstra jobul, iar ideea o puteți dezvolta împreună cu mentorii încă de pe „băncile școlii”.

Am putere și motivație?

Ați citit textul până aici? Atunci cu siguranță nu vă lipsește dorința de a deveni antreprenor. Răspunsul este da! Ca să deveniți antreprenor, trebuie să rămâneți motivat și să vă asumați responsabilități. Cum vă păstrați motivația? Gândiți-vă bine și faceți un plan în avans. Înainte de a vă lansa afacerea online, urmați toate etapele ca să aibă succes. Înainte de a vă arunca în apele antreprenoriale, finalizați o școală de antreprenoriat online. Înainte de a păși în junglă, testați-vă ideile într-un mediu sigur.

Trebuie să am angajați?

Nu! Până nu vă puneți pe picioare, nu aveți nevoie de costuri crescute. Adevărul este că la început va trebui să faceți totul singur, dar nu sunteți nici prima nici ultima persoană care și-a început afacerea de la zero. Și giganții Amazon și Facebook au început dintr-o cameră de cămin și un garaj.

Însă este important ca acest regim în care faceți totul singur să nu devină o obișnuință. Când veți fi în situația de a angaja personal și de a vă delega munca, faceți asta. Munca voastră antreprenorială trebuie să aibă viziune și strategie.

Să încep de la produs sau de la serviciu?

Nici de la una, nici de la alta! În primul rând, începeți de la piață. Până nu cercetați piața, nu știți unde aveți oportunități. Chiar dacă vă gândiți de mult timp la o idee, nu înseamnă că va fi profitabilă.

De aceea, cel mai bine este să urmăriți îndeaproape forumurile și să descoperiți nevoile utilizatorilor. Cât despre ideile voastre, căutați cuvinte cheie și stabiliți dacă este vorba de ceva ce le trebuie utilizatorilor și care vă este concurența.

Am nevoie de un plan de afaceri?

Bineînțeles! Un plan de afaceri bun este suportul fiecărui antreprenor de succes. Acest lucru este valabil în special dacă planificați să cereți suport financiar de la un investitor.

Din fericire, cu o pregătire de calitate în domeniul antreprenoriatului, puteți învăța cum să faceți un plan de afaceri perfect.

Trebuie să-mi fac reclamă?

Depinde de tipul de produs sau serviciu. De regulă, publicitatea este obligatorie, cu excepția cazului în care aveți deja un un client important pentru care faceți zilnic muncă de consultanță.

Deși „marketingul prin viu grai” este mai bun decât orice formă de publicitate, până nu creșteți și nu deveniți un brand online recunoscut de clientela țintă, va trebui să vă faceți publicitate. Chiar și după asta – atâta timp cât concurența voastră își face publicitate, va trebui să o faceți și voi.

O să-mi permit să finanțez campaniile de marketing?

Da! Asta nu ar trebui să vă sperie, deși majoritatea antreprenorilor aflați la începutul carierei înțeleg prin marketing doar niște bannere imense și spoturi TV. Ca antreprenor online, sunteți orientat pe internet. Astfel, puteți începe cu campanii discrete prin motoarele de căutare precum Google, unde puteți obține primele rezultate investind în total câteva sute de euro.

Și ultima întrebare: Este antreprenoriatul online pentru voi? Da! Dacă nu era, nu ați fi pierdut timpul citind acest text. Dacă nu vă simțiți pregătiți și vreți să aflați totul despre administrarea unei afaceri – de la documentația pentru înregistrarea firmei, la crearea unui plan de afaceri, până la management și controlul calității, pregătirea certificată pentru antreprenor este o scurtătură rapidă spre cariera care, în cel mai bun caz, va depinde de voi și numai de voi.

  • 06.07.2020 10:34

Comentariu