Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Trenduri în design care vor fi dominante în 2021

Nimeni nu poate anticipa cu siguranță viitorul, dar indivizii pot presupune relativ cu precizie cum se va dezvolta. Printre cei care știu ce trenduri ne așteaptă în unele domenii, sunt și creatorii.

Trenduri în design

Trendurile în design se schimbă zilnic, iar uneori se pare că sunt imposibil de urmat.

Culori calde

Se pare că oamenii s-au săturat de culori și tonuri tari, care îi năpădesc din toate părțile. Analiza arată că până și pe rețelele sociale se sare tot mai mult peste postările în care predomină aceste culori.

De asemenea, cercetările arată un interes crescut pentru paleta de culori calde și „estompate”.

Motivul este evident. Cu aceste culori, ochii se odihnesc și mesajele brandurilor care le folosesc sunt transmise discret. Această logică poate fi folosită pentru orice brand sau mesaj, deoarece gama de culori este aceeași, doar că mai caldă.

Infografie simplă

Vizualizarea datelor este un segment foarte important al oricărei afaceri, deoarece prezentarea grafică a rapoartelor facilitează managementului extragerea informațiilor concrete din datele neverificate care pot ajuta afacerea să progreseze.

Anul următor vor domina prezentările mai simple, fără gradienți și fundaluri suplimentare.

Forme geometrice

Acest trend este în ușoară creștere de ceva vreme, și se pare că devine tot mai important.

Geometria s-a dovedit a fi un mod foarte bun de prezentare, deoarece poate da dovadă de precizie, claritate și exactitate în comunicare.

Trenduri în design

Forme plate (flat)

Uitați de designul 3D. Designul plat sau „aplatizat” domină deja de ceva timp și se pare că acest lucru nu se va schimba nici anul următor. Această formă de prezentare este ușor de privit, motiv pentru care designerii o folosesc adesea în munca lor.

Indiferent că este vorba de o imagine completă sau iconițe și forme pe care le folosiți, plat este, cu siguranță, o alegere foarte bună. Aceste iconițe se folosesc și pentru a înlocui cuvintele.

Fonturi Serif

Aceasta este una dintre cele mai vechi forme de fonturi și de prezentare a literelor. Se caracterizează prin eleganță, linii subțiri și capete ornate la litere. Interesant este faptul că aceste fonturi se pot combina foarte bine cu multe imagini moderne, așadar nu trebuie să vă mire când, de exemplu, le veți vedea în designul plat.

De asemenea, designerii aleg tot mai des Serif din motive ideologice, deoarece consideră că este neglijat pe nedrept, dar și că această tipografie este foarte importantă și, de aceea, trebuie să revină.

Slide-uri pe rețelele sociale

Aceste postări le sunt cunoscute experților în marketing și ca postări „carusel”. Este vorba despre postările care conțin câteva fotografii legate între ele și pe care cititorul trebuie să le gliseze de pe o pagină pe alta pentru a le citi pe toate.

Se pare că această formă de conținut este pe placul multor persoane, așadar, pentru a se respecta cererile pieței, soluțiile de design se îndreaptă în această direcție.

Video cu text

Clienții cer tot mai mult de la designeri conținuturi video educative sau creative și care vor avea text. Motivul pentru apariția acestui trend este simplu. Deseori, oamenii nu au posibilitatea de a porni sonorul atunci când se uită la un clip video, așadar aceste forme li se potrivesc mai bine.

De aceea, gândiți-vă la o tipografie care este orientată pe animație și care ar arăta bine ca font al unui text mai lung.

Învățați cum

Anul următor, aceste 7 trenduri vor fi, cu siguranță, incluse în lucrările voastre. Totuși, trebuie să reveniți și la clasic, care este responsabil pentru succesul și dezvoltarea designului.

Pentru a învăța ambele, aveți nevoie de perfecționare atât cu tehnicile, cât și cu instrumentele acestui job. Pentru a învăța să lucrați în programele Adobe, să creați un concept vizual, să vă organizați în mod artistic lucrările și să aplicați toate aceste stiluri moderne în ele, trebuie să investiți măcar un an. De aceea, nu pierdeți timpul cu cursuri scurte care nu vă vor învăța să gândiți ca un designer.

Înscrieți-vă la cursul de design grafic și alegeți cariera pe care v-ați dorit-o dintotdeauna.

  • 12.11.2020 15:03

Comentariu