Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Ce trebuie să știți ca să faceți jocuri video?

Designul jocurilor video este o industrie enormă în care se învârt milioane de dolari. Dezvoltarea jocurilor, precum populara franciză GTA, angajează mii de oameni și costă o adevărată avere. Astfel, de exemplu, dezvoltarea și plasarea ultimei apariții a acestui joc a costat peste 260.000.000 USD.

Crearea jocurilor poate fi o afacere profitabilă și când are un volum mai mic, iar criza apărută i-a inspirat pe mulți să se recalifice în designul jocurilor video.

Joystick pentru jocurile video

Pentru a începe să vă ocupați cu acest job, trebuie să știți câteva lucruri.

Pentru început, care este adevărata voastră motivație?

Dacă vreți să vă ocupați de jocuri video ca să câștigați o avere, gândiți-vă de două ori. Nu este neobișnuit ca o firmă în lumea dezvoltării jocurilor video să eșueze, deoarece dorința inițială a fost să se câștige mulți bani, și nu să creeze valoare pentru sine și pentru ceilalți. Este cert faptul că o afacere de milioane nu garantează succesul. Dorința sinceră și pasiunea sunt motivatorii pentru oricine dorește să intre în această lume interesantă.

De exemplu, Branko Milutinović, fondatorul Nordeus, o companie de succes din regiune pentru realizarea jocurilor video, a afirmat că pentru el și pentru colegii săi crearea jocurilor video a fost îndeplinirea visului din copilărie. Cu alte cuvinte, pentru ei, acest job nu reprezintă un efort. Poate că acesta este motivul pentru care această companie valorează câteva milioane.

De aceea, întrebați-vă: De ce vreau să fac jocuri video?

jocuri video

Nu uitați care este principalul motiv pentru care se joacă oamenii!

Nu uitați niciodată care sunt motivele pentru care se joacă oamenii. Unul dintre cele mai importante este distracția. Majoritatea designerilor de jocuri video vă vor confirma că au început să se ocupe de acest job deoarece au vrut să se distreze jucându-se „așa și așa” un joc care încă nu există. Aici ne întoarcem la primul punct – motivația. Entuziasmul și bucuria datorită distracției trebuie să fie prezente și în crearea jocurilor video.

Întrebarea de aici este: Cum vreau să mă simt când mă joc?

Descoperiți când se joacă oamenii și care este grupul țintă…

În funcție de tipul lor, majoritatea jucătorilor încep să se joace jocuri video când fac o pauză sau când termină obligațiile. Cei care au timp, precum generația tânără, joacă ca și cum ar fi la lucru. Dar un lucru este cert, copiii și tinerii nu sunt singurul grup țintă. De aceea, când vă gândiți la designul jocurilor video, trebuie să luați în calcul publicul larg.

Mulți fac greșeala de a se gândi mai întâi la joc, apoi la un potențial jucător.

Gândiți-vă pentru care grup țintă ar fi interesantă ideea voastră. Apoi, întrebați-vă cum trăiesc ei, când au timp să se joace și cât. Toate acestea sunt elemente care vor influența elementele tehnice și creative ale jocului. Interfața și comenzile din joc, destinate relaxării rapide în timpul unei pauze scurte prin intermediul unui telefon mobil, nu vor fi aceleași cu cele care vor umple orele lungi de seară pe marele ecran. Acest lucru este valabil și pentru narațiune, și pentru dramaturgie.

Întrebarea pe care trebuie să v-o adresați este cine ar juca acest joc și, dacă există o astfel de persoană, ce i-ar plăcea. Cum de cele mai multe ori faceți ceva pentru voi – de fapt, întrebarea este: ce mi-a plăcut?

Desenare pe tablă grafică

Prima încercare va fi un eșec. Nu vă faceți griji!

Ca în toate, începutul este greu. Nu vă descurajați. De aceea, este important ca întotdeauna, și cât mai mult, să testați. Poate credeți că mai întâi trebuie să creați jocul ca să-l testați? De ce nu ați începe de la ideea de joc? Discutați cu familia și cu prietenii. Găsiți reprezentantul grupului țintă ideal, care vă va oferi părerea sa directă.

Psihologul care se ocupă cu jocuri, Mike Ambinder, a afirmat că fiecare aspect al lor este o ipoteză, iar fiecare segment este un experiment. Pentru ca experimentul să aibă succes, îmbunătățiți-vă formula la fiecare pas.

Întrebarea care se pune aici este: Cum să fac un joc mai bun astfel încât schimbarea să răspundă la critica primită?

Învățați să faceți un joc video

Procesul de creare a jocului video este unul foarte complex. Profitați de criza care v-a închis între patru pereți și dedicați-vă învățării acestei abilități. Pregătirea pentru dezvoltarea jocurilor video este primul pas în realizarea ideilor voastre strălucite.

  • 12.05.2020 10:33

Comentariu