Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

5 noutăţi în AutoCAD, care vă fac viața mai ușoară

AutoCAD vă poate ajuta zilnic la realizarea proiectelor şi sarcinilor voastre, uşurând proiectarea şi modelarea prezentării 3D a animaţiilor video sau a conţinutului pentru TV, internet şi billboarduri. Versiunea nouă a acestui software aduce modificări aplicațiilor desktop, web şi mobile, precum şi funcţii noi cum ar fi instrumentul DVG Compare.

design autocad

Viteza şi precizia caracterizează AutoCAD-ul şi îl face cel mai cunoscut şi cel mai popular program în domeniul proiectării pe calculator. Multe companii mari care se ocupă cu proiectarea, producţia şi planificarea folosesc deja de mult timp programul AutoCAD în fiecare zi. 

Acest trend s-a reflectat şi asupra cererii de experţi AutoCAD şi 3D, aşadar, în ultimele luni a avut o creştere rapidă de 8% (conform cercetării platformei Elance pentru freelance) în angajarea profesioniştilor AutoCAD certificaţi. Aceasta garantează fără echivoc o bună poziţionare a angajatului în acest domeniu nu doar în Europa, ci şi în regiune şi aduce un job dinamic, interesant şi foarte bine plătit

După cum a anunţat compania Autodesk, noul AutoCAD a ieşit în martie, iar odată cu îmbunătăţirea opţiunilor mai vechi programul a primit şi unele funcţii noi. Noi vă prezentăm 5 noutăţi care vă vor simplifica munca în noul program AutoCAD 2019.

Importul fişierelor PDF

AutoCAD 2019 vă oferă acum posibilitatea de a recunoaşte textul din PDF. Practic, aceasta înseamnă că textul pe care îl introduceţi dintr-un fişier PDF îl puteţi transforma într-un text clasic sau în obiecte Mtext. Fără niciun fel de restricţii, puteţi schimba fontul, dimensiunea sau stilul caracterelor.

Folosind funcţia PDF import, transferaţi conţinutul direct în secţiunea AutoCAD drawings. Atunci liniile devin geometria care se poate edita (schimba) ca şi textul auxiliar. Precizia şi exactitatea conţinutului fişierelor convertite în AutoCAD depind în mare măsură de calitatea PDF-ului original, astfel încât rezultatele conţinutului importat pot varia.

De asemenea, baza PDF în desenele create în versiunile precedente AutoCAD se poate converti şi edita cu ajutorul comenzii PDF import.

Aplicaţii AutoCAD web şi mobile

Acum AutoCAD este cu voi oricând şi oriunde. Aplicaţiile AutoCAD web şi mobile complet noi vă vor oferi un acces uşor şi rapid la date, oriunde v-aţi afla. Dacă sunteţi în afara biroului, dar aveţi cu voi un laptop, opţiunea AutoCAD web vă permite să accesaţi uşor şi simplu toate fişierele. Tot ce trebuie este să introduceţi adresa web.autocad.com în browserul vostru, să vă înregistraţi şi să începeţi să lucrați.

Aplicaţia mobilă AutoCAD este rapidă, exactă şi simplă, oferind o mulţime de funcţii şi opţiuni. Acum puteţi pregăti şi deschide fişiere 2D DVG direct din inbox sau din conţinut extern. Aplicaţia lucrează în paralel cu versiunile AutoCAD şi AutoCAD LT desktop şi permite un flux digital continuu în timpul lucrului de la birou până la teren şi înapoi.
Aplicaţia uşurează munca tuturor celor care sunt incluşi în funcţionarea ei, indiferent de nivelul de cunoştinţele deţinute. Aplicaţia mobilă se poate porni şi fără acces la internet, ceea ce este încă un „factor în plus” în alegerea noului AutoCAD.

autocad 2019 3ds max

Share Design Views

Opţiunea Share Design Views permite utilizatorului să-şi partajeze lucrările cu clienţii, colegii şi directorii de companii. Cu această opţiune puteţi controla ce o să vadă clientul sau directorul vostru, de ex. dacă este o prezentare 2D sau 3D. De asemenea, funcţia Share Design Views vă permite să lucraţi la proiect în timp ce aşteptaţi răspunsuri, fără să fie afectat fişierul pe care îl vor vedea alţii.

Linkul unde se află lucrările voastre îl puteţi partaja direct din propriul browser web, iar în fişierul abonatului puteţi introduce un comentariu, un răspuns sau un update.

Performanţe grafice 2D îmbunătăţite

În noua versiune AutoCAD sunt îmbunătăţite şi funcţiile sale grafice 2D. Acum sunt operaţiile care înainte au solicitat ca AutoCAD să reînnoiască grafica 2D, oferind o îmbunătăţire a performanţei. Printre altele, este schimbată ordinea în meniul derulant, mărirea (zoom-ul) şi schimbările culorii straturilor în special pe desene mari. AutoCAD face acest update şi de 2 ori mai rapid.

3D Design CAD Department

De asemenea, sunt uşurate modificările elementelor grafice prin introducerea controalelor noi în opţiunea „prezentare grafică” care vă oferă posibilitatea de a configura opţiunea grafică 2D cu efort minim. În meniul derulant se oferă trei moduri de setare. În funcţie de capacitatea plăcii grafice, puteţi alege opţiunile: Basic, Intermediate şi Advanced.

Cu clic pe secţiunea „detalii” accesaţi controale pentru prezentarea liniilor şi obiectelor geometrice la o rezoluţie înaltă, precum şi controlul nou pentru setarea memoriei GPU.

Instrumentul DWG Compare

Un factor inevitabil când vorbim despre noua versiune a programului AutoCAD sunt şi adăugirile referitoare la funcţionalitate. Versiunea nouă deţine acum şi instrumentul DWG Compare, care oferă posibilitatea de a compara desene similare, unde utilizatorul poate vedea clar diferenţa care există între ele.

Cu acest instrument se uşurează verificarea desenului şi se văd părţile care au suferit modificări. Graficele în culoarea verde şi roşie marchează diferenţele dintre prima versiune a desenului şi cea modificată, pe când toate elementele nemodificate au culoarea gri. După mulţi, schimbarea este mică, dar crucială deoarece economiseşte semnificativ timpul şi accelerează procesul de lucru.

Sperăm că v-am făcut să înțelegeți oarecum numeroasele schimbări de care a avut parte noua versiune AutoCAD. Dacă până acum nu aţi avut posibilitatea de a vă familiariza cu avantajele utilizării AutoCAD-ului, vă propunem să vă informaţi şi să aflaţi suplimentar de ce experţii AutoCAD şi 3D intră în rândul celor mai căutaţi profesionişti din regiune în Europa.

De asemenea, dacă doriţi să vă perfecţionaţi cunoştinţele din acest domeniu şi să obţineţi certificatul oficial Autodesk în mai puţin de un an de zile, atunci informaţi-vă cu privire la înscrierea la LINK Academy.

  • 09.07.2018 16:38

Comentariu