JOACĂ INTELIGENT ȘI TRECI LA UN NIVEL SUPERIOR!

Cursul interviului pentru un loc de muncă

teste de cultura generala online

Fiţi punctuali. Ajungeţi la locul de desfăşurare a interviului cu 10-15 minute mai devreme. Nu riscaţi să întârziaţi. Dacă este necesar, este mai bine să ajungeţi cu 30 de minute mai devreme, să vă plimbaţi, să aşteptaţi afară, decât să ajungeţi gâfâind în ultimul minut.

Faţă de toate persoanele pe care le întâlniţi în cadrul companiei comportaţi-vă cu profesionalism şi politeţe maximă, cu respect şi neapărat adresaţi-vă cu Dvs. Nu vă adresaţi niciunuia dintre conlocutori  numai pe nume. Acest tip de manifestare a intimităţii nu este acceptabil, atâta timp cât conlocutorii nu vă sugerează modul în care să vă adresaţi.

Fiecare dintre ei este potenţial foarte important pentru construirea imaginii Dvs. pozitive. Opinia lor despre Dvs. ar putea fi importantă pentru director şi inclusă în interviul propriu-zis, deoarece acestea sunt persoanele cu care el lucrează şi în care are încredere.

Deşi se subînţelege, poate nu este deprisos să menţionăm că guma de mestecat, mirosul de ţigări şi telefonul mobil deschis e ceva ce lasă o impresie foarte proastă despre Dvs. De asemenea, se subînţelege că veţi merge la interviu îmbrăcat corespunzător.

In timpul interviului ascultaţi cu atenţie tot ce conlocutorul/ii au de spus. Nu-i întrerupeţi  în timp ce vorbesc şi dacă ceva vă este neclar, aşteptaţi să vă dea cuvântul.

Fiţi cât mai conştient posibil de comunicarea Dvs. nonverbală. Nu e plăcut atunci când în timpul interviului arătaţi anxietate, nervozitate, euforie, confuzie, nevoia de a vă prezenta şi întreba. Desigur, unele emoţii, chiar şi un disconfort, nu este o surpriză pentru nimeni, deoarece însuşi interviul pentru un loc de muncă este o situaţie stresantă.

Prin comunicare nonverbală se subînţelege orice semn pe care Dvs. îl adresaţi conlocutorului, şi anume limbajul corpului Dvs. Staţi politicos, nu trosniţi degetele şi nu schimbaţi poziţia mâinilor şi a picioarelor prea des. Prin expresia feţei, cu ochii, arătaţi că ascultaţi, că înţelegeţi sau nu. Este permis şi să râdeţi, bineînţeles. Fiţi ceea ce sunteţi, dar în modul în care ştiţi că sunteţi cel mai plăcut şi altora. Toţi suntem câteodată mai bine dispuşi sau indispuşi. Oamenii apropriaţi înţeleg schimbarea noastră de comportament şi o acceptă în felul lor, dar cei care tocmai ne-a cunosc, prima impresie o consideră ca fiind esenţială pentru orice altă comunicare cu Dvs. şi, prin urmare, asiguraţi-vă să le prezentaţi partea cea luminoasă a personalităţii Dvs. Creaţi o atmosferă încât să dorească să vă cunoască şi după interviu, câştigând astfel şansa de a obţine un loc de muncă.

Excesul de timiditate şi modestia uneori şi undeva sunt apreciate. Dar din ce în ce mai puţin, acestea sunt caracteristicile care vă introduc în lumea afacerilor. Angajatorii de azi caută viitoarele "fiare", entuziaşti, persoane ambiţioase si energice cu care compania va avansa mai rapid. Este necesar să lăsaţi impresia unei persoane care are suficientă încredere în sine, autocritică, responsabilitate, care este organizată şi de încredere. Dar nu e şi agresivă, arogantă şi egoistă. A echilibra toate acestea într-o conversaţie pare imposibil. În practică, acest lucru este foarte posibil, deoarece Dvs. o faceţi în fiecare zi.

In timpul interviului pentru un loc de muncă, lăsaţi impresie extrem de negativă atunci când aveţi comentarii negative referitoare la angajatorii anteriori, la profesori, foşti colegi şi chiar la persoane care nu participă la conversaţie. Oricât de proastă ar fi opinia pe care o aveţi despre cineva, nu este nici timpul şi nici locul  pentru a o exprima. Dacă aveţi nevoie pentru a explica de ce aţi părăsit locul de muncă anterior sau de ce aţi întrerupt o colaborare, sau de ce nu aţi găsit încă un loc de muncă, încercaţi să formulaţi răspunsul astfel încât angajatorul potenţial să nu simtă negativitate în cele spuse. Acesta este un pericol ascuns pentru el şi îl va ţine minte.  Fiţi reali. La ce să se aştepte de la Dvs. mâine dacă vă angajează, iar Dvs. vorbiţi cu pasiune foarte rău despre fostul angajator?

Răspundeţi la întrebări concret şi clar. Nu fiţi plictisitor şi nu ocoliţi. Dvs. aveţi nevoie de loc de muncă şi sunteţi hotărât să-l obţineţi. Întrebaţi  despre tot ce nu vă este clar şi vi se pare că este important pentru locul de muncă. De asemenea, încercaţi să argumentaţi fiecare răspuns cu probe şi situaţii reale. Încercaţi să daţi exemple diferite din domenii diferite ale experienţei şi muncii Dvs., subliniind rolul Dvs.

Asiguraţi-vă că la sfârşitul interviului aţi obţinut toate informaţiile necesare cu privire la următorul pas al angajatorului. Cine va suna şi când, în ce perioadă se poate aştepta un răspuns, dacă există şi alte nivele de selecţie şi aşa mai departe.

Când conversaţia s-a încheiat, mulţumiţi cu amabilitate pentru timpul acordat conversaţiei cu Dvs., daţi mâna, stabiliţi un contact din priviri şi luaţi-vă rămas bun. Ieşiţi elegant.

Cursul CV

Iată câteva sfaturi cum să obţineţi un job bun în IT sau design:

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2018/19. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.