Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

10 abilități pe care fiecare programator ar trebui să le aibă

V-ați decis la o carieră în programare, poate chiar ați și învățat primul vostru limbaj de programare sau vreți doar să deveniți un expert mai bun?

Cu atât de multe tehnologii, instrumente și limbaje noi dezvoltate în mod regulat, cu siguranță vă întrebați ce abilități ar trebui să aveți pentru a găsi un job bine plătit și pentru a vă asigura o carieră de succes.

Astfel, pe baza propriei noastre experiențe și a recomandărilor celor mai mari experți în acest domeniu, am întocmit o listă cu 10 abilități pe care un programtor ar trebui să le aibă pentru a reuși în lumea IT.

Persoana stă în fața calculatorului cu codul scris

Structuri de date și algoritmi

Dacă doriți să faceți programare, este necesar să cunoașteți structurile de date și algoritmii, fără aceștia nu este posibil să faceți software Real-World.

Algoritmii și structurile de date sunt în esență o înțelegere logică a modului în care funcționează un computer, o înțelegere a modului în care un computer interpretează informațiile și codul la cel mai jos nivel. Odată ce înțelegeți logica din spatele limbajului de programare, veți schimba cu ușurință mediul software sau limbajul de programare.

Dacă încă nu v-am convins să începeți să învățați algoritmi și structuri de date, trebuie să știți că peste 80% dintre companiile de dezvoltare software testează cunoștințele candidaților cu sarcini legate de algoritmi sau structuri de date.

Persoana scrie un algoritm pe o tablă albă

Source Control (GitHub)

Source Control este folosit pentru a stoca codul online, permițând crearea simultană de acces Real-World software la cod de către mai multe persoane, ceea ce îl face ideal pentru proiecte de grup.

Vestea bună este că peste 75% dintre companii folosesc GitHub, așa că a cunoaște doar GitHub este mai mult decât suficient.

 Logoul GitHub

SQL

Acesta este un alt instrument esențial sau limbaj de interogare pe care fiecare programator ar trebui să-l învețe. SQL este un limbaj de interogare standard și este folosit pentru a lucra cu o bază de date. Cu SQL puteți citi, actualiza și șterge date din tabel.

Deoarece folosim baze de date peste tot în lumea reală, un programator ar trebui să cunoască bine SQL.

Pe lângă cunoașterea comenzilor de bază, precum SELECT, INSERT, UPDATE și DELETE, programatorul ar trebui să știe și cum să scrie interogări complexe folosind funcția JOIN, funcțiile de agregare, subinterogări și alte funcții avansate.

Logoul SQL

Citirea și înțelegerea unui cod străin

Programatorii încep un proiect de la zero rareori și rar lucrează independent la un proiect. Așa că înțelegerea codului altora este esențială.

Indiferent cât de dezordonat și redundant este codul, este necesar să îl navigați.

10 abilități pe care fiecare programator ar trebui să le aibă

Soft Skills

Dacă nu știați, Soft Skills sunt abilități care permit colaborarea și comunicarea eficientă cu alte persoane.

Oricât de importante sunt abilitățile tehnice, mai ales în IT, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să neglijăm abilitățile sociale. Vom avea întotdeauna contact cu un coleg, șef sau clienți și este important să stabilim cea mai bună cooperare posibilă cu aceștia.

Hârtii scrise cu soft skills

Bazele sistemelor de operare

Programatorii întâmpină adesea probleme legate de sistemele de operare, cum ar fi utilizarea memoriei, comunicarea cu o altă mașină, pornirea lentă a programului, conflicte între instrumente, probleme de blocare etc.

Orice programator serios ar trebui să cunoască atât elementele de bază, cât și mecanismele sistemului de operare pentru a rezolva aceste probleme.

 Logourile sistemelor de operare

Bazele rețelelor de calculatoare

În zilele noastre, rețelele de calculatoare sunt peste tot în jurul nostru, Wi-Fi în apartamentele noastre, rețele LAN la facultăți și companii.

De la 70% la 80% dintre aplicațiile pe care le veți crea nu vor fi de sine stătătoare, ci vor fi aplicații client-server, unde cererea va trece prin rețea către server. Clienții vă vor accesa aplicația de oriunde în lume.

Trei monitoare pentru calculator

Command Line (Terminal)

CLI vă permite să manipulați elementele interne și codul sistemului într-un mod mult mai precis. Oferă mai multă flexibilitate și control decât un GUI, indiferent de sistemul de operare utilizat. Există multe funcții pe care computerul vostru le poate îndeplini numai prin linia de comandă.

Multe programe utile funcționează cel mai bine pe CLI și sunt mai ușor de configurat și rulat acolo. De exemplu, Git, un sistem de revizuire software utilizat în mod obișnuit, a fost proiectat exclusiv pentru linia de comandă.

 Monitoare cu codul scris

Debugging

Debugging este procesul de găsire și eliminare a erorilor logice sau a „bug-urilor” din cod. Spre deosebire de așteptările noilor programatori de a-și petrece cea mai mare parte a timpului scriind cod nou, aceștia remediază de fapt erorile existente.

Astfel, investirea timpului în învățarea principiilor de depanare vă va economisi ore și ore în găsirea și remedierea erori.

Calculator cu codul

Testare

Înainte de a lansa software-ul pe piață, există o mulțime de teste pe care software-ul sau aplicația trebuie să le treacă. Testarea este un pas important pentru a afla despre tot felul de erori și pentru a verifica dacă software-ul este pregătit pentru a fi predat clientului sau nu.

Există multe metode de testare, dar un programator ar trebui să cunoască cel puțin trei metode principale de testare:

  • fiecare modul sau clasă este testat individual;
  • sunt testate interacțiunile dintre diferite blocuri sau module;
  • testarea se efectuează pe un software complet integrat.

Programatorul pregătește un plan pentru testare

Știm că lista este destul de extinsă, dar este doar începutul. Este posibil să fiți confuz chiar acum, deoarece nu știți unele dintre aceste lucruri sau nu știți de unde să începeți.

Cert este că noi tehnologii apar în fiecare zi și voi, ca programatori, trebuie să țineți pasul cu ele.

Acum că știți cum să deveniți prima alegere a angajatorilor, puteți începe să învățați. Nu vă fie frică! Credem în voi și suntem siguri că veți dobândi toate aceste abilități cu ușurință.

În lumea programtorilor, totul depinde doar de voi. Expertiza, venitul, poziția, toate acestea sunt subordonate efortului, muncii și voinței pe care o investiți în carieră. Faceți primul pas astăzi și înscrieți-vă la o educație pentru programatori de un an la LINK Academy și faceți-vă o verigă de neînlocuit în lanțul corporativ.

  • 29.12.2022 13:39

Comentariu