Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

4 unelte gratuite pentru a crea un Infografic

Infografic
 

Infograficele sunt imagini în care schematic se prezintă, se explică sau se relatează diferite chestiuni. Infograficele au un rol destul de important în promovare pentru că atrag utilizatorii dornici de a primi informații într-o formă concentrată și foarte ușor de înțeles. 

Actual internetul abundă de infografice. Sunt foate utile pentru că de multe ori te scutesc de citirea unui articol lung. Avantajul lor este că prezintă în principal conținut vizual care imediat atrage privirea.

Infograficele sunt utilizate atât de persoane cât și de firme. Ca persoană te-ar ajuta foarte mult un CV original în care experiență și studiile să fie redate în imagini. Sau pentru a împărtăși cunoștințe și a atrage utilizatori. Pentru firme același lucru. Prezentarea serviciilor într-un mod grafic este de mare ajutor.

Drept urmare îți voi prezenta 4 metode pentru a reliza un infografic atrăgător, indiferent de scopul lui.

Piktochart.com

 

Piktochart.com

 

În căutarea de site-uri unde poți realiza infografice gratuit, Piktochart este primul pe care am aterizat. Trebuie să îți faci cont sau te poți conecta direct cu Facebook sau Google+.

Ceea ce e puțin enervant pe acest site este că nu prea ai template-uri gratuite. Pentru a accesa  ceva predefinit, trebuie să treci la contul Pro. Soluția este să începi de la zero.

Interfața pentru crearea infograficului este destul de intuitivă. În stânga ai toate butoanele de unde poți introduce imagini, text, linii, forme, fundal etc. Deasupra este bara de formatare. Am început și eu un infografic pentru a vedea exact cum se face. 

Mi s-a părut interesantă posibilitatea de a crea grafice. De la ultimul buton de pe stânga numit ”Tools” se selectează ”Charts”. Aici selectezi tipul de grafic dorit, și în din dreapta modici valorile pentru a obține liniile care te interesează.

 

Graficul meu

 

Easel.ly

 

Easel.ly

 

Bineînțeles că și pe acest site aveți nevoie de cont pentru a putea salva și descărca infograficul. Avantajul este că aici aveți la dispoziție o sumedenie de template-uri gratuite pe care le puteți personaliza. Nu mai e cazul să faceți apel la simțul creativ care de multe ori se lasă așteptat. Astfel puteți economisi și timp. Dacă template-ul ales e exact ce vă trebuie, puteți schimba doar textul.

Interfața este ceva mai simplistă și nu oferă la fel de multe ca anteriorul site.

Alt avantaj este că puteți încărca poze, ceea ce la primul lipsea. Drept urmare inforgraficul este și mai mult personalizabil.

 

Google Developers

 

Google Developers
 
 

Este prima oară când am auzit de el. Se pare că este o unealtă destul de performantă pentru crearea graficelor. Deși apare fereastra de cod în crearea unui grafic, nu trebuie să vă speariați. Modificați doar acolo unde este nevoie pentru reprezentarea datelor. Este o chestie destul de intuitivă. Google Developers își poate lua date în timp real și poate actualiza automate graficele plasate pe site-rui. Acum că tot l-am descoperit promit să îl și utlizez. Vă sugerez și vouă asta pentru că e de la Google și e clar o unealtă performantă.

 

Vizualize.me

 

Vizualize.me

 

Acest site este dedicat creării CV-urilor ceva mai puțin plictisitoare. Chiar și numele sugerează asta. O dată ce mii de persoane pot aplica la un singur, este esențial să ai un CV care să sară în ochi și să fie ușor de extras informații. Grafice cu experiența și studiile poate reprezenta un atuu. Sunt sute de exemple pe site de unde te poți inspira La final, cu puțină inspirație și răbdare vei avea un CV care poate fi partajat gratuit pe internet, datorită aspectului său. Se va găsi și un angajator interesat de el.

Infograficele se pot face şi folosind Illustrator şi editarea suplimentară cu Photoshop. Puteţi învăţa să folosiţi aceste programe în cadrul cursurilor (cursuri de photoshop, curs de adobe illustrator) care fac parte din programul Print & Graphic Design.  

Articol de Oprescu Gabriel

  • 25.03.2014 11:12

Comentariu

Avatarul utilizatorului: Alex

Alex

Mulțumesc! Am folosit ,,Easel.ly” și am realizat un infografic interesant. Sincer, nu credeam că este atât de ușor. :) Recomand.