Sesiunea de înscriere pentru generația 2019/2020 la BusinessAcademy este în curs.

După interviu

Rămâneți activi şi după interviu. Tipul de activitate sau următorul pas pe care este de dorit să-l faceţi după interviu depinde de informaţiile pe care le-ați aflat pe parcursul interviului privind selectarea în continuare a candidaţilor, înştiinţarea sau acceptarea Dvs. concretă  pentru locul de muncă pentru care aţi aplicat. Indiferent de rezultatul interviului, întotdeauna este mai bine să acţionați decât să vă retrageți complet şi să uitaţi că întâlnirea cu angajatorul potenţial a avut loc.     

Cel puţin exigentă, dar foarte importantă, reacţia Dvs. după interviu ar fi să trimiteți o scrisoare în termen de 24 de ore (e-mail) în care angajatorului doriți să mulțumiți pentru timpul alocat pentru conversația cu Dvs. Evidenţiaţi dorinţa Dvs. de a continua colaborarea, că sunteţi de acord cu ceea ce au sugerat ca o soluţie posibilă şi că sunteţi pregătit pentru un alt interviu, dacă este necesar, şi  că sunteți interesat pentru alt loc de muncă în cadrul companiei, dacă  nu îndepliniți condițiile necesare pentru poziția la care ați aplicat. Puteți menţiona unele detalii cu privire la discuție, direcţia specifică de colaborare, şi de ce ar fi bine ca aceasta să se realizeze. Indicați faptul că speraţi un răspuns (pozitiv), dacă încă nu e decis cine va fi admis.

teste interviu angajare

Scrisoarea Dvs. nu ar trebui să fie prea lungă. Fiți clar şi concret. Acesta este un gest de politețe, respect, profesionalism şi o expresie a dorinţei de a continua colaborarea de care ați beneficia și Dvs. şi angajatorul. Scrieți scrisoarea astfel încât și angajatorul să simtă același lucru.

Atrageți atenția angajatorului asupra Dvs. Selecţia candidaţilor nu se termină prin acceptarea unei persoane la locul de muncă pentru care a aplicat. Fiecare persoană trebuie și să se dovedească în lucru. Angajatorii, deși aleg cu grijă pe cine să angajeze, nu pot anticipa toate și prima alegere făcută nu înseamnă că va fi și cea finală. Dacă nu sunteţi selectat imediat, reacţia Dvs. după interviu poate mări şansele de oportunitate, care oricât de incredibil poate părea în situaţia în care Dvs. nu sunteţi persoana selectată, nu sunt imposibile şi, de asemenea, ar trebui să le luați în considerare.          

După interviu faceți rezumatul cursului discuţiei din momentul sosirii până la plecare, cu accentul, desigur, pe discuția propriu-zisă. Fiecare interviu este o experienţă proprie şi ne descoperă mereu ceva nou despre noi, ce putem schimba, îmbunătăţi sau evita în viitor, şi, astfel, creşte posibilitatea de a găsi cu succes un loc de muncă şi mai târziu să reușiți în lumea afacerilor. Când am "învins" tensiunea, incertitudinea sau frica de performanțele noastre, vedem mai clar ce ne-a prezentat cel mai bine, dar și ceea ce ne-a luat un punct.    

Puneți-vă cât mai multe întrebări despre interviul care a avut loc şi răspundeți la ele. Peste multe lucruri se trece cu vederea şi acestora trebuie să le acordăm o atenție mai mare pentru a învăța cum se ne prezentăm în modul care ne va duce spre succes. Acest lucru necesită exercitare, autocorectare şi autocritică, astfel nu fiți leneşi, ci lucrați asupra Dvs. Efectele pozitive nu pot lipsi. În loc ca Dvs. să căutați un angajator, deveniți cineva pe care îl caută angajatorul.

Un element mai important după interviu este cine va răspunde cui și când. Există angajatori care vă dau un răspuns clar la sfârşitul discuţiei şi respectă cele spuse pe deplin. Există și cei care vă dau un răspuns, dar nu respectă nimic din ce a fost spus. Apoi, există și cei care vă lasă în dubiu, fără nici o indicaţie ce se va întâmpla în continuare. Dar, cum cei dintâi sunt incă foarte rari în țara noastră, vă sfătuim să vă înarmați cu răbdare şi să nu pierdeți încrederea în Dvs. 

Dacă vi s-a spus data la care veţi primi un răspuns, nu îl chemați pe angajator mai devreme. Atunci când nu este menționată data, nu este recomandat să sunați imediat după interviu sau în aceeaşi săptămână şi să vă interesați de rezultate. Este prea puţin timp pentru a lua o decizie, în special atunci când a aplicat un număr mare de candidaţi, iar comportamentul Dvs. poate fi interpretat ca agresivitate, nerăbdare, iritare, ceea ce nu este un lucru pozitiv.

Dacă nu ați primit nici un răspuns nici în a doua săptămână după interviu, este timpul să sunați. Trebuie neapărat să vă prezentați și să fiți politicos. Spuneți de ce sunați şi ce vreți să ştiți. Exprimați mulțumirea chiar dacă vă comunică ştiri negative legate de angajarea Dvs. Nu închideți nici o ușă, astfel încât să nu mai puteți bate la ea.

Cursul CV

Iată câteva sfaturi cum să obţineţi un job bun în IT sau design:

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înscrierea pentru generaţia 2019/20 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.